Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teść sprzedał dwa hf teraz waga około 630 kg cena 7.6 brutto A krowy dostał po 6 brutto 580 kg wierzyć mi się nie chciało pokazał fakturę. ...

Opublikowano

Dzisiaj był u mnie jakiś Celej Piotr ze stoczka łuk. to za ładne krowy 2szt simental ok 750kg i 1 limuze ok 800 proponował 6 potem już po 6,2 i mam dzwonić kiedy ma przyjechać bo muszę poczekać bo późno dopłaty składane były, i możemy zważyć na jego wadze i sprawdzić na dowolnej jaka wskaże. a z Kebaj czy tam Cebaj tez ze stoczka mówił ze nawet 6,5 zł da.

Opublikowano

Dzisiaj sprzedane 4 byki(ho bliźniak 489 jego brat 550 też ho, mm 500 i rw 488) po 7zł brutto kolejne 2 mm 553 i rw 587 po 8 zł brutto woj. opolskie

Opublikowano

nie wiem czy od jutra za takiego średniego hfa nie będą płacić 6 netto, podobno po 15 znów wysyp byków

mój odbiorca w sobotę kupił 191 byków!!!Miał przyjechać i dzwonił,że się nie wyrabia....byk w dół jałówka i krowa stabilnie, cena odpowiednio

byk do 7,5-za suuuper sztukę

jałówka do 7

krowa do 6

ceny netto

Opublikowano

dziś byk 640ho (standardowa waga jak na tego gościa) 6,20 netto, ale warto dodać ze super sztuka z niego nie była i sam bym więcej nie dał, dwie ładne jałówki po 600kg 6 netto

Troche malo za te jalowki jak byly ladne ponad tydzien temu sprzedalem sredniej budowy w podobnej wadze po 7.2 brutto
Opublikowano

@ robi, no ładne, ale wiesz w paszporcie ho, były ładne, szerokie, no ale co zrobić, może za tłuste nie wiem, miałem też już lepsze sztuki, więc nie ma sie co rzucać, po za tym sprzedaje 3 sztuki na rok, więc bardziej ja sie ciesze że ktoś od mnie weźmie, niż ten ktoś że ode mnie kupi

Opublikowano

u nas patrzą żeby były tłuste sztuki, jałówki na 6 zł to jakieś naprawde słabe muszą być

sołtys

twój odbiorca to jakaś gruba ryba, ilu to ludzi i samochodów musi kupować żeby taką ilość jednego dnia kupić ?

Opublikowano

Dzisiaj sprzedane 4 byki(ho bliźniak 489 jego brat 550 też ho, mm 500 i rw 488) po 7zł brutto kolejne 2 mm 553 i rw 587 po 8 zł brutto woj. opolskie

za 488 kg 7zl???? a za 553 8zl???? to ja glowe poloze ze facet cie okradl minimum 100 kg na kazdym byku jaka ubojnia da chandlazowi powyzej 8 zl???( bo on kupil od ciebie za tyle a wiec musi minimum 40-50 groszy na tym jeszcze zarobic). Podejzewam ze i 150 cie zrobil byk HO ktory ma 489  to wiekszy zarlak i zadko ktory handlarz wogole takiego chce kupic a co dopiero dac 7 zl za niego. skoro dal ci 7 zl to byk mial przynajmniej 650 kg a skoro na wadze bylo mniej o 160 kg no to wolny rynek jak mowiom jedni a drudzy grabiez w bialy dzien. wiec sume jaka dostales za tego byka podziel przez 650 kg i wtedy bedziesz miec wlasciwom cene mi wychodzi ze realnie sprzedales za 5,25 a handlarzcie okradl Cie minimum 1000 zl na byku

Opublikowano

ile realnie mogę dostać za krowe niecale 500 ? ogolnie jest mala,ale taka ,,możliwa,,  mam oferte na 3,00 ale to  smiech na sali,,,,,  w zimie sprzedawałam krowke w podobnej wadze, gdzie były same kosci, i ledwo zipiala i dostałam 2,60 . ile na wbc moglo być kg z takiej krowy ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v