Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem jeszcze 4 SM w wadze 70-80 kg cena 1400-1600 zl normalna cena jak na świętokrzyskie.

Chcesz powiedzieć że cena za kg takiego cielaka to 20 zł ?

Nie uważacie ze to lekka przesada ?

Zresztą za dwa tygodnie zainteresowane spadnie, a w wraz z nimi ceny cieląt ;) 

Opublikowano (edytowane)

Witam ma może ktoś z was cielęta na sprzedaż okolice podkarpacia, interesują mnie cieliczki limusine i byczki mięsne simental lub limusine

Edytowane przez adamgaleon
Opublikowano

gościu pewnie kopiuje ogłoszenia i stąd te błędy

sam szukam po tych ogłoszeniach ale nie mam pewności co do jakości tych cieląt sami handlarze którzy skupują za grosze cielęta przetrzymają 2-3 tygodnie i zarabia niezłą prowizję

Opublikowano

Kolego może ogłoszenia są wystawiane na podkarpaciu ale to handlarze którzy wystawiają te ogłoszenia w każdym województwie, są również ogłoszenia od rolników ale ceny tak wyśrubowane że szkoda kupować za 3 dniowego byczka wołają 1200 a za takiego około 90 kg to 2 tys.

Opublikowano

Haha a coś myślał ? Czasy cielaków od chłopa gdzie można było przebierać i kupić niezłego byczka 120 kg za 1200pln minęły kilka lat temu. Poza tym żaden handlarz nie trzyma towaru po 2-3tyg tylko kupuje załóżmy wtorek-środa-czwartek i zaraz czwartek piątek czasem sobota towaru nie ma bazie bo jest rozwieziony do klientów. 

Opublikowano

I to jest najgorsze że teraz w większości handlarze tylko po oborach jeżdżą i przenoszą różnego rodzaju wirusy. 

Opublikowano

W tym roku nie ma już takiego szału na cielęta jak rok temu o tej porze. Myślałem, że kilkudniowe byczki HF dobiją do 1000zł, ale nie..
Sam mam takiego i aktualnie zainteresowanie marne.

Opublikowano

o to mi właśnie chodzi że rynkiem cieląt rządzą handlarze a nie rolnicy, choć jeszcze 2 tygodnie i na pewno coś cielęta spadną z ceny no i podaż będzie większa bo nie będzie takiego parcia na rejestrowanie cieląt na dopłaty

Opublikowano

Kolego może ogłoszenia są wystawiane na podkarpaciu ale to handlarze którzy wystawiają te ogłoszenia w każdym województwie, są również ogłoszenia od rolników ale ceny tak wyśrubowane że szkoda kupować za 3 dniowego byczka wołają 1200 a za takiego około 90 kg to 2 tys.

Tu nie chodzi o ogłoszenia cielaki które ja mam od handlarza pochodzą z gmin Tylawa ,Baligród ,Ustrzyki Dolne . Ja płacę za młodsze po 1400 zł .

Opublikowano

Hfy w ogóle nie mają brania. Wystawiłem przed swietami 3 byczki 50 kg po 10 zł miałem kilkanaście telefonów jeszcze tego samego dnia i nikt ha nie chciał. 

PS. Jak ktoś chce nawiązać współpracę jestem w stanie sprzedawać 2-3 dniowe byczki głownie hf po 9-10 zł za kg. Nie mam czasu ani miejsca na te stworzenia.

Opublikowano (edytowane)

niedawno kupiłem ładną krówkę w wadze ok 550kg-czarnobiała cielna na połowę sierpnia i byczka HO ok 200kg za 3 tysie komplet a tu.............

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v