Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem to z cysterny nie można tankować bezpośrednio do zbiornika.

Nie jest to zapewne pierwszy jak i ostatni przypadek że chodzi o napędzenie rynku.

Nikt mi nie odpowiedział co się stanie jak 1 płaszcz pęknie kto stwierdzi że jest on uszkodzony (zbiorniki do 2,5 m3)?

Opublikowano

Dobra zmiana nie ma co... Co jedni to lepsze wymyślają przepisy aby się brukselkom przypodobać, jeszcze chwila i każdy z nas będzie musiał lokalizator gps nosić żeby się przypadkiem nie wysikać za stodołą bo to grozi katastrofą ekologiczną :D

A w temacie cena ON 4,38 na lokalnej stacji

Opublikowano
Z tego co wiem to z cysterny nie można tankować bezpośrednio do zbiornika.

Złe masz info kolego będzie można

Wystarczy przeczytać rozporządzenie, żeby wiedzieć że nie będzie można tankować bezpośrednio do zbiornika maszyny/ciągnika.

Opublikowano

zarejestrowaliście się już ? 

https://puesc.gov.pl

co do bezpiecznych zbiorników itd, kierowcy od mojego dostawcy opowiadają że są takie  asy co każą sobie nalać 1000-2000 litrów w bańki 10, 20 litrów...jeden ostatnio opowiadał ze się zwalnia z firmy bo ciągłe awantury z klientami to że porozlewa i nie chcą płacić za to..

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj dostawa 1000l po 4.35zł, o żadnym zbiorniku nawet słowa, jedynie podpisałam papier że, odebrałam/przyjęłam paliwo, jakiś rejestr paliwa, które wyjeżdża ze stacji czy coś w tym stylu.

Edytowane przez ZosiaSamosia
Opublikowano

zarejestrowaliście się już ? 

https://puesc.gov.pl

co do bezpiecznych zbiorników itd, kierowcy od mojego dostawcy opowiadają że są takie  asy co każą sobie nalać 1000-2000 litrów w bańki 10, 20 litrów...jeden ostatnio opowiadał ze się zwalnia z firmy bo ciągłe awantury z klientami to że porozlewa i nie chcą płacić za to..

tak od w czerwcu 2016 - dostęp był mi potrzebny do kontaktów z UC, a jutro będę miał pierwszą dostawę, którą trzeba będzie zamknąć (dostawa do firmy w której pracuję), ale konto jest na osobę fizyczną wiec dostawy ON do gospodarstwa również będę mógł zamykać.

Opublikowano

tak od w czerwcu 2016 - dostęp był mi potrzebny do kontaktów z UC, a jutro będę miał pierwszą dostawę, którą trzeba będzie zamknąć (dostawa do firmy w której pracuję), ale konto jest na osobę fizyczną wiec dostawy ON do gospodarstwa również będę mógł zamykać.

Jak zamykaliście dostawę? Ja w tym systemie SENT w REJESTRACJA PRZEZ PODMIOT ODBIERAJĄCY PRZEWOZU TOWARÓW KOŃCZĄCEGO SIĘ NA TERYTORIUM POLSKI wybieram - aktualizuj / anuluj / zamknij zgłoszenie podmiot odbierający, przewoźnik i po wpisaniu numeru referencyjnego i kluczu odbioru wyskakuje mi błąd.

Opublikowano

tak jak piszesz w tej zakładce wpisałem nr i klucz (dużych liter używałem) (nadawca, przewoźnik i odbiorca mają różne klucze, które generuje dostawca), otworzyło się nowe okno w którym kliknąłem zamknięcie sent zaznaczyłem dostawę zgodną, upoważnienie i poszło. 

Opublikowano (edytowane)

https://puesc.gov.pl/ - w pierwszej kolejności musisz utworzyć sobie konto. jak będziesz miał konto i zamówisz dostawę paliwa powyżej 500l dostawca musi Ci podać numer rejestracyjny zgłoszenia (SENT) i klucz odbierającego. na podstawie tych danych otrzymujesz dostęp do zgłoszenia i je zamykasz po dostawie.

Edytowane przez aro1975
Opublikowano

dzis zadzwonil do mnie jakis facet ze ma na sprzedaz paliwo (faktura albo paragon) ze moze postawic swoj zbiornik ale troche mi tu smierdzi bo powiedzial ze po 2.30 zł (cena troche za niska jak na te czasy) nie wiem skad mial moj numer (powiedzial ze od znajomego. slyszal ktos o czyms takim?

Opublikowano

Pewnie CBA  ze skarbówką i celnikami wzięło Cię pod lupę i sprawdzają czy łykniesz przynętę.  :D

Opublikowano

Po 2,3 to lewy olej opałowy nie wiem czy by kupił a gdzie mowa o zwykłym ON

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v