Skocz do zawartości

Obecna sytuacja w PFHBiPM

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Idziwicie się że w rządzie się nie dogdują jak rolnicy między sobą nie potrafią:ph34r:

Opublikowano

@KARGO  Od tej decyzji można się odwołać, masz 14 dni. (§16 ust.3) ale wg mnie ten statut rzeczywiście nie uprawnia sądu koleżeńskiego do rozstrzygania o tym czy zarząd koła przestrzega statutu czy nie, ten sąd rozstrzyga o pojedynczych członkach. Zgodnie z §6 ust1 pkt e możesz zgłaszać wnioski dotyczące działania związku, ale nie jest napisane do kogo, w żadnym punkcie statutu nie ma , który organ rozpatruje taki wniosek, więc gdzie tego wniosku nie złożysz wszędzie ci odpiszą, że nie są kompetentni, ewentualnie można spróbować złożyć jakieś zawiadomienie  do jakiegoś organu wyższego w  hierarchii czyli centrali.

Jeżeli bardzo chcesz wnieśc pozew to trzeba to zrobic do wydziału gospodarczego sądu rejonowego, ale będziesz musiał udowodnić, że coś się działo i same zeznania raczej nie wystarczą, 

Ten statut pisał albo jakiś debil albo geniusz bo z niego naprawdę nic nie wynika.

Opublikowano

§16 ust. 4 punkt B  zawieszenie w czynnościach członków zarządu punkt C rozstrzygnie sporów o prawa i obowiązki czlonkowskie

Opublikowano

Mnie usuneli z związku i wykreślenie z listy członków choć jedno wyklucza drugie ale niech będzie 😉 Nie ważne co postanowią ważne że kolejny raz za pewne się skompromitują. Im się wydaje że są sądem cywilnym i sądzą na podstawie zarzutów które nie są w ich kompetencji oni mogą jedynie sądzić te kwestie które są w statucie nic więcej a nasz wniosek jest zasady bo zarząd nie stosuje się do statutu czyli w świetle statutu nie wywiązuje się z obowiązków 

Patrzę za robotę się wzięli chłopaki bo i ja w końcu swój wyrok dostałem 

IMG_20180312_202929.jpg

IMG_20180312_202946.jpg

Opublikowano

Panowie sędziowie! Pamiętajcie, że pamięć o waszych dokonaniach pozostanie  na długo. Wydając takie "wyroki" ośmieszacie wasz sąd, statut, tych którzy go uchwalali, cały PZHBiPM i Federację.

Opublikowano

Powinni zmienić statut  w zakresie Praw Członka Związku a konkretnie § 6 ust. 1 lit. d. bo jest zapis " do wyrażania opinii o działalności Związku"  na bardziej konkretny może taki "do wyrażania opinii o działalności Związku pod warunkiem że jest wygodna dla władz w tym PREZESA"   :-)

Wtedy i sąd będzie miał dobrą podstawę do wydawania wyroków hehhe...

Takie rzeczy tylko w Federacji !!!

Dnia 12.03.2018 o 20:08, KARGO napisał:

Mnie usuneli z związku i wykreślenie z listy członków choć jedno wyklucza drugie ale niech będzie 😉 Nie ważne co postanowią ważne że kolejny raz za pewne się skompromitują. Im się wydaje że są sądem cywilnym i sądzą na podstawie zarzutów które nie są w ich kompetencji oni mogą jedynie sądzić te kwestie które są w statucie nic więcej a nasz wniosek jest zasady bo zarząd nie stosuje się do statutu czyli w świetle statutu nie wywiązuje się z obowiązków 

Patrzę za robotę się wzięli chłopaki bo i ja w końcu swój wyrok dostałem 

IMG_20180312_202929.jpg

IMG_20180312_202946.jpg

Widać KARGO ty nawet nie możesz się odwołać, u kolegi jeszcze można a u Ciebie brak pouczenia wprowadzają Cię celowo w błąd ? 

Może po to by się więcej sprawą nie zajmować bo za duży będzie smród. Szybko zamieść pod dywan i udawać że nic się nie stało. 

Opublikowano

Ja złożyłem odwołanie jeszcze w styczniu tak aby w terminie odwoławczy 14dni się zmieścić i napisałem go na podstawie zarzutów które dostał podczas mojej rozprawy. A wyroku specjalnie mi nie wysyłali żebym się nie odwołał. Wysłali teraz bo niezła im aferę za to zrobiłem 26.02 na sądzie u Brulinskiego. Pewnie walne podtrzyma wyrok i usuną mnie ze związku a wtedy odwołam się do prawdziwego sądu który będzie mógł mnie przywrócić. 

Opublikowano

kazdy kto byl na wyborach kola wysokie w 2015 roku wie ze odbyly sie one niezgodnie ze statutem i dawno powinny zostac uniewaznione. z tego co pamietam nie bylo tam nawet 100 hodowcow a statut wymaga ponad 300...

Kolega wyzej dobrze napisal , niech zarzad zmieni statut i jasno napisze : kto nie bedzie chwalil milosciwie panujacych zostanie usuniety !   wtedy wszystko bedzie jasne i chociaz raz zgodne ze statutem :)    

Opublikowano

Były dziś wybory na delegatów w OSM PIĄTNICA i Banach nie został wybrany nawet na delegat w swoim obrebie. 

A wczoraj Federacja przegrała kolejna chyba już 3 sprawę z TPR w sądzie 

Opublikowano

Mówią że kłamstwo ma krótkie nogi, ale te w Federacji miało i tak bardzo długie.

No cóż na Panu Krzysztofie  ludzie się poznali, nie jednego przewiózł, jak mówią "woził wilk razy kilka powieźli i wilka" 

Opublikowano (edytowane)

Nie miało bo nadal ma. Wystarczy poczytać co Hądzlik ostatnio mówił w Zakopanem chce współpracować z Balicami a niedawno z błotem ich mieszał. Chyba rozejrzał się od około i zauważył że ma co raz mniej przyjaciół. 

Zigi dla ścisłości nosił wilk razy.... 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Chyba nie doczytałes o co chodzi...

,, Król jest nagi'' polecam artykuł w TPR który wyjdzie po świętach 

Opublikowano

Ktoś wie czy już jakaś prywatna firma działa w Polsce z oceną mleka? Na jesieni minął monopol pfhbipm i może ktoś już się rozwija w Polsce? 

Opublikowano

Wiecie na co idą nasze pieniądze którymi zarządza Pan Banach jak promuje się spożycie mleka i przetworów, to jedno ze zdjęć zamieszczonych na pfhb.pl

Dzięki temu spożycie mleka wzrosło w Polsce i na świecie, a my dostaniemy godziwe pieniądze za swoją ciężko pracę :-)

lubuska_2018_012.jpg

Opublikowano (edytowane)

Hehe to normalka.... Sami w załączonym pliku zobaczcie 

Lepsze jest to że w tym roku z funduszu promocji mleka poszło 100tys zł na Dzień Dziecka w Jezewie Starym,  swoiom droga ciekawe ile jeszcze Federacja niby dołożyła?? Podobno było ok 900 dzieci. 

Z funduszu jest jeszcze opłacalna składka członkowskich Federacji w INTERBULL 135tys.gdzie tu zwiazek z promocją spożycia mleka to dla mnie wielka zagadka itd. 

pf_fpm_2018_uchw3_2018.pdf

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To jakieś 110 zł na dziecko za imprezę plenerową i z załażenia raczej nie dochodową to drogo.  W atlancie taniej by wyszło i ludzie by zarobili, a tu wszyscy  charytatywnie musieli pracować w imię dobra  FEDERACJI.

To teraz jedziemy się bawić do SZEPIETOWA impreza wsparta przez Fundusz Promocji Mleka w kwocie 350 000  zł. Szkoda tylko że na wieczór nie zaproszą tam wszystkich,  szampan będzie się lał strugami.

Ale też i złe wieści z tej uchwały płyną "Podlaskie Forum Bydła" bez wsparcia - pewnie dlatego że za takie pieniądze jak tam przewidziano to nikomu się nie chce, a może w kolejnej zwiększą do 350 000. Za takie to już by imprezka wyszła :-)

Opublikowano (edytowane)

W szepietowo co roku wieczorem w sobotę jest ,,  BAL Hodowcow'' w tamtym roku mimo że wystawiłem bydło nawet zaproszenia  nie dostałem choć we wcześniejszych latach byłem zaproszony. Na tym balu hodowców można policzyć na palcach jednej ręki. 

Z jakiej uchwały płyną źle wieści przecież jest wsparcie dla forum bydła  w Piątnicy 160tys.zawsze było 300-350tys ale po głosach krytycznych obcieli do ww. Kwoty

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Z uchwały komisji nr 3/2018  z dnia  9 maja 2018 r. w § 1 można wyczytać że wykreślono zadanie nr 35 pt. "Podlaskie Forum Bydła" w wysokości  163 272,50 zł.

Chyba że coś źle  rozumiem. Nie ma tam mowy o zmniejszeniu jest jasno napisane wytłuszczonym drukiem WYKREŚLONO, a w załączniku jest przekreślone. Wykreślono znaczy wykreślono a nie obcięto chyba że jest uchwała  kolejna i tam wprowadzono znów hehe...

To jedziemy wszyscy do Szepietowa na bal jedzenia nie zabraknie a i  szampana zapewne spore rezerwy, jedziemy się bawić.