Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Tak jak w temacie mam wyciek z miejsca zaznaczonego strzałką. Dodam że ciągnik był robiony czyli rozpoławiany i zakładane nowe łożysko i uszczelniacz.  Proszę o porady jak rozwiązać ten problem. Gdyby taki temat już był to proszę moderatorów o przeniesienie bądź usunięcie. Podkreślam że zdjęcie nie jest moje !!!!! 

post-123701-0-01253400-1497117874_thumb.jpg

Opublikowano

spuscic olej ze skrzyni porozkręcać pedały hamulca i sprzęgła wyjąc ten wałek wydłubać simmeringi sprawdzić czy wałek nie ma wżerów (jesli ma to przetoczyc lub kupic nowy ) kupic nowe simmeringi nabić wsadzic wałek nalac oleju i gotowe

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez uycjhARES
      Witam
      Posiadam Claas ares z 2006r
      Z wałka WOM jest wyciek oleju i chciałbym sie dowiedzieć jak się zabrać za jego uszczelnienie. Czy można tak po prostu go wyjąć wymienić uszczelniacz i wsadzić z powrotem na miejsce?  
      Skrzynia biegów to 16x16, prędkości wałka 1000 i 540.

• Przez MF3090
      Witam. Jakiś czas temu w moim MF 3090 nastąpiła awaria układu chłodzenia oleju silnikowego. W dużym skrócie olej silnikowy dostawał się do chłodnicy cieczy. jeżeli ktoś wie co mogę  z tym zrobić, czy da się to rozebrać w ogóle,  można to jakoś uszczelnić ?  dodam jeszcze że na czas pracy miałem ja odłączoną z obiegu oleju. dołączam fotkę tej chłodnicy. z góry dziękuję. 
    • Przez Darek1986
      witam mam problem z c 360 jak się dobrze rozgrzeje i go zgaszę to potem go nie mogę odpalać jak ostygnie to wtedy zapali bez problemu co morze  być przyczyno tego nie odpalania .
    • Przez potok
      Czy jest możliwe zamontowanie wysprzęglika i pompki od innego ciągnika aby praca sprzęgła była bardziej wygodna.

• Przez zxy
      .

• Dodaj nową pozycję...
v