Skocz do zawartości

Polecane posty

simsinek    5

Witam 

Mam problem z Claas Dominator 96 podczas odpalania na ciepłym silniku. Tak jak by prąd nie dochodził albo akumulatory słabe próbowałem już wielu rzeczy od wymiany rozrusznika kabli i akumulatorów... I żadnej poprawy na zimnym silniku odpala bez problemu cały dzień może chodzić i nic się nie dzieje tylko jak się go zgasi to już nie chce kręcić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sadek9    32

sprawdź przekaźniki od rozrusznika bo ja miałem ten sam problem a w dominatorach to dosyć powszechny problem najlepiej byłoby podłączyć na krótki obieg rozrusznik ale tylko na sprawdzenie no i po rozgrzaniu sprawdzić tyle że ja mam o tyle lepiej ze mogę odchylić kabine i mam go jak na stole...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

nunu85    85

weź sobie pół metra przewodu miedzianego w izolacji (takiego twardego, jak sie w ściany kładzie), oskrób końcówke ~5cm z izolacji i (na luzie rzecz jasna) zewrzyj te dwie śruby na bendiksie w rozruszniku- dlatego pół metra, że tam dojście dość ciasne wiec bedzie trzeba sie troche nagimnastykowac, zeby trafić.

JAk wówczas mimo tego, ze silnik ciepły, rozrusznik bedzie krecił, to masz przyczyne- przekaźnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nunu85    85

a masy sprawdzałeś?

ewentualnie pociągnij jeszcze jeden przewód (testowo, na probe), od minusowwego biewguna z akumulatora do obudowy silnika albo najlepiej rozrusznika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

 tylko jak się go zgasi to już nie chce kręcić...

 

Witam. Możesz sprecyzować słowo nie chce się kręcić ;-) Chodzi mi o jego objawy to może będę mógł pomóc. silnik nie chce zaskoczyć, czy rozrusznik stoi w miejscu? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ferdek1    5

Tulejki w rozruszniku wymieniałeś

 


wniosek o płatność złożony,kontrola przeprowadzona-czekam na kasę...no i kasa wpłynęła na konto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
simsinek    5

Rozrusznik jest nowy w kombajnie przewody powymieniane...

 


Witam. Możesz sprecyzować słowo nie chce się kręcić ;-) Chodzi mi o jego objawy to może będę mógł pomóc. silnik nie chce zaskoczyć, czy rozrusznik stoi w miejscu? 

Więc tak wygląda to jak by akumulator był rozładowany przekręcasz zapłon chcesz go odpalić a rozrusznik zachowuje się jak by nie było prądu...( oczywiście jest prąd w akumulatorach i wszystko inne jest sprawne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Toki112
      Witajcie. Mam problem z moim Ursusem 10014H z 2011r. Napęd cały czas jest załączony. Pomimo tego, że lampka od napędu gaśnie, napęd przedni nie rozłącza się, przez co jakiś czas temu urwała mi się flansza przy przednim moście  Odnalazłem pod siedzeniem elektrozawór odpowiedzialny za rozłączanie przodu, napięcie dochodzi, masa również sprawna. Wyjąłem cały elektrozawór i sprawdzałem na krótko na stole. Zaworek wewnątrz po przyłożeniu napięcie przesuwa się o ok 1cm na zewnątrz, więc jest sprawny. W ciągniku tym napęd jest domyślnie załączony, a podanie napięcia na elektrozawór powinno napęd rozłączyć, co u mnie się nie dzieje. Podniosłem cały ciągnik do góry, wrzuciłem bieg i zacząłem kręcić w powietrzu. Czy napęd był włączony, czy nie przednie koła kręciły się jednakowo. W terenie też widać, że pomimo wyłączonego napędu przód pobiera, przez co mam bardzo zużyte przednie opony. 
      Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go jakoś rozwiązać? Co może być przyczyną nierozłączającego się napędu oprócz elektrozaworów? 
      Korzystając z okazji, może ktoś poleciłby mi jakiś olej do hydrauliki i skrzyni biegów, bo szykuje się do wymiany, ponieważ pod dolaniu do hydrauliki oleju Orlen Gl-4 80w cały układ hydrauliki zaczął się bardzo mocno grzać i na rozgrzanym oleju wspomaganie zaczyna ciężej chodzić. Myślałem nad zastosowaniem oleju 10w30 coś takiego jak UTTO lub STOU, bo są rzadsze i grzanie się hydrauliki powinno ustać. 
    • Przez mati_43
      Witam w moim jd 2140 po wymianie orbitrola podnosnik nie dziala chyba ze skrece kierownice na max to dziala
    • Przez PronarekP5
      Witam jak w temacie potrzebuje się dowiedzieć jak wyjąć albo rozebrać silnik zmiany obrotów nagarniacza, nie chce zmieniać obrotów, a chce wyjąć i zobaczyć czy działa na krótko albo co ciężko idzie by naprawić, pomóżcie jak się dobrać bo odkrecilem to to wydawało się że go trzyma i nie chciało się to rozejsc a nie chce siła by czegoś nie zniszczyć. Pozdrawiam i myślę że ktoś pomoże bo żniwa tuż tuż...
    • Przez machony
      witam mam pytanie jak ustawić szczelinę po między klepiskiem a cepem dodam że interesuje mnie regulacja   śrubami  po obu stronach   kombajnu claas dominator 76
    • Przez MedionClaasic
      Witam 
      Poszukuje instrukcji do ciągnika Claas Ares 620c. Czy ktoś jest w stanie pomóc w tej sprawie ?
      Z góry dziękuje 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.