Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ile za takiego 6 misięcznego byczka można dać bo kolega mi oferuje za 2 tysie po charolais drogo trochę choć ładnie zbudowany

6 miesięczny CH powinien ważyć ponad 200kg więc powinno być warto.....

Opublikowano

U nas ostatnio za 600 mały HF sprzedany.
Obecnie mam dużego byczka HF nieźle zbudowany 2 dyniowy jak ktoś chce jeszcze na dopłaty kupić to mogę sprzedać. Do handlarza pójdzie za 2tyg ale to już bez dopłat ktoś kupi

Opublikowano (edytowane)

Ja we wtorek miałem propozycję za LMxHO po 20zł za kg ale nie oddam go za ładny jest. Jutro będzie miał 3 tyg i ważony dzisiaj ma 112kg także potencjał ma ładny ale chodzi dalej przy krowie.

Ile za takiego 6 misięcznego byczka można dać bo kolega mi oferuje za 2 tysie po charolais drogo trochę choć ładnie zbudowany

Staszek131415 przeczytaj co koledze proponowali i sam oceń czy drogo...

Edytowane przez bieniek_88
Opublikowano

Na olx tygodniowe ho cenia sie po 1000, do poniedziałku możliwe że i amator na takiego sie znajdzie. Handlarze mówią że więcej chętnych jak cieląt.

Opublikowano

dziś kupione

byczek po CH ok 100kg

dwa MM czekoladowe i "mocny"czarno-biały ok 65kg

komplet za 3 tysie

gdzie Ty to kupujesz w takiej cenie? poszukaj mi z 10 sztuk takich cieląt, oczywiście z prowizją dla Cb.

Opublikowano

gdzie Ty to kupujesz w takiej cenie? poszukaj mi z 10 sztuk takich cieląt, oczywiście z prowizją dla Cb.

Kolego olx!!!Były w ogłoszeniu 3 dni ojciec znalazł w niedzielę 30.04 pojechałem dałem zaliczkę bo nie było paszportów i czekałem.....11.05 tel że są  paszporty i wczoraj przywóz...

jak Potrzebujesz to mogę odsprzedać bo z kasą cienko a mam jeszcze do odebrania sporo cieląt zamówionych......

Opublikowano

w moich stronach oprócz czystych hf nic nie dostanie się. było ogłoszenie na cielaka sm za 1000 złotych. jak zadzwoniłem to kobieta powiedziała ze cielak ma czarne łaty :blink: . tłumaczyła się, że nie wie jak to się stało. dobrze że powiedziała to zanim po niego pojechałem. widocznie już ktoś u niej był i ją zjechał.

Opublikowano

W moich okolicy handlarze po 1300 wołają za miesięcznego mm i nie koniecznie dobrej budowy. Gdybym miał czym to pojechał bym w Polskę i sam coś sobie wybrał i pewnie o wiele taniej by wyszło. A u gospodarza zaklepane jeszcze przed ocieleniem.

Opublikowano

W moich okolicy handlarze po 1300 wołają za miesięcznego mm i nie koniecznie dobrej budowy. Gdybym miał czym to pojechał bym w Polskę i sam coś sobie wybrał i pewnie o wiele taniej by wyszło. A u gospodarza zaklepane jeszcze przed ocieleniem.

i ile one mogą mieć wagi te miesięczne?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v