Skocz do zawartości

Polecane posty

dawid1983    1

Witam jestem nowy naczytalem sie duzo na temat mf_w a mianowicie mam taki problem nie rozlancza napedu.Zaczne od poczatku po przejechaniu kilku metrow na wolnych obrotach mrugnie mi na chwilke kontrolka cisnienis oleju i zalancza naped:czujnik wymieniony na nowy opornik na zielonym przewodzie ma 55 omow gdy jade szybciej to kontrolka nie mruga inaped nie zslsncza

Edytowano przez dawid1983

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    148

To sprawdź wszystkie przewody czy dobrze łączą skoro twierdzisz że czujniki sprawne a coś mruga to może połączenia nie ma dobrego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

Mam wszystko posprawdzane a kontrolka raz mrugnie i zalancz naped gdy.chce go rozlaczyc to go z guzika rozlancza. Gdy go rozlanczy to naped mi caly czas ciagnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

dawid1983    1

Co pompa ma dospadku cisnieni skoro inne funkcje chodza robilem ostatnio podorywke na 4 hektarach podnosnik podnosil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
arku3060    18

pompa hydrauliczna składa się z 2 pomp i jedna odpowiada za orbitrol smarowanie skrzyni itp a 2 za podnośnik i wyjścia hydrauliczne sprawdź zawór nad silnikiem po jego przeczyszczeniu i oszlifowaniu ciśnienie się poprawiło tak robił serwis  bo trudno u mnie o kumatego mechanika wszyscy to specjaliści od c360. pytanie ile masz najechane na filtrze od hydrauliki i oleju? stawiał bym na pompę bo przy niskich obrotach nie wytwarza pewnie wystarczającego ciśnienia a jak depniesz i to i ciśnienie jest ale to tylko moja luźna sugestia. W pierwszej kolejności sprawdź zawór potem pompę.

Edytowano przez arku3060

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

Czy moge sprawdzic cisnienie pompy chodzi mi oto czy jak podepne manometr w miejsce czyjnika cisnienia skrzyni czy mi pokaze jakie cisnienie a druga sprawa ten zawor gdzie dokladnie sie znajduje bo zabardzo niewiem
Olej mam max a filtr to jak gdyby byl cos nie tak do kontrolka by sie zaswiecila od zapchanego filtra i dodam jeszcze ze nawolnych obratach czasem kreci mi sie ciezko kierownica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DTaras    314

kontrolka filtra jest tylko mało pewnym bajerem..
Przy braku ciśnienia sterownik nie będzie reagował na przycisk blokady, przedniego mostu i nie pozwoli uruchomić WOM. Nie przełączy też grup. Może przerywa zasilanie sterownika?
Sprawa ciężkiej pracy kierownicy występuje także przy prawidłowym ciśnieniu.
Trzeba pamiętać że czujnik mierzy ciśnienie po zredukowaniu czyli 17 bar i brak prawidłowego zależy także od poprawnego podłączenia i pracy zaworu nad silnikiem jak ktoś to zauważył. Moja propozycja zewrzyj przewody czujnika i popracuj tak jeden dzień. Będziesz wiedział czy to elektryka czy hydraulika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

A co to mi da jak zewrze te przewody
Jpowtarzam zalancza mi tylko naped pozostale grupy chodza wom zolw zajac
Jpowtarzam zalancza mi tylko naped pozostale grupy chodza wom zolw zajac
Dobra sprawdze ten zawor dokladnie gdzie sie znajdyje przy czym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DTaras    314

Bo chłopie jak na chwilę sterownik np. traci zasilanie stałe to się zresetuje.
Jak przez sekundę straci sygnał z czujnika obrotów napędu pompy będzie to podobnie a efekt będzie zależał od wersji autotronica. Zewrzeć czujnik to eliinujesz wadę ciśnienia i możesz dalej myśleć.
ten cały reduktor masz pod maską. Jest to od razu termostat. Przy pompie z jedną sekcją zasilany jest z orbitrola.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

No dobra tak zrobie tylko jak z guzika rozlanczam naped to kontrolka gasnie a naped jestzalonczony na tym wylaczniku so dwa przewody zolty i 2czerwoneze sobo polaczone jak naciskam do jest napiecie na zoltym a na czerwony nie czy tsak ma byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
arku3060    18

AAAAAAAA teraz rozumiem myślałem że nie ma nic a nic napędu usterka leży po stronie prądu i kabli Daj z innego kabla prąd tam przy komputerze do tego guzika i wtedy zobacz nie pamiętam koloru kabli ale ja tak miałem ze prąd mi zginoł,który w kostce to będzie to nie wiem ale to na 90%brak prądu najpierw sprawdź na krótko

Edytowano przez arku3060

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    148

No tak rozłączy guzikiem napęd a elektrozawór nie dostanie napięcia żeby go rozłączyć i ciągnik zachowuje się jak na postoju czyli załącza napęd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

wlasnie z wylacznika na przewodzie zoltym jak nacisne to napiecie jest calyczas ado cewki napiecie nie dochodzi ijedno natym wylaczniku od napedu sa dwa kable 2 czerwone pod jedna wsuwke podlaczone i tam napiecia niema czy tak ma byc


acha jeszcze jedno dzis podczas jazdy na pole chcialem sprawdzic  czy wszysskie kola chamuja i ku mojemu zdziwieniu jedno kolo z przodu nie  lapalo i  moje pytanie co tam moglo sie stac i w razie czego czy naprawa jest skomplikowana i czy to moze miec zwiazek z utrato cisnienia skrzyni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DTaras    314

tak ma być
guzik robi tylko impuls a zaworem steruje autotronic.
zdejmij żółty przewód z elektrozaworu i podłącz kontrolkę ( tylko na miłość boską nie żarówkę 20W a małą kontrolkę) lub użyj woltomierza. Zawór jest zasilany jak napęd przedni się rozłącza.
Moim zdaniem zawór do czyszczenia ale zobaczymy co stwierdzisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid1983    1

zawor sprawdzony mam przelozylem z blokady mostu  podlaczylem go na krotko pod akumulator cyka  a jak podlacze zarowke pod ten zolty przewod to ma ona sie swiecic rozumiem

Edytowano przez dawid1983

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Zet7211MF6140
      Witam. Jest taki problem że ciągnik nie ma tak jak by siły. Na postoju wchodzi normalnie na obroty a już przy małym obciążeniu max 1500 złapie, nawet jak sie jedzie samym ciągnikiem to nie można go rozpędzić. Dodam że dopiero była robiona pompa wtryskowa i przed naprawą było to samo. Co może być nie tak?
    • Przez mtz_820
      Nie da sie przełączyć na żółwia lub zjająca i nie kiedy tak jakby blokowało ciągnik i w tedy świeci sie kontrolka od skrzyni biegów, co to może być? Kontrolki od tych przełożeń się zmianiają... Może byc tego winą przedni napęd?
    • Przez CYCU123
      Witam ,mam problem z odkręceniem silnika przeznaczonego do remontu .Odkręciłem większość trzymających go śrub ze skrzynia, ale mam problem z dostępem do dwóch najwyżej położonych śrub pod kabina. Szukam informacji jak się do tych śrub dostać moze trzeba kabinę podnosić ? lub jakoś podłogę w kabinie zdjąć ? nie chce się z tym głupio szarpać i przypadkiem czegoś nie uszkodzić  wiec bardzo proszę o podpowiedz    
       
      Juz sobie poradziłem , zgodnie z podpowiedzią jednego z forumowiczów. Wystarczylo kabine podniesc na poduszkach 
    • Przez kamil800
      Witam
      Mam taki problem, ze podczas jazdy po szosie musze co jakas chwile kontrowac w lewo i tylko w lewo, ostatnio zaczal mi podciekac silownik skretu, czy to moze on jest tym problemem czy jednak orbitrol?
      Problem dotyczy mf 8120
    • Przez Cineek
      Witam.
      Mam pytanie, jak ustawić amortyzacje podnośnika w 6180, jak jadę np: z talerzówką, pługiem obrotowym. Widzę że jest tam kontrolka, ale pewnie trzeba zrobić jakąś kombinację pokręteł. Proszę o pomoc. Poniżej obrazek. Pozdrawiam
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.