Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, staszek131415 napisał:

To jakaś kiepska pasza będzie chyba szła bajkopisarzu pewniw pracownicy w kieszeniach resztę wyniosą  jak tacy z Was rolnicy nic dziwnego że po 700 wam się nie opłaca sprzedać skoro liczyć nie potraficie B|

No dobrze by byo jakbyś wyszedł z za tej swojej stodoły bo myślisz że świat się kręci wokól Twojej kupki zboża ;) to że paszówka będzie w tej cenieto oczywiste

O widzę że też chcesz się swoich zapasów pozbyć xD bo dałeś ogłoszenie  no w końcu rozsądna cena na pewno klient się znajdzie nie gniewaj się mam za daleko B|

Oj dzbanie nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz 😂😂😂 Jak ty opuściłeś mury podstawówki?

Opublikowano

Skierbieszów paszowa podobno 650 brutto, ale to wiadomość z drugiej ręki. 

Mam prośbę aby nie karmić trolli i nie pyskować z amebami na forum to będzie czytelniej i spokojnie. Dzieci mają wakacje nie muszą pisać głupoty na forum

Opublikowano
2 godziny temu, iron napisał:

710 netto konsumpcja u mnie na placu 655 paszowa czyli idzie do góry mocno konsumpcja bo 20 zł za tydzień a paszowa tylko5

Słabo szukasz ;)

https://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleiste-straczkowe/zboza-konsumpcyjne

Lp. 2 - TOMY konsumpcja 720 netto u ciebie na placu.

Lp. 22 - FRUMENTAL Jerzy Linkiewicz   780-800 cena netto loco magazyn sprzedającego

Wymagane parametry jakościowe:
-białko: min. 11,5%
-gęstość: min. 76 kg/hl
-liczba opadania: min. 220 sekund

PASZOWA:

https://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleiste-straczkowe/zboza-paszowe

Lp. 32 - FRUMENTAL Jerzy Linkiewicz 730 netto

Lp. 2 - TOMY 670 netto.

Stasiu patrz tutaj:

Pomorskie Centrum Obsługi Rolnictwa Elewator Jabłowo Spółka z o.o.

800/830  zł netto

12,5/14 białko, cena netto loco magazyn skupującego

białko: 12,5, liczba opadania: 250, gęstość: 76, gluten 27

białko: 14,0, liczba opadania: 280, gęstość: 77, gluten 30

Tak że po żniwach jakościowa pszenica 900 - 1000 zł będzie się kręcić, ale jaja.

Opublikowano

Kujawsko-pomorskie, dwa największe skupy max 720 netto. Z tym, że jeden z nich - młyn - zasypany na maksa i właściciel zaczyna sobie przebierać.

Opublikowano
2 minuty temu, TomiAgroKujawy napisał:

Kujawsko-pomorskie, dwa największe skupy max 720 netto. Z tym, że jeden z nich - młyn - zasypany na maksa i właściciel zaczyna sobie przebierać.

Podaj nazwy tych skupów aby nikt nie tracił czasu ze sprawdzaniem u nich ceny skoro on jest dużo poniżej średniej.

A dla siebie sprawdź cenę tu:

GoodMills Polska Sp. z o.o. Zakład Produkcyjny Młyn Kamionka
star.pngstar.png

114 pkt
kujawsko-pomorskie/sępoleński
Duża Cerkwica 2,
89-430 Kamień Krajeński

cena: 780/780 netto

Al-Samer Sp. z o. o. oddz. Włocławek
star.pngstar.pngstar.pngstar.pngstar.png

283 pkt
kujawsko-pomorskie/włocławski
Płocka 89,
87-800 Włocławek

cena: 760 netto cena do negocjacji

Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
star.pngstar.pngstar.pngstar.pngstar.png

281 pkt
kujawsko-pomorskie/grudziądzki
Szczepanki 3,
86-320 Łasin

Cena: 780-810  cena netto loco magazyn skupującego

https://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleiste-straczkowe/zboza-konsumpcyjne

Opublikowano

Hahaha, doliczyć transport i ile zarobię na tirze? A na miejscu też Cię skroją, nie bój się.

Opublikowano

Chciałeś kujawsko-pomorskie, więc ci podałem cenę dużo lepszą w twoim woj. Nikt ci nie broni, czepiaj dwukółkę i heja do największego skupu za stodołą, na moje to możesz im sprzedać po 500 zł i wnieść do BINA wiaderkiem od góry sypać.

Tylko po prostu nie siej propagandy że jakiś tajemniczy największy skup w kuj-pom płaci 720 netto i zasypany na maxa. Bo nie oznacza to w zupełności nic.

Podałem ci z pierwszej lepszej str. www 2 kolejne skupy które płacą znacznie więcej to ty wyskakujesz że transport.

Debila rżniesz i tyle w temacie.

PS:  To dzwoń tu:

Ta firma nawet do mazowieckiego/lubelskiego wysyła samochody i płacą cenę z ogłoszenia to tym bardziej do Kujwasko-pomorskiego przecież to już rzut beretem będzie.

TRANSROL Zbigniew Konarowski
star.pngstar.pngstar.pngstar.png

256 pkt
wielkopolskie/leszczyński
ul. Świętokrzyska 5,
64-100 Leszno
Cena: 750 cena netto loco magazyn sprzedającego, min. 24 t

A swoją drogą podasz nazwę tych podmiotów co płacą tak śmiesznie niską stawkę? Czy tym

Opublikowano

Sprzedawaj jakimś transrolom jeśli chcesz, ja w życiu nie miałem zapłacone 3 razy za swoje produkty, więc znam ten ból. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Białko 14 810 

pasza 730 

Niby nie opłaca się robić konsumpcji 

Spokojnie, w żniwa i po żniwach różnica zawsze była dość wyraźna, dopiero za kilka miesięcy poszowa "dobijała" w pobliże konsumpcji i tak też pewnie będzie tym razem skoro ogólnie jest mniej pszenicy. 

Opublikowano

staszek131415 napisał:

To jakaś kiepska pasza będzie chyba szła bajkopisarzu pewniw pracownicy w kieszeniach resztę wyniosą  jak tacy z Was rolnicy nic dziwnego że po 700 wam się nie opłaca sprzedać skoro liczyć nie potraficie B|

8 godzin temu, JozB napisał:

Stasiu, twoim tokiem rozumowania idąc, skoro u ciebie za stodołą coś tam rośnie, nie znaczy to, że za nią jest podobnie. Zobaczymy czy te ulewy nie zgrają się z gradem. Nie ciesz więc michy przed zbiorami, bo dostaniesz cene 800 zeta za qq i ordynator, jedyny nie-dzieciak w towarzystwie, świniakom nie będzie miał co do ryjka włożyć.

Niedługo na olx trzeba będzie uważać na oferty typu- kupię drogo zboże-maksimum 650 brutto :D. Ogłaszający to spółko zoo, stasio i ordynator., 3 co do wielkości skup w Polszy. Płatność gotówka lub świniak 6 zeta/kg

No dobrze by byo jakbyś wyszedł z za tej swojej stodoły bo myślisz że świat się kręci wokól Twojej kupki zboża ;) to że paszówka będzie w tej cenieto oczywiste

9 godzin temu, lonoh napisał:

O widzę że też chcesz się swoich zapasów pozbyć xD bo dałeś ogłoszenie  no w końcu rozsądna cena na pewno klient się znajdzie nie gniewaj się mam za daleko B|

Te bajki pisarz to do mnie czy koło mnie podaj mi jednego posta w którym bajki pisałem wszystko co wpisuje tu na forum jest po rozmowie z przedstawicielem a potem obrażaj wejdź na stronę cedrop i poszukaj przedstawiciela z oddziału w kluczborku zadzwoń zapytaj jakie będą mieli możliwości produkcyjne i jakie mają pojemności magazynowe

staszek131415 napisał:

https://www.cenyrolnicze.pl/zboza-oleiste-straczkowe/zboza-paszowe

Polecam Tobie i innym zaznajomić się z cenami  ,gdzie te wasze 900 za pszenicę B|?

Ceny od 500 za żyto do 730 za pszenicę to są realne ceny na dziś

Naprawdę żal mi się robi ciebie czytając twoje posty szkoda chłopa

Opublikowano

;) Pewnie Krystian ich zasypie:P

8 godzin temu, pio25w napisał:

W tamtym roku nie było takiej suszy w Europie i innych krajach ! Stasiu czy ty udajesz głupiego? Bo tylko głupiec może sądzić że teraz będę tylko spadki!

Masz rację i dlatego są spore zapasy  sami piszecie że całe zeszłoroczne zboże leży myślicie że jesteściejedyni? Nikt nie mówi o spadkach tylko o stbilizacji

http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=12&t=607&sid=40423fcfff4866603faf228b3de63faa&start=3675

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TomiAgroKujawy napisał:

Sprzedawaj jakimś transrolom jeśli chcesz, ja w życiu nie miałem zapłacone 3 razy za swoje produkty, więc znam ten ból. 

A ja czuję się młody i w życiu już mam z 3 wyroki sądowe, przekazane do komornika w celu odzyskania swoich pieniędzy i do dziś dnia złotówki nie zobaczyłem i co to zmienia?

No i zawsze mogę poinformować poważną firmę transrol że nie jaki tomiagrokujawy na nie jakim forum rolniczym, sugeruje czy może nawet pomawia ją że jest firmą którą można podejrzewać o niewypłacalność. Myślę że jest na to paragraf.

A swoją drogą dalej debila z siebie będziesz robił czy w końcu podasz nazwę firmy która skupuje po 710 etto w kuj.-pomor.? Wiesz to może zaoszczędzić sporo czasu dużo ludziom którzy będą chcieli sprawdzić cenę w okolicy.

EDIT: @Zawisza myślisz że to multikonto? Ja obstawiam że nie. Że stasio to jakiś desperat od świń co mu się grunt pod nogami pali, a agrokujawy ewidentny handlarzyna co kontraktów naspisywał po 680 na paszówkę, jeździ starą renówką na druty i trytki wiązaną, a naczepę ma 30 letnią spawaną 10 razy, wozi tylko nocami jak krokodyle nie grasują. xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
35 minut temu, damianzbr napisał:

A ja czuję się młody i w życiu już mam z 3 wyroki sądowe, przekazane do komornika w celu odzyskania swoich pieniędzy i do dziś dnia złotówki nie zobaczyłem i co to zmienia?

No i zawsze mogę poinformować poważną firmę transrol że nie jaki tomiagrokujawy na nie jakim forum rolniczym, sugeruje czy może nawet pomawia ją że jest firmą którą można podejrzewać o niewypłacalność. Myślę że jest na to paragraf.

A swoją drogą dalej debila z siebie będziesz robił czy w końcu podasz nazwę firmy która skupuje po 710 etto w kuj.-pomor.? Wiesz to może zaoszczędzić sporo czasu dużo ludziom którzy będą chcieli sprawdzić cenę w okolicy.

EDIT: @Zawisza myślisz że to multikonto? Ja obstawiam że nie. Że stasio to jakiś desperat od świń co mu się grunt pod nogami pali, a agrokujawy ewidentny handlarzyna co kontraktów naspisywał po 680 na paszówkę, jeździ starą renówką na druty i trytki wiązaną, a naczepę ma 30 letnią spawaną 10 razy, wozi tylko nocami jak krokodyle nie grasują. xD

Paragraf paragrafem, ale znając Pana Konarowskiego, to by się lekko wkurw.ł jakby przeczytał co Tomi napisał.....

Opublikowano

Bo za pewne P. Konarowski prowadzi biznes nie od dzisiaj i skoro utrzymał się na rynku do dziś dnia jest dobry w tym co robi. A idioci pokroju tomiagrokujawy którzy skończyli 18 lat w XXI wieku, myśleli że potrafią prowadzić biznes jeszcze po mniejszych kosztach jeszcze bardziej po bandzie. Ale takie lata jak ten weryfikują firmy które porywają się z motyką na księżyc. W mojej drugiej branży jest identycznie...

Zostało sraczka, ból d*py i bankructwo bo renówki z 30 letnią naczepą to nawet komornik nie będzie ogłaszał tylko od razu ze skupem złomu się ugada po złotówce z kilo.

Opublikowano

Jasne jasne marzyciele podawałem tyle razy ceny a Wy ciągle swoje wyszukujecie najwyższe ceny i myślicie że je dostaniecie za swój poślad

Gość marekfarmer
Opublikowano
dziś pszenica 760 netto 10 zł do góry
Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

Bo za pewne P. Konarowski prowadzi biznes nie od dzisiaj i skoro utrzymał się na rynku do dziś dnia jest dobry w tym co robi. A idioci pokroju tomiagrokujawy którzy skończyli 18 lat w XXI wieku, myśleli że potrafią prowadzić biznes jeszcze po mniejszych kosztach jeszcze bardziej po bandzie. Ale takie lata jak ten weryfikują firmy które porywają się z motyką na księżyc. W mojej drugiej branży jest identycznie...

Zostało sraczka, ból d*py i bankructwo bo renówki z 30 letnią naczepą to nawet komornik nie będzie ogłaszał tylko od razu ze skupem złomu się ugada po złotówce z kilo.

aty niemasz drugiej działalnosci hodowli bydła ?

Opublikowano
34 minuty temu, jarecki napisał:

aty niemasz drugiej działalnosci hodowli bydła ?

Na szczęście nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v