Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję dosyć taniej podkaszarki do odkaszania trawy przy płocie i wokół kilku drzew. W reklamie usłyszałem o podkaszarce akumulatorowej z JULI http://www.jula.pl/catalog/ogrod/maszyny-ogrodowe/podkaszarki-i-kosy-spalinowe/podkaszarki-i-kosy-akumulatorowe/podkaszarka-000713/#tab04 a może http://euroogrod.com.pl/product-pol-84467-Einhell-Podkaszarka-Akumulatorowa-GE-CT-18-Li-SOLO-3411172.html

Co o niej sądzicie? Co sądzicie o podkaszarkach akumulatorowych?

Edytowane przez Marcin3210
Opublikowano

Ja kupilem na allegro dwa lata temu ale to już duza kosa spalinowa za 400 zl demon czy jakos tak. Silnik bodajże 6 km. Kosze nią dość dużo i jak za te pieniądze to jest bardzo dobra a taka mala to tylko do drobnych prac

Opublikowano

Mam Stihl FSE31 elektryczna na kabel. Moc znamionowa 245 W ( ok 0,33 KM). Te co podałeś nie wiadomo jakiej mocny, nigdzie się nie doczytałem. Z doświadczenia mogę powiedzieć Ci że wystarczy do podcinania przy drzewkach trawy ogrodowej. Przy płocie jak nie ma dużo tej trawy to też wystarczy. Ogólnie moje zdanie o takich sprzętach jest takie - jedną kępę trawy wykosi, przy dwóch się męczy a o trzech nie ma mowy:) W większej trawie to i przy dobrej kępie będzie pierdzieć.

Opublikowano (edytowane)

Mam Makita DUN461WZ. Akumulatorowe na wysięgniku. Zalety: są lekkie, wygodne, długi wysięgnik. Ale wada jest taka że moc nie jest zbyt duża. Np trawę pampasową scinałem bez problemu, ale miskant olbrzymi - to było za wiele. Nam stare spalinowe i dawały radę zawsze. Generalnie makita super, ale ma ograniczenia. Tata ma Ryobi, średnio poleca. Testowałem też takie nożyce na wysięgniku DeWalt. Były mocniejsze od Makity ale też dużo cięższe - dla mnie za cięzzkie. No i mniejszy zasięg miały.

Zerknij ogólnie na tę stronę https://wojtex.sklep.pl/ Znajdziesz tutaj w dobrej cenie narzędzia ogrodowe.

Edytowane przez Nikkallo

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez LukaszPokrz
      Prośba o Waszą opinie.
      Szukam dobrej mocnej wkrętarki - tylko marki MAKITA https://domitech.pl/wiertarko-wkretarka-makita.
      Typowo do przy gospodarskich prac w warsztacie. Co wybrać - możecie polecić jakieś konkretne modele? 
      Budżet 2000 - 2500. Jaka seria będzie dobra, by przy dość regularnych pracach przetrwała długi czas. 
    • Przez MatiTM
      Witam. Kupiłem migomat jak w tytule i szukam do niego instrukcji lub osoby która wytłumaczy zasadę ustawienia mocy spawania ora poszczególnych wyjść. Osoba od której kupiłem nie do końca umiała to wytłumaczyc. To pokrętło z falą to jakby zakres amper a te kolejne dwa ze schodkami jak regulować? I dlaczego są aż 3 wyjścia na masę?

• Przez Lukas50b15
      Dzień dobry,
      Mam pilarkę Stihl MS362 i chcę wymienić uszkodzony cylinder. Nie mogę znaleźć zamiennika dla części Stihl nr 1140 020 1211. Dostępne są różne chińskie cylindry ale numery odpowiedników mają końcówki 1200, 1205 a nie widzę tego 1211. Ten mój cylinder ma żeberka chłodzące pod kątem, a ten 1200 ma jakby bardziej poziomo - no inaczej to jest zrobione. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy ten cylinder 1200 będzie pasował jako zamiennik w miejsce tego 1211?

• Przez yacenty
      Polećcie proszę o jakiś specyfik chemiczny który ma pomóc w odkręcaniu zardzewiałych śrub czy pomoc w wyjęciu zardzewiałej tulejki czy też zardzewiałego łożyska.
      Nie chodzi o smary penetrujące typu wd-40, tylko typowy oderdzewiacz.
      Z góry dzieki
    • Przez Agroponczek
      Ktoś miał styczność z którymś z tych urządzeń? Warto zainwestować czy lepiej pozostać by "prostym" rozwiązaniu smarownicy ręcznej? Jakieś rady jaką dobrać której marki unikać? Z góry dziękuję
  • Dodaj nową pozycję...
v