Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak wszystko za granicę pójdzie,to wyspy nie powinien w niczym przeszkadzać 9_9

Opublikowano

Mógł by ktoś polecić kogos z Wielkopolski , pytałem ostatnio to za ładnego hfa powyżej 700kg cena 7,5 netto a tutaj widze koledzy piszą że nawet po 8,50 ;). 

Opublikowano
47 minut temu, bluecows1 napisał:

u nas ceny na hfa zatrzymały sie na 7 netto, mięsny 8 i od poniedziałku podobno obniżki o 20-30 gr

łódzkie

kolego potwierdzam spadki.jedynie podobno jeszcze jałówki mają trzymać cenę.

Opublikowano (edytowane)

Agromir Sławomir Krzyżanowski Ruda macie jakieś opinie? Jutro ma przyjechać, 2tyg temu krowa 700kg hf dal po 6.2 tyle ze nie wiem jak z wagą...

Szewczyk Giżycko  7,5 za ponad 700kg ładne mieszance, co poniżej to -10gr za 20kg ten to ma chora politykę 

Anna BBI 7.6 za ponad 700kg nawet nie wyprowadzałem. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Czekam a ktoś napiszę ze za hf dostał 9 zl. Sprzedaje tylko i zawsze hf bo takie bydło posiadam i nigdy nigdy nie dostałem ceny więksZej jak 7.9 brutto i ważył 700kg sprzedaje do wielu firm i ceny są podobne różnica max 20 groszy i posiadam wagę więc ja cały czas czekam N tych co biorą hf zdechlaki w wadze 570 kg za 7.5 netto co daje nam ponad 8 zl brutto bajki to mi czytano jak byłem mały.  

Opublikowano

To słabe masz te hf-y, ja niedawno sprzedałem szkieletora 850kg, myślałem że ledwo na 700 wskoczy.... Ale to tylko jedno gospodarstwo w okolicy ma takie cielaki - dbają o genetykę już ze 30 lat 

Opublikowano
22 godziny temu, prowpek napisał:

Sprzedane wczoraj 2 jalowki mieszance:

1. bardziej limousine 595kg 22m-ce - 7,8 netto

2. bardziej charolaise 590kg 22m-ce - 7,6 netto

Jak zawsze przed swietami ceny pojda w dol bo ludzie sprzedają zeby mieć kase na swieta i nowy rok

Masz racje bo mi przysłali cennik na poniedziałek to juz 0.20 gr mniej.

Opublikowano
2 godziny temu, zkordalski napisał:

Czekam a ktoś napiszę ze za hf dostał 9 zl. Sprzedaje tylko i zawsze hf bo takie bydło posiadam i nigdy nigdy nie dostałem ceny więksZej jak 7.9 brutto i ważył 700kg sprzedaje do wielu firm i ceny są podobne różnica max 20 groszy i posiadam wagę więc ja cały czas czekam N tych co biorą hf zdechlaki w wadze 570 kg za 7.5 netto co daje nam ponad 8 zl brutto bajki to mi czytano jak byłem mały.  

I tu plus dla ciebie. Ja jak jade do gospodarza ogladac byki i mowi mi ze ktos mu płacił 8 zl za  hf to nawet ich nie ogladam poniewaz nie kradne na wadze zeby mu dac 8 zł  wole kupic po 7,30 i spac spokojnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v