Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kubota M 95 GXS

silnik o pojemności 3796 cm3

liczba cylindrów 4

moc 103,9 kM

amortyzacja przedniej osi

pojemność zbiornika paliwa 190 litrów

zbiornik AdBlue 16 litrów

przekładnia POWERSHIFT

liczba biegów 24x24

rewers elektrohydrauliczny

sprzęgło  wielotarczowe mokre sterowane hydraulicznie

hamulce tarczowe mokre sterowane hydraulicznie

napęd na 4 koła załączany elektrohydraulicznie

prędkość tylnego WOM  540/1000 obr/min

liczba hydrauliki zewnętrznej 2

udźwig tylnego TUZ 5000 kg

ogumienie przód 380/70R25 , tył 520/70R34

pamięć obrotów

kabina z klimatyzacją

przedni TUZ POLAGRA  udźwig 2 tony

2 sekcje  hydrauliki na przedni TUZ sterowane jostyckiem

Pneumatyka do hamowania przyczep

Dodatkowa 3 sekcja hydrauliki

Cena netto:   225.000 

Cena jak najbardziej w porządku mi się wydaje. Jedyny minus że nie da się dobrać amortyzacji kabiny bo nie ma w opcji... A i powiedział że to katalogowa i z wejścia schodzi min 10 tys

Opublikowano
8 godzin temu, Yreneusz napisał:

Kubota M 95 GXS

silnik o pojemności 3796 cm3

liczba cylindrów 4

moc 103,9 kM

amortyzacja przedniej osi

pojemność zbiornika paliwa 190 litrów

zbiornik AdBlue 16 litrów

przekładnia POWERSHIFT

liczba biegów 24x24

rewers elektrohydrauliczny

sprzęgło  wielotarczowe mokre sterowane hydraulicznie

hamulce tarczowe mokre sterowane hydraulicznie

napęd na 4 koła załączany elektrohydraulicznie

prędkość tylnego WOM  540/1000 obr/min

liczba hydrauliki zewnętrznej 2

udźwig tylnego TUZ 5000 kg

ogumienie przód 380/70R25 , tył 520/70R34

pamięć obrotów

kabina z klimatyzacją

przedni TUZ POLAGRA  udźwig 2 tony

2 sekcje  hydrauliki na przedni TUZ sterowane jostyckiem

Pneumatyka do hamowania przyczep

Dodatkowa 3 sekcja hydrauliki

Cena netto:   225.000 

Cena jak najbardziej w porządku mi się wydaje. Jedyny minus że nie da się dobrać amortyzacji kabiny bo nie ma w opcji... A i powiedział że to katalogowa i z wejścia schodzi min 10 tys

Jak gx to tylko na 6 litrowym silniku

Opublikowano
2 godziny temu, zuras07 napisał:

Jak gx to tylko na 6 litrowym silniku

A co z tym 3.8 nie tak? To ciągnik pomocniczy, będzie pracował z opryskiwaczem, rozsiewaczem i ładowaczem. No może trochę w transporcie na jesieni ale nie przy dużym obciążeniu.

Opublikowano
9 godzin temu, Yreneusz napisał:

A co z tym 3.8 nie tak? To ciągnik pomocniczy, będzie pracował z opryskiwaczem, rozsiewaczem i ładowaczem. No może trochę w transporcie na jesieni ale nie przy dużym obciążeniu.

Dobry silnik tylko gx cięższy od m5111 z tym silnikiem ,ja mam 8560 z tym silnikiem 3,8 troszkę.mocy  w transporcie braknie, zależy ile będziesz nim ciągnąć

Opublikowano
9 godzin temu, zuras07 napisał:

Dobry silnik tylko gx cięższy od m5111 z tym silnikiem ,ja mam 8560 z tym silnikiem 3,8 troszkę.mocy  w transporcie braknie, zależy ile będziesz nim ciągnąć

Produkcja warzywna więc dużych obciążeń nie będzie miał. Czasem jeszcze pług 3 obrotową voogel&noot ażurową będzie śmigał i rozdrabniacz kornik vario z uni. A co byście polecili w granicach do 115 km? Valtra n104? T5? Atos? zależy mi na przednim podnośniku, skrzyni z przynajmniej 3 półbiegami, 4 pary wyjść hydrauliki, amortyzacja osi i kabiny. CNH odstrasza mnie to 3,4l a DF seria 5 totalnie mi się nie podoba i taki jakiś mały... 

Opublikowano

To jak Ci się seria 5 nie podoba  z DF to zobacz nową 6120, większy ciągnik i wyposażyć możesz go lepiej od Fendta.  A jak nie to JD 6110 lub 6120, wesja M lub R, zależy ile masz kasy i te wyposażenie  by też spełnił. Atoś to jest meleństwo wedle Valtry czy T5. Jak Już to Arion 430 lub 440. 

Opublikowano

właśnie problem w tym że seria 6m/r i 6 DF'a są trochę zadrogie i za duże. Jeszcze drałem pod uwagę 6RC ale lepszym wyborem była by valtra tak mi się wydaje:) 

Opublikowano
42 minuty temu, Yreneusz napisał:

Produkcja warzywna więc dużych obciążeń nie będzie miał. Czasem jeszcze pług 3 obrotową voogel&noot ażurową będzie śmigał i rozdrabniacz kornik vario z uni. A co byście polecili w granicach do 115 km? Valtra n104? T5? Atos? zależy mi na przednim podnośniku, skrzyni z przynajmniej 3 półbiegami, 4 pary wyjść hydrauliki, amortyzacja osi i kabiny. CNH odstrasza mnie to 3,4l a DF seria 5 totalnie mi się nie podoba i taki jakiś mały... 

To faktycznie ciężko by nie miał ją m8560 ciągam kuhn master 103 4 obracana i daje rade

Opublikowano
1 godzinę temu, Piters182 napisał:

I jeszcze będzie większa gabarytowo od JD6M/R i DF6.

DF 6120

Rozstaw osi mm 2540

Długość mm 4428

Wysokość od środka osi tylnej do dachu mm 2025  

Maksymalna masa dopuszczalna kg 8000 

Valtra n104

Rozstaw osi (mm) 2665                        
Długość (mm) 4656                        
Szerokość (mm) 2550                        
Wysokość (mm) 2910 (2850 low)                        
Kąt skrętu (m) 4,5                        
Prześwit pod tylną osią 505                        
Waga (zbiorniki pełne, kg) 5350

Kubota M95GX III

długość - 4570

Wysokość - 2830

szerokość min/max - 2275/2380

rozstaw osi - 2435

waga - 5080

Przy czym kubota we wcześniej wymienionym wyposażeniu (bez amortyzacji kabiny bo nie dostępna) finalnie wyniesie 210-215 tys doliczyli mi jeszcze do niej ładowacz metaltechu w malowaniu ciągnika za 15tys

Opublikowano
Dnia 18.02.2018 o 14:45, wojtaso napisał:

Na targach w Ostródzie przedstawiciel Fendta powiedział że seria 300 zaczyna się od 300 netto. Więc dodając większe koła, amortyzacje osi i kabiny to wyjdzie podobna cena co wspomnianego JD, z tym Fendt że to wersja Power bez elektrozaworów. AutoQuad ok 40 tys taniej. 

A ile km ten fendt ?

Dnia 18.02.2018 o 07:34, subiektywny napisał:

i jak tam, wybrałes juz skrzynię ? bo ja się zastanawiam nad zakupem 6130M ze skrzynia PowrQuad Plus 24/24, ogólnie jak się orientowałes co co powiesz na temat 6M bo ja znam różne opinie

AutoQad 24x24 Eco shift  

Opublikowano

Arion 410

Przednia oś amortyzowana 

przedni podnośnik Sauter

3 pary hydrauliki zewnętrznej (podnośnik przedni podpięty do ostatniej)

hydraulika bez elektrozaworów

fotel pneumatyczny

skrzynia 16x16

koła, kabina standard

tylny podnośnik 4500

pompa LS110 l/min

chłodzony schowek na butelkę

wom 540/540E/1000

cena 245 netto po upuście. katalogowo wychodził prawie 260.

Siedział ktoś kiedyś w tym arionie? Mam około 178cm a głową dotykałem podsufitki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v