Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 20.08.2018 o 07:28, staszek131415 napisał:

nie wiem z czym masz problem chcesz trzymać to trzymaj nikt się tym nie będzie martwił co najwyżej Ty jak wiosną ceny spadną

Staszku tylko po co jak wiosną ceny spadną , aaaaa  no fakt, boisz się że zboże będzie tak tanie że ludzie wszystkie zapasy spalą w piecach zamiast sprzedać za 400zł  i nie dokupisz się wiosną

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Jak blisko zawsze warto kupić tym bardziej od znajomego

Dajesz znajomemu zarobić swoim kosztem?  Toż to utopijny socjalizm😲

Opublikowano
9 godzin temu, staszek131415 napisał:

To że ktoś ma maniery nie znaczy że nie jest burakiem jak Ty

Niech i tak będzie skoro aż tak zabolało...

Co do cen pszenicy to sprzedałem troche bo faktury trza opłacić i poszło po 780 netto a kierownik się przystawiał że jak wiecej ogarne to po 810 pójdzie - powiedziałem że poczekam bo pózniej i tak wiecej zarobie na skupie ruchu zero co cieszy ale nie kierownika hehe...

Opublikowano

Jakim kosztem socjalizm to Ty masz w głowie niech zgadnę Gierek był Twoim chrzestnymczy ojciec talon na ciągnik dostałbo 300% normy  wykonał?

39 minut temu, Ulman napisał:

Dajesz znajomemu zarobić swoim kosztem?  Toż to utopijny socjalizm😲

,

Opublikowano (edytowane)

Z nerwów tak ci składnie zdania powichrowało?  Dzielenie się dobrami i wspomaganie pobratymców własnym kosztem to domena socjalistów/komunistów , członków sekty ewentualnie idiotów

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 godzin temu, staszek131415 napisał:

A co w tym dziwnego? Bez sensu podawać ceny jak co niektórzy których tak nikt nie dostaje

Kolego jak potrzebujesz tanio pszenicy to pisz na priv mam 2 bagi zbutwiałych zmiotek ze spodu binów pójdzie po 600 netto. Podłącz jeszcze dzisiaj  Passata pod prostownik, i zawiń kopciucha na drut żeby rano nie było niespodzianki😂

Opublikowano
10 godzin temu, szaman1 napisał:

Kolego jak potrzebujesz tanio pszenicy to pisz na priv mam 2 bagi zbutwiałych zmiotek ze spodu binów pójdzie po 600 netto. Podłącz jeszcze dzisiaj  Passata pod prostownik, i zawiń kopciucha na drut żeby rano nie było niespodzianki😂

Zostaw sobie do wiosny to po 1000 pójdzie i nikt nawet nie zajrzy do środka czy to pszenica czy trociny taki głód będzie 🤪

9 godzin temu, bercik9894 napisał:

Apropo żyta, to podobno w Polsce jest go dużo.

No sporo nasiane było a i plon super

10 godzin temu, Ulman napisał:

Z nerwów tak ci składnie zdania powichrowało?  Dzielenie się dobrami i wspomaganie pobratymców własnym kosztem to domena socjalistów/komunistów , członków sekty ewentualnie idiotów

Dobrze  że piszesz to jak będę brał nawozy to z drugiego końca Polski po co sąsiadów bogacić ale Ty głupi jesteś

Opublikowano

Wszystkiego jest pod dostatkim zobaczycie jakie ceny wiosn a b eda niejeden si e rozczaruje kto za długo przetrzyma

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Wszystkiego jest pod dostatkim zobaczycie jakie ceny wiosn a b eda niejeden si e rozczaruje kto za długo przetrzyma

A ty jak frajer żeś pszenice po 700 kupił zaraz po żniwach bo............

18 godzin temu, staszek131415 napisał:

Jak blisko zawsze warto kupić tym bardziej od znajomego

Dorzuć mu jeszcze ze 100 Pln/t , niech chłop ma. W sumie to dla ciebie bez znaczenia bo i tak świniaki zdrożeją więc i tak zarobisz swoje.😋

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

rodzina 2 + 1, pincet + jest bo przecież pola nie udokumentowane to i dochodu nie ma jak wykazać, więc może chleb być po 10 zł. We 3 osoby za wiele nie zjemy, aby pszenica była po 1000 zł przez 10 lat 🤔🤔

Ale staszek by się wkur.. jak tak przez 10 lat by musiał pisać propagandę o taniejącej pszenicy 🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał:

ja będę szczęśliwy jak za tonę pszenicy będą płacić 2 pincet + 😀

Będzie 2 pincet ale za dwie tony za rok🧐🤩

Opublikowano

A co już prognozujesz? Rekordowe zbiory pszenicy 2019? do tego rekordowe zbiory kukurydzy 2019 i brak wymarźnięć 2020 😆 i zalanie europy tanią soją z ameryki po rekordowych zbiorach 2021.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v