Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogli byście polecić kogoś zaufanego na Podlasiu? 6 opasow 700-750 i 4 mniejsze ok 100kg, ale te mniejsze chyva przytrzymam mlodziki. Z reszta co radzicie trzymac te mniejsze do wiosny czy pchaćpóki cena? 

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Mogli byście polecić kogoś zaufanego na Podlasiu? 6 opasow 700-750 i 4 mniejsze ok 100kg, ale te mniejsze chyva przytrzymam mlodziki. Z reszta co radzicie trzymac te mniejsze do wiosny czy pchaćpóki cena? 

Kolego a jakie są te 4 mniejsze chodzi mi o rasę.

Opublikowano

No właśnie panowie tez mam 30 bykow w wadze ok 650 kg i mialy stac do wiosny ale skoro cena ma spaść to moze teraz je sprzedac i wziasc te same pieniadze co za cięższe ale w niższej cenie? Co sadzicie? Połowa to hf a polowa mm

Opublikowano
Dnia 3.12.2017 o 21:47, mateo2662 napisał:

Tylu jest użytkowników samego agrofoto że za***ali by pół Warszawy 

http://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/wielki-protest-rolnikow-przed-sejmem-ws-ustawy-o-ochronie-zwierzat,75372.html

Jadymy??

Opublikowano
4 godziny temu, John23 napisał:

Kolego a jakie są te 4 mniejsze chodzi mi o rasę.

Zostawiam sobie same najlepsze, wszystko mieszance z mo, są też i z nrf, duńska czerwona. A dlaczego pytasz?

Opublikowano
11 godzin temu, keis71 napisał:

Dziś sprzedany byk MM waga750 kg po 8.60 zł.Waga i cena brutto,odbiór Sobieradek

radek ci tyle dał za byka...a kasa za 30 dni tak? bo on tak płacił...ogolnie to słaby kupiec z niego

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał:

Zostawiam sobie same najlepsze, wszystko mieszance z mo, są też i z nrf, duńska czerwona. A dlaczego pytasz?

Bo jak by był dobry towar to sam bym wziol ale skoro mówisz ze zostawiasz sobie same lepsze to wiadomo ze slapsze lepiej sprzedać. 

Opublikowano

Co lepsze i tak zagranica zabiera.wczoraj chciałem kupić 10 od handlarza to z 80 szt nie było czego wybrać.same przecietniaki

Opublikowano (edytowane)

po ile mozna sprzedac odsadki za granice ?

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

Ile moge dostac za krowę hf w miarę ładna i tłusta. Waga ok 550 600kg. Jestem z Łódzkiego.

Opublikowano

to sa ceny za bydło z papierami pod ocena zwiazku czy nie koniecznie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v