Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam mam do sprzedania dwa byczki mieszance ok 300 kg jeden brązowy a drugi siwy cena ja mnie interesuje to 10 zl za kg jestem z ok Krotoszyna woj. wlkp

Opublikowano

w czwartek odstąpiona jałówka ok 110kg po matce AN/LM i ojcu LM za 1050,- ładnie umięśniona na bardzo grubej nodze, miałem zamówioną a wziął kolega bo na dniach mam do odebrania większą mniej więcej równą partię cieląt i ta by mi nie pasowała do koncepcji ;)

Opublikowano

w czwartek odstąpiona jałówka ok 110kg po matce AN/LM i ojcu LM za 1050,- ładnie umięśniona na bardzo grubej nodze, miałem zamówioną a wziął kolega bo na dniach mam do odebrania większą mniej więcej równą partię cieląt i ta by mi nie pasowała do koncepcji ;)

To sprzedający musiał być mocno nierozgarnięty :huh:

Opublikowano

Nierozgarnieci to sa ludzie ktorzy kupuja byczki po 40 kg po 900 i jalowki 50kg po 700 czy 800 bo pracuja tylko po to by dorobic ubojnie i handlarze. Ogarnijcie sie ludzie z tymi cenami bo jak ktos tu pisze takie ceny za takie koty to delikatnie mnie to irytuje....

Nierozgarnieci to sa ludzie ktorzy placa po 900_1000zl za byczka 40-45kg albo za jaloszki po 800zl... panowie ogarnijcie sie troche z tymi cenami....

Opublikowano

wczoraj kupione  1,5  tygodniowe 10 byczkow HF plus 3 jalowki LM srednia cena 795 zl co prawda koszt cielakow w granicach 600-650 zl ale doliczajac koszt paliwa , cene autostrady i prowizja kupujacego z podlasia( bo ja z wielkopolski i unas handlarze  kosmiczne ceny za cielaki chca) to tyle wyszlo. 13 sztuk od 11 rolnikow prosto z obory.

Opublikowano

Nierozgarnieci to sa ludzie ktorzy kupuja byczki po 40 kg po 900 i jalowki 50kg po 700 czy 800 bo pracuja tylko po to by dorobic ubojnie i handlarze. Ogarnijcie sie ludzie z tymi cenami bo jak ktos tu pisze takie ceny za takie koty to delikatnie mnie to irytuje....

..

a w jaki to sposób kupując ciele za 900-1000 odrabiasz ubojnie, bo handlarza to rozumiem lub sprzedającego rolnika ale ubojnie ?

Też mieszkam w rejonie gdzie cena cieląt jest wysoka ale chcąc coś mieć muszę za ładnego bysia ten 1000 dać.

Opublikowano

Nierozgarnieci to sa ludzie ktorzy placa po 900_1000zl za byczka 40-45kg albo za jaloszki po 800zl... panowie ogarnijcie sie troche z tymi cenami....

co tu porównywać ciele 40 kg za 900 zł z cielakiem 110 kg?

u mnie rzeźne cielaki chodzą po 12 zł za kg więc jak ktoś sprzedaje ciele mięsne  110 kg  za 1050 zł to jest mało ogarnięty

Opublikowano

na olx ze dwa tygodnie było wystawione za 1200 i jakoś nie było rozgarniętych do zakupu, cielę cały czas doiło krowę i pobierało paszę

Opublikowano

Tyran jak za tak mlode hf i to na podlasiu to przeplaciles

pewnie tak ale ale u nas handlarze za 5 dniowe chcom 800- 1000 zl a za RW 1100-1250   w dodatku slabej budowy i opciekniete pewnie po biegunce a tu dos ladne za srednia cene z jalowkami LM wyszlo kolo 650-660 natomiast koszt paliwa( zwiedzilem podlasie na 180 km- licznik busa), autostrat i prowizji  naganiacza miejscowego, papierosow dla niego i pol litra wodki, jedzenie w przydroznym barze to wyszlo calos  srednio 795 za sztuke i bylo ciezko kupic bo czesc kupujacych jak widzialo rejestracje poznanskom to cena 900 zl nawet byla no ale takie sie zostawialo i jachalo dalej

Opublikowano

osobiscie nie polecam handlarza z wlkp rychwal nowy swiat na olx ma ogloszenia osoba do kontaktu marek sprzedaje padline naprawde nie polecam. teraz biore od rolnikow byczki jalowki cena od 500 do 700 mieszance, hf a nawey miesne sie trafiają w wieku 2-3tyg to sadze ze cena dobra

Opublikowano

2 tyg czy miesiące? Ok 40 kg przyrostu w 2 tyg to tylko pogratulować hodowcy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v