Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z poniatowej to juz kawałek za 20zł to bym tego nie przewiózł wiec 660 to dobra cena u ciebie. Jelonki płąca 21 ale jak trzeba to i wczesniej. Ja nie wioze do Jelonek bo tam mam 125 ale ostatnie 3 lata od mnie zabierali i było zawsze ok w tym roku cena taka sama jak na meijscu wiec nie ma sensu wiesc.

.

Opublikowano

Podkarpackie pszenica po 650zł netto , transport z podwórka. Kukurydza sprzedana po 560 zł a w listopadzie szła po 590. Nie opłacało się w tym roku trzymać zapasów :(

Opublikowano

To sie okaże w maju-czerwcu czy nie warto było trzymać,o tej porze prawie co roku najgorsze ceny

Opublikowano

kuba dziwna sprawa, że masz po 560 netto. U nas na płd opolskiego trzyma poziom 600 netto. Ale sorry, jesteś z podkarpackiego:D. Niestety niemiecki kapitał na Ukrainie pilnuje swoich interesów. Miwigos słusznie pisze, maj-czerwiec dla pszenicy, a kukurydzy sierpień jest wyznacznikiem opłacalności przechowywania

Opublikowano
16 minut temu, miwigos napisał:

To sie okaże w maju-czerwcu czy nie warto było trzymać,o tej porze prawie co roku najgorsze ceny

zdaje się że w zeszłym roku dopiero pszenica w maju/czerwcu miała najlepszą cenę. Bo chyba zaś 2-3-4 lata wstecz o tej porze styczeń/luty był dla pszenic najlepszy. Czy się mylę? No chyba że poza moim regionem było inaczej.

Opublikowano

Ale to działa według stałego schematu, z pszenicą niema tregedi ,z rzepakiem to jest tragedia,towaru na świecie mniej jak rok temu a o wiele tańszy,morał z tego taki że rok temu przepłacały zakłady tłuszczowe

Opublikowano

no a gdzie by nie czytał to w polsce rekordowe zbiory rzepaku. U mnie w gminie nikt nie przekroczył 4t. Wszystko kręciło się od 2,0-3,5t. Tylko że właśnie na jednej gminie polska się nie kończy. Z kukurydzą to samo, zbiory od 5t do 10t max, nawet w fdw na elewatorze pytałem kierownika to nikt 10t nie przekroczył, koło 8t się wszystko kręciło.

Opublikowano

rekordowe zbiory bo coraz więcej osób sieje rzepak. W mojej gminie trzy lata temu ciężko było zobaczyć żółte pole, a teraz 20% to rzepak. Za to poznikały pola ziemniaka. Średni plon rzepaku 2,7t

Opublikowano
6 godzin temu, kuba_cesc napisał:

Podkarpackie pszenica po 650zł netto , transport z podwórka. Kukurydza sprzedana po 560 zł a w listopadzie szła po 590. Nie opłacało się w tym roku trzymać zapasów :(

Mógłbyś podać kto oferuje taka cenę i czy to pasza czy konsumpcja ?

Opublikowano
2 godziny temu, pabloooo napisał:

dziś sprzedane dwa auta pszenicy konsumpcyjnej  w okolicznej fermie drobiu ,białko  13,6 % ,gęstość 77,6 po 680 netto z odbiorem z gospodarstwa, lubuskie

Można wiedzieć dokładniej jaki rejon?

Opublikowano
16 godzin temu, iron napisał:

koniu a sąsiady twoi kupują jęczmień w Czechach po 530 netto

Tomy? Koleżanki z pracy mąż tam pracuje ale nic nie słyszałem żeby coś ciągli z czech teraz. Wiem że cały czas coś wożą ,,to tu, to tam". Zresztą muszą coś robić bo utrzymać 30 zestawów i 35 osó to trochę trzeba handlować.

Opublikowano
Dnia 4.02.2018 o 22:28, Jurek87 napisał:

21dni  termin i płacą na czas , na priv moge dac tel , bez kontraktu , jutro umawiam nastepne auto mam nadzieje ze cena nie spadła ....

Jelonki ostrow maz.

Jak nie masz ciśnienia to trzymaj , cena powinna sie odbić ...

Cena rzepaku już nie wrośnie chyba że zima jescze zaskocy

Opublikowano

Cena rzepaku wzrośnie gwałtownie jeśli dolar zacznie się umacniać do euro . Na słabym dolarze tracimy podwójnie , bo zwykle gdy euro się umacnia do dolara to złotówka się umacnia do euro.

Od tygodnia dzwonią z różnych olejarni i nie podają ceny na dziś bo wiedzą że to nie jest cena do transakcji , nie pytają się czy sprzedaję teraz , tylko pytają po ile bym sprzedał...

Opublikowano

Sami widzicie propaganda propagandą, a sami zaczynają się prosić lub sondować. CZyli niedługo będą podwyżki, ale trzeba zaczekać co najmniej do połowy marca. Dzisiaj agrobiznes nadaje, że kukurydzy w opór w kraju. U mnie lokalnie prawie nikt nie ma pszenicy na stanie, a qq tym bardziej, dlatego myślę że będzie dobrze pod względem cen. Tym bardziej, że podali informację o rekordowych cenach drobiu na chwilę obecną. Rzepak kontraktacja agro-efekt 1420 netto na nowe zbiory o ile dobrze faceta zrozumiałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v