Skocz do zawartości
Raptor

Claas variant 360rc gorace zawory

Polecane posty

Raptor    0

Jestem świeżym właścicielem prasy claas variant 360rc i niepokoi mnie wysoka temperatura elektro-zaworów(zaznaczonych na zdjęciu). Z tego co ustaliłem po wężach zawory te są odpowiedzialne za utrzymywanie ciśnienia na nożach. W zależności czy noże są wyłączone albo włączone grzeje się górny lub dolny zawór. Temperatura jest tak wysoko że nie da się dotknąć zaworu ręką. Jest to normalne??? Proszę o jakieś sugestie.

 

post-91512-0-91216100-1496959514_thumb.jpg

post-91512-0-93397900-1496959574_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Grabos1981    193

to nie nagrzewa się od hydrauliki ciągnika tylko od przepływu prądu przez cewki. cewki będą się nagrzewać ale czy tak wysoka temp. jest normalna to nie wiem. biorąc przykład z elektrozaworów w ciągniku to cewki są gorące ale jak dotknę ręka to da się wytrzymać


:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Raptor    0

Wina nie będzie leżała po stronie hydrauliki, tylko coś od strony elektrycznej. Przy zgaszonym ciągniku ( bez ciśnienia w prasie) ale przy włączonym sterowniku i podłączonej prasie do prądu owe cewki się grzeją. Także hydraulika będzie ok. Dodam jeszcze że działają prawidłowo - wysuwają się noże. Przy włączaniu i wyłączaniu noży słychać charakterystyczne puknięcie czyli zawory też działają prawidłowo. Jedynie ta wysoka temperatura....... dlaczego ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
potrekk    67

Czy ten grubszy przewód hydrauliczny od klapy można podłączyć pod wolny spływ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez agronomek
      witam mam pytanie czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem , podczepiam plug i przy obracaniu tzn powoli obraca i tak wyje ta hydraulika, wiadomosci podnosnik chodzi dobrze wspomaganie trocheciezko po uszczelnieniu orbitrola,sprzeglo szarpie czasami, czyto moze byc oznaka tego ze to jest wina pompy czy moze cos jest z rozdzielaczem z tylu? dodam ze tak tez sie dzieje przy agregacie ze przy skladaniu tez tak wyje i powoli sklada, jak by ktos wiedzial cos na ten ttemat to prosze o infor. z gory dzieki wielkie
    • Przez adrianufo
      witam mam taki problem kupilem agregat z hydropakiem dwu stronnego dzialania czyli dwa przewody i gdy podlacze do ciagnika pod jedna pare zlaczek to nie chce podniesc blokuje silownik olej ten ktory powiniem wyplynac wychodzi na to ze nie ma obiegu przewody malo nie popekaja takie jest cisnienie tak jak by sie jedna szybkl zlaczka nie otwierala w cigniku. powiem jescze ze jak odkrecilem jedna kozcowke z przewodu a druga byla podwieta ko ciognika od podnoszenia to ladnie podnosil tylko ze z tej odreconej lecial olej
    • Przez sparta
      Witam. niedawo zmieniałem olej w mf 3095, dzisiaj dźwigając i spuszczając tylny podnośnik dziwnie skacze, wydaje mi się ze pompa hydrauliczna jest zapowietrzona? czy jest to mozliwe, jesli tak to prosze o jakąś radę jak temu zapobiec. pzdr:)
    • Przez massey3120
      Mam fergusona 3120 95r NIewiem dlaczego ale dynashift nie dziala poprawnie. NIe działa na małych obrotach tzn poniżej 1300 obr i gdy zmienie na zakres A to czuje sie jakby koła sie kleszczyły (blokują np. ciągnik nie zjezdza z górki)? na zakresie D wszystko działa ok (nie blokują sie) Czy możliwe że to wina pompy hydraulicznej? Chociaż podnośnik działa bez zarzutu! Może miał ktoś z was podobny problem? Piszczie co wiecie.... pomocy
    • Przez sam22
      mam ciągnik mf3060 od kilku lat, teraz kupilem prasę JD 590 i zayważtłem, że działa tylko jedno wyjście hydrauliki w jednej parze a w drugiej nie działa żadne. Może ktoś wie co się mogło stać. Piszcie!
×