zabezpieczanie plonów
-
Podobna zawartość
-
Przez Marco007
Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
-
Przez Gladius
Witam wszystkich!
Posiadam prasę z-562 z 2008 roku. W poprzednim sezonie pojawił się problem z obwiązywaniem siatką - podczas owijania siatkę "ściągało" obustronnie do środka balotu po kilkanaście centymetrów. Sytuację udało się nieznacznie poprawić, ale niestety do ideału daleko. Zauważyłem, że w nowszych prasach przed wałkami ciągnącymi siatkę zamontowany jest pręt rozprowadzający , który (podobno) ogranicza jej ściąganie. Pręt kupiłem, dostałem i... tu pojawia się problem. Nie jestem do końca pewny gdzie dokładnie go przykręcić. Jakby tego było mało podobnej prasy nikt w okolicy nie posiada, na wystawach u dealerów też ich nie widać. Stąd moja wielka prośba - czy jest na forum jakiś posiadacz takiej prasy, który byłby tak miły i przysłał mi zdjęcia (na priv, wrzucił do galerii, na maila - jak wygodniej), na których wspomniany pręt byłby widoczny? Z góry dzięki
-
Przez Gość
Witam serdecznie. Pytanie jak w temacie. Jak u was wyglądają zabezpieczenia budynków przed wyładowaniami. Czy piorunochrony starego typu, czyli drut przeprowadzony przez szczyt i zakopany w ziemi ma jakikolwiek sens? Czy silosy zbożowe stojące na betonowej posadce wystarczyłoby uziemić? U nas przez dekady pioruny uderzały tylko w transformator stojący na wsi. Jednak rok temu piorun uderzył w maszt anteny, a w tym roku rozsadził topolę. Zaś u sąsiadów poraziło kilka sztuk bydła w oborze o metalowej konstrukcji. Związku z tym zaczynam się zastanawiać nad jakimś zabezpieczeniem moich budynków gospodarskich.
-
Przez DawidPatek
Witam,
Posiadam włoska prasę fort cararro. Jest to praca na podzespołach sipmy.
Niestety moja prasa nie chce podawać siatki. Jest ona wkładana pomiędzy dwa wałki z których kręci się tylko jeden.
Prasa sterowana jest elektrozaworami. Po załączeniu jeden wałek się kręci ale nie podaje siatki.
Kiedy podam ręcznie, prasa owija, nóż ucina, generalnie wszystko jest w porządku.
Ktoś miał taki problem z sipmą?
-
Przez Maniek24240
Witam, chciał bym ulepszyć moją prasę o aparat do siatki, tylko mam duży problem ze znalezieniem tego urządzenia.
Zna ktoś z was namiary na jakąś firmę która zajmuje się aparatami i jaki może być koszt takiego urządzenia.
Z góry dziękuję za pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Korzyści ze stosowania folii do ściółkowania w uprawie warzyw
New Holland T7.165s + Pronar PT610 T653/2