Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Ja również szok. Rano 5,04 po południu 4,96 zł. 

Wychodzi że u Was kampania wyborcza wchodzi w decydującą fazę a u mnie się  dogadali i podzielili skórę na niedźwiedziu.😁

Opublikowano

Ale to nie o Orlen chodziło ;)

12 minut temu, withanight napisał:

Dobrze że hotdogi nie drożeją ;)

Hot doga to se możesz zrobić latem jak do Środy będziesz jechał 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅😅😎

Opublikowano
1 godzinę temu, mano napisał:

W obrębie 20 km na stacjach jest od 5 do 5,30 zł za ropę

Kiedyś podjeżdża babka pod dystrybutor i.pyta pracownika stacji czy to ropa?a on ze ropę to ma Pani w oczach a to jest olej napędowy 😆

Opublikowano

Mało tego kiedyś do brata( który pracuje w sklepie z częściami samochodowym) przychodzi kobita i pyta się, Panie co to jest że od tygodnia świeci mi się czerwona konewka i co mam robić.

Opublikowano
37 minut temu, mano napisał:

Dokładnie, jest stacja orlenowska która konkuruje z inną stacją

Czyli tak jak mowilem wczesniej, orlen dostal przykaz z gory, zeby nie podnosic ceny paliw, co najmniej do wyborow samorzadowych.

PIS jednak sie bardzo boi, skoro az takie kroki podjemuje.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

2 godziny temu, ahten napisał:

Czyli tak jak mowilem wczesniej, orlen dostal przykaz z gory, zeby nie podnosic ceny paliw, co najmniej do wyborow samorzadowych.

PIS jednak sie bardzo boi, skoro az takie kroki podjemuje.

Ludziom to jednak nie da się dogodzić. Drogie paliwo- źle, tańsze paliwo-też źle. Jakby się człowiek nie obrócił to d*pa z tyłu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, daron64 napisał:

U nas różnie,  dziś w Olsztynie 2.42. W Braniewie już pod 2.6 było :/

Ale i tak,  jak mi volvo pali 11gazu to niecałe. 3 dychy na 100km. Benzyny, czy ropy musiałby mi poniżej 6palic

To moje Volvo w dieslu pali ponizej 6😉. Odliczyć zwrot akcyzy to wyjdzie poniżej 25 zł / 100km

Nie poddaje się modzie i kolejne auto to będzie też diesel, ewentualnie hybryda jak wygram w totka😉. Z gazu już się wyleczylem. 

Na stacjach grupy Stefaniuk (Łosice) 5,19/l

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano

Wszystkie diesle pala poniżej 6, jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś,  kto ma klekota powiedział, że pali mu więcej :) w vagach to już w ogóle, zaczyna sam produkować olej napędowy :)

A nie, sorry - znajomy ma x5, to mówił, że w trasie potrafi zejść poniżej 11 😛

Ja się waham jeszcze,  w przyszłym roku może zmienię, to zobaczę jaki trafień lepszym stanie. 

Opublikowano

ON do domu 5,15zł/l i drożeje.

Mój stary duży diesel 1,9TDI 115KM osobowy pali, 8l ON, a mała pipka 1.4MPI 75KM 8l LPG plus 1lPb. //100km. Korzystam z LPG od  2000r i jest OK. Tylko sam w nim grzebię.

Opublikowano

Polowica ma kie ceed 1.4 chyba 107km,to benzyny paliła regularnie 7.2 (kilkinastokilometrowe trasy do pracy glownie), w dłuższej trasie gdzieś 6.2-6.5. Założyliśmy gaz - pali w granicach 8.  Takze jak dla mnie to gaz nie tylko w kuchence :)

Volvo 2.0 140km, jak robiłem trasy,  to potrafiłem zejść poniżej 10. Regularnie to było 10.5. Teraz jak więcej wkoło komina to 11-12. Na benzynie boję się jeździć, znika w oczach :)

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, AS2 napisał:

Ludziom to jednak nie da się dogodzić. Drogie paliwo- źle, tańsze paliwo-też źle. Jakby się człowiek nie obrócił to d*pa z tyłu.

A z czego tu sie cieszyc? z uzywania tak duzych spolek do gier politycznych? Bo tchorzewski probuje wsadzic swojego synka na prezydenta miasta? 

Dla przykladu 3-4 miesiace temu cena hurtowa wg orlenu to 4100 /m3, i cena na orlenie 5.30

teraz cena hurtowa 4300 i cena na orlenie 5.10.

Ja jestem za jak najnizszymi cenami, zreszta jak kazdy, ale jak wczesniej bylismy jeb*ni jak bure suki, przez ostatnie 2 lata, a teraz raptem potrzebna jest im stagnacja cen paliw przed wyborami.

Zobaczcie ile te dziady z nas zdzieraja, a pozniej sie chwala jakie to dobre wyniki ma orlen.

AS2 spokojnie, po wyborach, ceny na orlenie wroci do "normalnosci" i dalej bedziemy jeb*ni.

Edytowane przez ahten
  • Like 1
Opublikowano

Dzisiaj cena hurtowa 5,3/l brutto

ceny netto

Benzyna bezołowiowa - Eurosuper 95 4 084,00 zł/m3
Benzyna bezołowiowa - Super Plus 98 4 308,00 zł/m3
Olej Napędowy Ekodiesel 4 318,00 zł/m3
Olej Napędowy Arktyczny 2 4 563,00 zł/m3
Olej Napędowy Grzewczy Ekoterm Plus 3 050,00 zł/m3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v