Unia 1.8vd pytania
Przez
dawidek223, w Prasy rolujące Unia Group
-
Podobna zawartość
-
Przez Rolnik0306
Zamierzam kupić prasę Unia df 1.7zd i poszukuje opini użytkowników tej prasy. Prasa prasowała by słome, siano oraz sianokiszonke łącznie ok 1000-1500 bel rocznie .
-
Przez Wjetor
Prasa nie odcina siatki, normalnie załącza I tak bez końca. Co robić? Zauważyłem że pół księżyc z zebatka nie wskakuje, jak to naprawić? Proszę o szybką odpowiedź
-
Przez Patryk2
Witam posiadam prase famarol df 1.8 i od jakiegoś czasu nie ucina mi siatki (siatka leci a nóż nie przecina) ktoś może wie jak poradzić sobie z takim problemem?
-
Przez adamn999
witajcie czy podczas wiązania podwójnym sznurkiem zdarza wam się że zatnie się to czarne koło którym reguluje się ilość owinięć i które napędza mechanizm owijania, u mnie jest taki przypadek że co jakiś czas muszę wyjść i ruszyć kołem ręcznie czasami z 2 razy pod rząd później jakieś 50 60 balotów jest spokój
-
Przez krzychu9622
Witam, mam problem z wiązaniem siatką w mojej prasie. Mianowicie, jadąc na włączonym automacie, przy pełnej komorze maszyna nie może pociągnąć siatki do owijania. Po chwili wyskakuje na komputerze błąd, kiedy z dwa lub trzy razy wcisne ręcznie ikonke od owijania siatki, prasa zaciągnie i normalnie owija. Wałki już talkiem wysmarowałem, naciąg hamulca jest najsłabszy bo myślałem że to jest przyczyną. Problem dzieje się przy słomie jęczmiennej, dwa tygodnie temu prasowałem trawy i wszystko szło bez problemu. Ktoś spotkał się z takim problemem już ?
-