MfKrystian

Problem New holland 548 Baloty nie zbite

Polecane posty

MfKrystian    1

Witam mam maly problem z Prasą New Holland 548 mianowicie bele po sprasowaniu są miekkie w środku ręka bez problemu wejdzie  i chciałbym zwiekszyć ścisłość beli poprostu żeby były lepiej zbite wiecie może gdzie to wyregulować prasę mam od niedawna 

sebe1033    381

łańcuchowa ? Po prostu musisz dłużej "dobijać " balota ale z umiarem 

MfKrystian    1

Tak łańcuchowa  a nie ma tam raczej żadnego ustawienia? bo tylko jak pełna komputer pika i owijam i wyrzucam

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość   
Gość

to może niech dłużej pika .

Gość   
Gość

No to nie podpowiem .

MfKrystian    1

Kurde sam nie wiem bo tam chyba gdzieś od kogoś usłyszałem że się zgniot śrubą ustawia się zdejmuje osłonę lewa i prawą i się reguluje chyba

sebe1033    381

mam krone kr też łańcuchowa , kompa też i pika że już ale ustawiłem na manual -pika dalej a ja dalej jadę i dobijam .

Nie wiem jak w NH ale w Krone są zamki ale dodatkowo te zamki (mechaniczne)  są ruchome -klapa się lekko otwiera (z 10 cm ) i u mnie były zepsute siłowniki trzymające te zamki tak że jeden całkiem odrazu się rozchylał a drugi trochę , kupiłem nowe  i zobaczę co będzie . Starsza wersja ma te zamki na sprężynie.

To jak masz regulację tego włącznika piszczałki to sprawdź może trzeba podregulować . Albo prędzej masz coś nie tak z zamkami albo jak ich nie masz to z zamkiem na siłowniku od klapy .

O znajomemu też nie dobijała dobrze prasa Class tylko walcowa niewiem jakie ma tam zamki ale przyczyna dość śmieszna i prosta oraz tania - w układzie hydrauliki prasa ma filtr i był zabity 

MfKrystian    1

Już rozwiązałem mianowicie jak wspomniałeś o tym Krone są zamki na sprężynie i po prostu trzeba bylo bardziej naciągnąć żeby się tak mocno klapa nie odchylała i problem rozwiązany 😀

MfKrystian    1

Tzn wiesz jest gruba sprężyna duża z tyłu i albo dosuwasz ja do zamka i zwiekszasz zbicie albo odsuwasz i zmniejszasz

sebe1033    381

a to też się roztwiera klapa , a teraz regulowałem wg instrukcji haki to ma być 5 mm luzu tylko że mam siłowniki a przy sprężynach może jeszcze jakieś śruby są ? Bo jak za mocno naciągniesz to i by się potem nie zamknęło 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez Rafalk1990
      Witam, potrzebuję lewe drzwi oraz dolny wałek pedny łączący skrzynię z przednim napędem do Case 845 XL orientuje się ktoś gdzie dostanę używki. Dzwoniłem już do agrofarm i łódzkie Ktery może będą mieli trzeba czekać, ktoś z was zna kogoś jeszcze? Może znacie jakiś zakład który jest w stanie taki wałek dorobić?
    • Przez lukasz0920
      Witam Mam problem z case mx 135. Od roku co jakiś czas nie działał rewers po odpaleniu ciągnika, wystarczyło popukac wajche od skrzyni biegów i zaczął działać. Problem znikał. Dzisiaj po całym dniu pracy, koszenie trawy chciałem wjechać na podwórko i nagle przestał całkiem działać. Cechy podejrzane - dzisiaj co jakiś czas mrugala kontrolka od walka - gdy przełącze rewers w tył to kontrolka się zapala ale nie rusza - no i gdy włączę czwarty bieg i w tył, mruga N Ogólnie wyłączyłem i włączyłem prąd i nic nie dało. Sprawdzałem różne kostki itp no nic nie widać podejrzanego
    • Przez kuba5150
      Szukam mechanika który zna się dobrze na serii case maxxum 51.. z pomorskiego. 
    • Przez rolnikokos
      Witam, chciałbym poznać opinie użytkowników tych pras. Jakie są jej zalety i wady? Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej prasy? Miałaby docelowo chodzić w zestawie z new Hollandem T4 85km czy ciągnik da sobie z nią radę? Będzie prasować słomę, siano i sianokiszonkę. Dzięki mile za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj