-
Podobna zawartość
-
Przez yacenty
Jak chronić rzepak w 2021 roku? Kiedy stosować regulatory? Jak zwalczać chwasty w rzepaku? Jakie fungicydy stosuje się w rzepaku? Kiedy pryskać rzepak na płatka?
Jakie nawożenie azotowe rzepaku przyjąć w roku 2021? Jaki nawóz pod rzepak? Ile azotu na rzepak? Kiedy siać azot na rzepak? Mocznik na rzepak? Czy warto stosować RSM w rzepaku?
Na te i na wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź w tym temacie - zaktualizowanym na potrzeby sezonu 2021.
Kontynuacja dyskusji z tematu o ochronie i nawożeniu rzepaku 2020
-
Przez ares656
Panowie, jak u was wygląda czyszczenie rzepaku? potrzebuję porady. Wystarczy czyszczalnia typu sam wiatr i oddzielnie frakcji czy muszą być sita?
-
Przez PanPawel
Jak prowadzić plantacje rzepaku w sezonie 2020? Jakie macie plany nawożenia rzepaku? Jaką strategię przyjąć na ochronę chemiczną?
Dyskutujemy o uprawie rzepaku.
Piszecie jakieś kontrakty na rzepak? Jaka cena proponowana?
-
Przez oaxis3333
ten rzepak to jakieś nieporozumienie , na jesień wszedł ładnie po czym spadł deszcz i przestał rosnąć dzwoniłem do przedstawiciela z pomorskiego który przywiózł mi nasiona ale nie odbierał, potem oddzwonił i powiedział że nie ma czasu przyjechać pfff też mi przedstawiciel .......j na wiosne rzepak słabo rósł a teraz po przymrozkach jeszcze gorzej firma ma w nosie po sprzedaży, więcej od was nie kupie i mam nadzieję że inni rolnicy nie będą tacy głupi jak ja ! jestem oburzony waszym zachowaniem że tak traktujecie klienta ! ukoszę może z 0,5 tony na 1 ha. edit Po dodaniu komentarza na youtube został na wszystkich filmach skasowany !!!! -
Przez Krakers16
Witam :mellow: Zbliza sie zima a wiec czy ubezpieczacie swoj rzepak ? Jesli tak to w jakich firmach jakie sa ceny? i jakie pakiety wybieracie? Wgoloe to mam takie pytanie czy mozna teraz ubezpieczyc rzepak jakimis dwoma pakietami a wiosna na lato nastepnymi jesli tak to czy doplata bedzie obowiazywal dwa razy czy tylko raz?
-