Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jaka chłodnica zbyt wydajna? Dobrze wlaśnie że dół jest zimny bo taka jest rola chłodnicy schlodzić płyn a  Termostat  pilnuje temperatury,powiedziałem w czasie upałów podczas prasowania ta słabsza chłodnica może nie wyrobić bo mówiłem że miałem wskaźnik który zawyżał (można naprawić taki wskaźnik bo to nie wina eteru).Podczas prasowania w upale na tureckiej wąż był ciepły bym powiedział dobrze ciepły gdzie w tym roku przy prasowaniu na Ostrowskiej chłodnicy  był lekko ciepły Do ciebie dotrze że obie rzeczy miałem w praktyce a nie ty tylko swoje głupie teorie snujesz Ciekawe czemu teraz ludzie zakładają Zetorowskie wentylatory do 60-tki  lub do 30-stki dokładają 2 łopaty kiedyś te ciągniki się nie grzały 

Opublikowano (edytowane)

No w twoim mniemaniu przechłodzi... chłodnica.... Brak argumentów trzymających się kupy z twojej strony jest mega zabawny. Czekamy na więcej.

No niestety ale to wasza głupawa teoria że na starej jest temperatura taka jak być powinna, czyli według was się przegrzewa, a na nowej jest dużo poniżej prawidłowej normy i to w upały, a termostat ma niby sprawny, ty trzymasz się z uporem maniaka argumentów  że na nowych chłodnicach się przegrzewa tylko dlatego że komuś się tylko wydaje że mu się przegrzewa.   

Jaka chłodnica zbyt wydajna? Dobrze wlaśnie że dół jest zimny bo taka jest rola chłodnicy schlodzić płyn a  Termostat  pilnuje temperatury,powiedziałem w czasie upałów podczas prasowania ta słabsza chłodnica może nie wyrobić bo mówiłem że miałem wskaźnik który zawyżał (można naprawić taki wskaźnik bo to nie wina eteru).Podczas prasowania w upale na tureckiej wąż był ciepły bym powiedział dobrze ciepły gdzie w tym roku przy prasowaniu na Ostrowskiej chłodnicy  był lekko ciepły Do ciebie dotrze że obie rzeczy miałem w praktyce a nie ty tylko swoje głupie teorie snujesz Ciekawe czemu teraz ludzie zakładają Zetorowskie wentylatory do 60-tki  lub do 30-stki dokładają 2 łopaty kiedyś te ciągniki się nie grzały 

Człowieku nie pier**l mi takich głupot że tam wąż trochę ciepły na dole to może się w upały przegrzewać, otworzy termostat to będzie ciepły, a nawet gorący, ty to jesteś w stanie zrozumieć czy nie? chyba nie bo tam pyrkosz przy rotacyjnej i temperatura nie dojdzie nawet na zielone pole, to jak ma ci się termostat otworzyć, ty weź go do pługa z kolczatką w upały na ciężkiej ziemi, tak że będzie jęczał w orce cały dzień  to będziesz mógł ze mną polemizować, nawet przez otworek w grzybku termostatu potrafi wymieszać wodę że na dole też jest chłodnica ciepła. A powiem ci czemu kombinują teraz coś z układem i czemu kiedyś się nie grzały, bo teraz chłopcom się wydaje że im się grzeją i tacy jak ty nie mając zielonego pojęcia majstrują a to przy pompach po swojemu, a to przy zapłonie, o remontach w stodole już nie wspomnę, a zwalają na chłodnice.      :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Nie mądralo dolny wąż nie może być gorący musi być ciepły tak żebyś ręke utrzymał płyn idzie z góry do dołu to musi to schłodzić ,ja ci tylko udowodniam że Ostrowska jest chłodnicą bardziej wydajną że ciągnik będzie miał lepszą ochronę na upały a ty dalej mi pieprzysz bajki.Ojciec kosił w upale właśnie bylo dobre 35 stopni  parę godzin temperatura podchodziła pod czerwone korek zdjął dało na krótką chwilę musiał przystopować żeby nie zagotować i to było na Ostrowskiej  to jak ma wyrobić chlodnica która ma 2 razy mniejsze żeberka i 2 razy lżejsza.Na tureckiej mi się nie grzał ale nie powiem że dobrze chłodziła bo chłodziła słabo a temu że mało robiłem dwa nie pracowałem w upałach temu się nie grzał.Twoja jest teoria głupia wgl bez żadnych oparć na praktykę 

Edytowane przez Adi96
Opublikowano (edytowane)

Chłopcze, moja praktyka z 60-tką to tak grubo ponad 30 lat w różnych warunkach gdzie ciągniki kiedyś robiły a nie pyrkotały jak teraz i ty mi chcesz mówić o praktyce      :lol: weź już przestań zwalać wszystko na chłodnicę i dywagować że pewnie ta nowa nie sprosta zadaniu, bo tacy znawcy jak wy to tylko ludziom w głowach mącicie i naciągacie na podwójny wydatek.    Zresztą ty już remont zrobiłeś na częściach z PRL-u i też ci nie bardzo wyszedł, oczywiście wszystko spartolili inni a ty święty.     :P      :D

.Ojciec kosił w upale właśnie bylo dobre 35 stopni  parę godzin temperatura podchodziła pod czerwone

Jeżeli podchodziła pod czerwone to było pod 85- 90 st. no i taka ma być, a że ojciec tego nie wiedział, to wydawało mu że się pewnie przegrzeje zaraz,      a ty te bajki powielasz dalej.     :P   Z tym waszym ciągnikiem to istne cyrki od samego początku się działy, wszyscy winni łącznie z fabryką, tylko nie wy.       :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Jaki podwójny wydatek? Jak jest lepsza chlodnica nieco cięższa i wiecej tych kanałów niech kupi lepszą w czym problem bo sprostać nie sprosta co oryginał taka prawda.No robiłem i co w związku z tym? Odpalać odpala dobrze ciągnie też bardzo dobrze nie schodzi mi z obrotów tylko twarda praca jest a to już nie moja wina.A co ja mialem spieprzyć mądralo? Ja te części regenerowałem? Do mnie należało  złożyć go do kupy ustawić kąt wtrysku luz zaworowy i po dokręcać momentem dół Moja wina że prowadnica nie dociśnięta do końca Ja dałem takie sprężyny zaworowe że zginam jedną ręką?  Ja krzywo dopasowałem otowory pod sworznie tłokowe czy szlifować dół korbowodów gdzie po tym nadawały się do wyrzucenia? Znajomi robili parę lat tam wcześniej nie było problemu.Tak pier**lisz i ty niby te 30 lat doświadczenia? Powiedziałbym że prawie nie miałeś styczności z c-360

Opublikowano

Powtarzam,  z tym waszym ciągnikiem to istne cyrki od samego początku się działy, wszyscy winni łącznie z fabryką, tylko nie wy.        :D

Za dużo dywagujesz, co by było gdyby, za dużo powiedziałbyś, a tak naprawdę to ty dużo mówisz a masz mało do powiedzenia.     :P

Opublikowano (edytowane)

Działy się,a co ma być w mojej winy w tym? Na taki egzemplarz się trafiło  silnik nie był dobrze przez fabrykę złożony i co ja mam związku z tym? Gdzie nie wejdę dasz swoją mądrość i ty musisz mieć rację niezależnie co by się działo i ciągle ktoś prowadzi z tobą długą dyskusje gdzie po twojej stronie nic nie wnosi mądrego.Co robiłem nie tak? Powiedz mądralo bez remontu silnik przepracował 5,300 nie chodził tragicznie most nie ruszany  podnośnik jedynie uszczelniany skrzynia bdb stanie  hamulce dobre także nie ruszane

Edytowane przez Adi96
Opublikowano

No to śliczną masz tą praktykę skoro po tylu latach takie pierdóły snujesz do tego nie rozumiejąc kompletnie co się do ciebie mówi. Powtórzę ci kolejny raz może zaskoczysz nigdzie nie napisałem że będzie się grzałka a jedynie że przy lipnych chłodnicach trzeba uważać.

Opublikowano (edytowane)

Aleś wymyślił  że teraz trzeba uważać na części,    :lol:  to wy obaj zaskoczcie że silnik ma mieć odpowiednią temperaturę i przestańcie tu kit wciskać że się grzeją na lipnych chłodnicach.

Powtórzę ci kolejny raz może zaskoczysz nigdzie nie napisałem że będzie się grzałka a jedynie że przy lipnych chłodnicach trzeba uważać. 

Jeśli na kiepskiej chłodnicy w silniku szybciej rośnie temp. to z miejsca możesz założyć że gorzej odprowadza ciepło i silnik w ciężkiej robocie MOŻE się przegrzać co nie działo się na starej ale oryginalnej.

A to kto napisał?    :D szklaną kulę sobie MOŻE kup, to pewniej będziesz zakładał.     :P  Bo póki co to tylko opierasz się na "MOŻE"  :P  na starej zakamienionej  nie, a na nowej tańszej, bo bez logo Ursusa MOŻE     :lol:

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Sam głupoty opowiadasz. Sam miałem starą ale niestety ją wentylator rozwalił.... Wymieniłem na nową i zaczęły się cyrki z temperaturą.... Pierwsza w ogóle rozpadła się po niecałym roku (traktor był zalany wodą) po 3 miesiącach dostałem nową solidniejszą(dla pewności zalałem płynem) ale dalej słabo chłodzi, latem orka na 3 skiby (20cm) plus kolczatka to niestety V polowa, bo na II wchodzi na czerwone mimo że ciągnik nawet dyma nie puści.... Na zielonym masz temp 80-95 C i ma się w tym trzymać.... Na tej starej zakamieniałej   ciągnik dostawał po d*pie ale temperatura trzymała się w normie na nowej jest normalnie obciążany a temp idzie na czerwone (ponad 95C)

Opublikowano

Gościu to teoretyk i paprok jakiś. Napisałem mu wyraźnie czego nie zrozumiał z 5 razy że trzeba uważać bo chłodnice są kiepskiej jakości a on w kółko że nie i na okrągło mamrocze o temperaturze silnika ze ściągawki z instrukcji bo sam do tego na pewno nie doszedł. Olewając jego bełkot do tanich chłodnic trzeba podejść z dystansem. Tak samo zresztą jak do innych części szczególnie podwykonawców które są coraz gorszej jakości.

Opublikowano
Sean

nowe chłodnice tych tanich firm mają dużo mniejszą powierzchnię odprowadzania ciepła, wystarczy sobie porównać jak wygląda użebrowanie w jednej i drugiej. No chyba że nie zostałeś obdarzony takimi umiejętnościami, ale to już nie nasz problem.

Opublikowano

Te nowe chłodnice to o kant d*py potłuc,2 lata temu w ursusie c 360 wymieniłem nową chłodnicę,bo stara była mocna zakamieniona mimo tego,że była zawalona kamieniem to i tak lepiej chłodziła,a jak wkręcałem kranik do tej nowej  to tak się bałem żeby nie wyrwać z tym gwintem z chłodnicy,bo takie cieniutkie ma dno.Natomiast w ursusie c 330 w nowej chłodnicy po pół roku cały spód się odkleił.Teraz ursus robi nowe chłodnice niby lepsze od tych chińskich,ale trzeba dać 600 złotych do 60-tki za chłodnice.

Opublikowano

Coś przeciez za coś. Nikt Ci nie zrobi lepszej chłodnicy w cenie tych no name :) 

Przynajmniej dają informację co siedzi w tych Ursusowskich chłodnicach i dla mnie osobiście to jest argument, zeby się nad takim rozwiązaniem zastanawiać. 

Opublikowano

Jak będzie takiej jakości jak stara orginalna chłodnica to warto dać te 600 złotych,skończyło by się grzanie i ciągłe klejenie tego chińskiego gó**wna,a widać,że ta nowa chłodnica ursusa jest solidnie zrobiona.

Opublikowano

Powiem ci że nie będzie takiej jakości może na wzmocniona dookoła ale nadal nie ma takiej wydajności co ostrowska,choć na pewno lepsza niż ten szajs co sprzedają za 300 zł.Bo i tak jak ktoś chce lepszą to Waryński lub szukać oryginalnej ale o to ciężko 

Opublikowano

Niby wiecie że tanie rzeczy to gówno, a jednak wszyscy kupują, a czemu kupują, ano dlatego że ich po prostu nie stać na drogie części.      :)

Opublikowano

Tak było jest i będzie, bo wszyscy wszystko wiedzą dopóki nie trzeba płacić, części jakie były kiedyś, przeszły do historii, raz że nie ten materiał, dwa producent made in stodoła, logo Ursusa jest odsprzedawane z rąk do rąk i nie ma nic wspólnego z dawnym producentem, czy kooperantem, począwszy od wałów, tulei i tłoków, po opony i dętki, po prostu nie ma już oryginałów i już nie będzie.  Jest nabywca na tani bublowaty produkt, to się go produkuje.

Opublikowano

Żałują, bo ich nie stać    :)  tak jak ciebie  żeby porządnie było zrobić remont i to się zemściło. Jakby było ciebie stać, to kupiłbyś nowe częsci  od razu a nie dawał do regeneracji do jakiejś stodoły.   :P       :D

Opublikowano

Hahah ale z ciebie hipokryta.Najpierw mówisz że jakość nie ta  nie ma oryginałów i nie będzie a teraz mówisz że pożałowałem bo nie kupiłem nowych części? Ty się zastanawiasz co piszesz czy tylko jedynie pieprzysz żeby mi dopiec gdzie nie robi na mnie wrażenia Typowy polaczek nic więcej

Opublikowano

To że nie ma oryginałów jeszcze nie znaczy że nie ma części w miarę dobrej jakości,    :)  to co jak nie ma oryginałów to w pokrzywy postawisz swoją 60-tkę na złość wszystkim, chciałeś niby zaoszczędzić i co?  zapłaciłeś partaczom      :D    a i tak musiałeś jakieś tam części kupić nowe, zresztą tobie na oryginałach aż tak zależeć nie powinno skoro już w fabryce na oryginałach spier*olili ci niby ciągnik.       :P     :lol: