Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z moim Ursusem, a mianowicie podczas ciężkiej pracy na wysokich obrotach wszystko jest w porządku, ale gdy tylko odpuszczę gaz, płyn ucieka nadmiarem z chłodnicy, w ciągu 2 godzin uciekło ok 4l, dodam że w chłodnicy nie widać żadnych bąbelków w płynie, ciągnik normalnie pracuję (więc raczej to nie uszczelka pod głowicę), dolny wąż jest pusty, nie ma w nim płynu. Co to może być???

Opublikowano

i jak by to się miało do wyrzucania wody, termostat wyjąłem niestety ze dwa lata temu ponieważ musiałem na szybko go złożyć do roboty, a 3 nowe nie były sprawne...., dlaczego miałoby to się stać dopiero teraz?

Opublikowano

no właśnie uszczelka przedmuch
do ursus-5314 może być korek od chłodnicy u mnie tak było. Jak masz uszkodzony albo nieoryginalny to tak będzie. Mi się udało kupić oryginał angielski i jest ok.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Krzys375
      Witam,
      Ursus 4514 96'

Założyłem naprawione wtryski bo wszystkie lały, nowe paski klinowe SPA1357, nowy alternator.

Po odpalaniu ciągnika coś, gdzieś piszczy.

Pasek bardzo mocno poluzowałem ale ciągle piszczy.

Co może być przyczyną? Pompa wody, sprężarka? Czy pompa wtryskowa jeśli jest zużyta może wydawać taki dźwięk - nie wiem . . . wtryski są zregenerowane a mówił mi Pan od naprawy że jeśli pompa słaba może nie mieć siły podać paliwa.

Proszę o pomoc
    • Przez plati
      Witam

Podrzucić ktoś jakis serwis który zajmuje sie generalna naprawa perkinsa włącznie z osiowaniem wału i obrabianiem bloku pod wymiar?
    • Przez masseyf12
      Witam, jak można wybić,wycisnąć tuleje z silnika perkins a4.236? Pękła mi jedna tuleja i chciałbym ją wyciągnąć bez odkręcania silnika. Czy da się ją jakoś wyciągnąć domowym sposobem, czy coś w tym stylu.( w c-360 nie ma problemu bo tuleje są ''mokre''), A w tym silniku są wciskane w kadłub. Czy ktoś sam wyciskał taką tuleje, jeśli tak to proszę o pomysły i propozycję.
    • Przez ClaasDominator
      Witam serdecznie . Chcialem zapytac ile wchodzi oleju do przekładni vario Fendt 818 i jak sie wymienia olej i filtry,czy trzeba kalibrowac skrzynie.Jaki olej stosujecie .Pozdrawiam i dziekuje za cenne podpowiedzi i rady.
    • Przez cezar12
      Witam. Mam duży problem z nh Td 80. Historia jego nie znam  bo wziolem go w rozliczeniu. A problem jest taki jak w tytule czyli leci ciurkiem płyn chłodniczy z dołu głowicy od przodu silnika. Leci oczywiści na zewnatrz. Leci ciurkiem. I mam pytanie co to może być? Czy to brok w głowicy puścił czy co może być?
  • Dodaj nową pozycję...
v