wiesiek63zmc Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 20tyś dla kupującego cz firmy dostarczającej
wiesiek63zmc Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Kto lepiej się porusza w necie może by to sprawdził bo musi być jakieś rozporządzenie , może jakieś uproszczone formy składowania paliw
karol091193 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 potwierdzam słowa @kokoman0. Do mnie LTL Ignatki przywiózł ropę 23 lutego, ale tego samego dnia kolega chciał zamówić u nich paliwo i już musiał jechać na stację z beczkami.
wiesiek63zmc Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Czyli w domu mogę trzymć np. w beczkach ale dostawca nie może u mnie na miejscu wnie wlać paliwa ,a na stacji w te same beczki może wlać Dobrze rozumiem ?
karol091193 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Czyli w domu mogę trzymać np. w beczkach ale dostawca nie może u mnie na miejscu w nie wlać paliwa ,a na stacji w te same beczki może wlać Dobrze rozumiem ? trzymać możesz na swoją odpowiedzialność, tylko ciekawe czy dostawca zechce Ci je przywieść na podwórko a kierowca zatankować w te beczki. Od 1 marca 2013 roku wprowadzono obowiązek trzymania paliw w zbiornikach dwupłaszczowych, a że nikt do tej chwili nie dostosował się do tych przepisów to już inna sprawa. Teoretycznie na stacji możesz wlać paliwo do beczki, ale ciekawe czy nic się w tej sprawie nie zmieni, tym bardziej że są dostępne mobilne zbiorniki dwupłaszczowe do paliw o różnych pojemnościach. Podobno nie będzie też możliwości tankowania paliw z samochodu bezpośrednio do zbiorników maszyn, czyli najpierw do zbiornika w gospodarstwie a później do maszyn i ewentualne późniejsze dolanie do pełna do zbiornika. Tak na prawdę co i jak to jeszcze nawet firmy dokładnie nie wiedzą, bo każda mówi coś innego. Ja wiem tyle, że dziś brat cioteczny miał mieć jakieś szkolenie z tego zakresu, ale wcześniej czy później każdego to dotknie
kamilk19912 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Jakoś mnie to nie dziwi, ktoś musi zarobić na nowych zbiornikach dwu płaszczowych, słaba sprzedaż no to Kaziu z Mieciem na wiejskiej wprowadza rozporządzenie dla kolegi i ludzie będą musieli kupować...ehh czasem chce się powiedzieć komuno wróć;/
Milosz27 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Znając życie to będzie tak jak kiedyś z opalem żeby kupić trzeba było posiadać piec (przynajmniej u nas tak bylo) i numer tego pieca podać bo kontrolują i straszne kary a teraz czy ktoś o to pyta? Ja jeżdżę tylko na dobrej ale znam parę osób co jeszcze jeżdżą na czerwonym i przywóz bez problemu a i tak większość podawała nr pieca kumpla, kolegi brata znajomego i przypuszczam że tu będzie podobnie wymagany będzie numer zbiornika czy coś w tym stylu. A kontrolować to se mogą stację co chrzcza paliwo. Bez przesady niedługo wszystko będą chcieli wiedzieć i swoje udogodnienia wprowadzać. Edytowane 28 Lutego 2017 przez Milosz27
LuckyLuke12345 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Spokojnie wszystko idzie obejść nie ma co panikować
Gość Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 ^^dokładnie, o tym pisałem, kiedyś było trzeba mieć piec opałowy i nr. Podawać, teraz nikt się nie pyta, ja osobiście nie leję do maszyn tylko do suszarni i nikt nie pyta po co mi a wlewam do zbiorników które stoją przy dystrybutorze razem z zwykłym ON
8691 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 4,32 br stacja 4,31-4,41 br hurt 1000l wielkopolska
mateusz44 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Dobra Panowie wiecie coś wiecej na temat zamawiania ON jezeli nie mam zbiornika dwupłaszczowego? ,ktoś wspomniał że to można obejsc też sobie przez chwile tak pomyślałem , np kupić na kolege ktory ma zbiornik tylko wtedy odpada złozenie przeze mnie zvrotu co o tym myślicie?
hardkor113 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 A mi sie wydaje ze to nie przejdzie.Przeciez firmy handlujace paliwem wlasnie najwiecej dostarczaja ON do ludzi ktorzy nie maja takiego zbiornika.Uwazam ze beda kombinowac jak sie da i dalej bedzie handel tak jak byl.
warchest Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Dobra Panowie wiecie coś wiecej na temat zamawiania ON jezeli nie mam zbiornika dwupłaszczowego? ,ktoś wspomniał że to można obejsc też sobie przez chwile tak pomyślałem , np kupić na kolege ktory ma zbiornik tylko wtedy odpada złozenie przeze mnie zvrotu co o tym myślicie? u nas nie mamy zbiornika tylko jest zwykly takei co do rsm sa i beczki 200 litrowe i normalnei kupowalismy paliwo ON
mateusz44 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Też mam beczki po 200l dlatego pytam czy ktoś miał już styczność przy zakupie ON , jest może na forum ktoś kto brał na dniach paliwo z EX-OIL Chełm? Edytowane 1 Marca 2017 przez mateusz44
Uziu92 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 beczke w beczke wsadze i mam zbiornik 2 płaszczowy
Arek Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Dzisiaj zamawiałem 1000l i nikt nie pytał o żaden zbiornik. Ale jeśli nie będzie można tankować prosto z samochodu do zbiornika maszyny to paranoja
karol091193 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 dziś rozmawiałem z kuzynem. Jest dyrektorem handlowym w hurtowni paliw. Rozmowa nie była długa bo nie miał czasu, a pytał się czy nie potrzebuję zbiornika bo ma do oddania w fajnej cenie. Tak z najważniejszych rzeczy, to zbiornik musi być dwupłaszczowy, a do tego jeszcze musi posiadać homologacje. Przewóz paliw będzie rejestrowany, a po dostarczeniu jego na gospodarstwo musimy potwierdzić jego przybycie w jakimś systemie. Jeżeli tego nie zrobimy w ciągu doby, to zostanie nałożona na nas kara. TYLKO 20 TYSIĘCY ZŁOTYCH. Dobra zmiana!!! Ma mnie poinformować jak coś jeszcze tam się pozmienia abym się nie wpier....... na minę.
Gość Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 o kurka teraz będę bał się taknować ciągnika...
Gość Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Firmy znajdą szybko obejście bo jak ktoś zużywa paliwa to się kompletnie nie opłaca kupować zbiornika bo to co kupisz taniej w hurcie przez kilka lat to wydasz na ten zbiornik w ciągu roku, no chyba że jak popyt się zwiększy to firmy zmniejszą marżę i ceny tych zbiorników spadną o połowę...
daron64 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Pytanie do tych, co nie maja zbiornikow, czyli jak pi okolicy patrzę, to większość, w zasadzie do 100ha nie znam nikogo kto by mial kupiony - w razie kontroli - tankujecie prosto do ciągników, czy jak tlumaczycie? A co jak powiecie ze tankujecie prosto do ciągnika, a na podwórku, czy gdzieś pod dachem stoi 10 beczek 200litrowych, albo 1000L zbiornik?Jak mam te 30ha, z czego polowa tylko orna, to ile mi tam tego paliwa pojdzie? Zbiorni przecież by pusty stal.A żeby nie bylo off topu- wczoraj na orlenie 100L kupione- 4.79.
Gość Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) trzeba będzie tankować bizona do pełna i spuszczać do ciągników chociaż wszystkie baki co mam to i tak: 420l. Także, czeka mnie 4x tankowanie w roku. Edytowane 3 Marca 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi
Rozrzutnik okolo 10 ton - za okolo 100 tys zl. Co wybrac? Rynek 25/26.
Dożynki 2025