Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jacyś desperaci tak płacą? Dopłaty robią swoje. Chyba za mało cenię swoje czyste MO i SM i trzeba odbiorcę przycisnąć, żeby wydusić więcej. :D

Opublikowano (edytowane)

Wiesz i o dziwo chętnych sporo, bo każdy kto zobaczył to ślinił się nieźle, nawet nie musiałem wystawiać na internecie ogłoszenia, bo jedna osoba przypadkiem zobaczyła i od razu zamówiła :D

Tak jeden z nich wyglądał ;)

post-689-0-81143900-1487360704_thumb.jpg

Edytowane przez Ursusc385
Opublikowano

Cieląt to jest pełno, ale dobrych to faktycznie mało.

Opublikowano

Ten cielak to zadna rewelacja także trafił sie dobry kupiec. Kiedys 3 takie byczki z wygladu jak ten ze zdjecia w wadze 45kg kupilem za 1100zł za 3 sztuki.  Ładne miesne sztuki to kosztuja 15zł/kg ale temu blizej do HF niz MM

Opublikowano

Dla nie których liczy sie sztuka,a dla nie których towar.Jak dla mnie cielak faktycznie bez szalu,ale widocznie komuś pasował,co w dzisiejszych czasach jest normalne.Co ty dużo gadac brawo dla sprzedającego.

Opublikowano (edytowane)
@krzychuuuuu

Zdjęcie poglądowe, które nie oddaje wyglądu rzeczywistego. także jak w rzeczywistości nie oglądałeś, to się nie wypowiadaj co do jego budowy bo z hf to tam nic nie było, zresztą zajeżdża mi tu handlarzyną co najlepiej za darmo by chciał dostać...

Wiem po ile sprzedaje, bo to nie pierwszy mój cielak w tej cenie sprzedany, także może nie mów mi co ile kosztuje ?

Opublikowano

Krzychuuuu to taki rolnik handlarz, więc nie dziwi mnie takie pisanie. Cielak młody, więc czego się spodziewać. Mało jest takich co od razu mają d*pę jak bb i szyny na grzbiecie.

Opublikowano

Nie wiem. Sprzedałem po 20 zł 2 razy ze 3 lata temu czyste MO. Poszły na rozpłodników. Choć pieniędzy nigdy dość to tyle już nie cenię, bo inni też chcą żyć i musi coś im z tego byka potem zostać.

Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie jest moje, ale nie zrozumiałeś tego co napisałem.

@Thomas2135

Doszedłem do wniosku, że skoro całe życie zdzierają z nas rolników wszyscy bez skrupułów, to czemu ja miałbym nie zdzierać sprzedając swój towar ? ;) Wiadomo, nie ze wszystkim da radę ;)

Edit: W sumie czy zdzieram - zależy z której strony na to patrzeć ;) Sprzedaje prosto dla rolników. Wcześniej sprzedawałem dla handlarzy taniej, a jak to handlarze zaraz cene narzucili i sprzedawali dalej. Więc jedno wychodzi, tyle, że kupujący kupuje bez pośredników :)

Opublikowano

W ostatnim czasie kupilem sporo takich  200-270kg MM, NCB , i nawet kilka czystych LM w cenie 8-10zł/kg. Nastepne  mam umowione do odbioru w marcu ale beda mniejsze ok 150kg po 10zł/kg. Wszystkie od gospodarza. Jak ktos chce zapłacic wiecej to moge mu sprzedac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v