Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wielkie :) 

To są cenny brutto czy netto ? 

Bo z tego cennika wynika że max 1,426 zł przy białku 3,6% , tłuszczu 4,5% i dostawach pow 100 tys z udziałem członkowskim , z stadem pod oceną  .

Opublikowano

Głupoty mówisz Thomas. W przedziale 10-15 przy maksymalnych parametrach wychodzi już 1.5 dla vatowca spokojnie... policz dobrze . Mi przy Białki 3.1 tłuszczu 3.9 wyszło 1.38.

Opublikowano

przypominam cennik:

Cennik mlekovity wys. mazowieckie:
Tłuszcz - 8 gr(max 4,5%-max 36 gr)
Białko - 10 gr(max 3,6%-max 36 gr)
Klasa Extra - 15 gr
Ocena - 2 gr
Dopłaty do 1 litra za wielkość dostaw:
przy dostawie do 3000L mleka - 10 gr
przy dostawie od 3001L do 6000L - 12 gr
przy dostawie od 60001L do 10000L - 14 gr
przy dostawie od 10000L do 15000L - 16 gr
przy dostawie od 15001L do 20000L - 18 gr
przy dostawie od 20001L do 30000L - 20 gr
przy dostawie powyżej 30000L - 22 gr

Dodatkowa premia dla wszystkich dostawców - 25  gr

Dodatkowa premia -10 gr

Maksymalna cena w mlekovicie za styczeń to 1,46 netto(max parametry,max ilość,kl. extra+ocena) więc przy 10-15 maximum to za parametry 36+36, +15 za extra+2 za ocenę+35 za premie+16gr za ilość=140 netto przy maksymalnych parametrach i tym przedziale, także vatowiec dostanie tylko 1,47 brutto

Opublikowano

Czyli różnicy max  4,5 gr przy największych dostawcach na korzyść Mlekpolu ? Tylko w Mlekovicie jest to 30 tys i wyżej a w Mlekpolu 100 tys i wyżej . Jeżeli przyjąć by w Mlekpolu próg dostawców pow 30 tys to wyjdzie taka sama cena jak w Mlekowicie a różnice mają tylko Ci powyżej 50 tys co oddają jest to 2 gr i Ci powyżej 100 tys jest to 4 grosze . Czyli w sumie na równym poziomie lecz na korzyść dla Mlekpolu u dostawców pow 50 tys. ?

Opublikowano

O to też ciekawe jak właśnie to jest w Mlekowicie czy w Mlekpolu z tym udziałem potrącają go w jakiś sposób , im więcej udziałów tym wyższa cena  ? Jest jakaś dywidenda za ten udział czy to taki w świat  ? 

Opublikowano

Zkordalski ja jestem z przedziału 6-10 tyś i tyle dostałem za grudzień. Chcesz cofnij kilka stron i zobaczysz, że dostałem 1,37 brutto a parametry lepsze niż u Ciebie.

Opublikowano

W mlekovicie ten cennik który podałem jest bez jakichkolwiek udziałów

Opublikowano

Czy orientuje się ktoś jak wyliczyć jednostkę białka np. 500 l i białko 3.28 ile w tej ilości jest jednostek białka? Pytam bo dziwnym trafem w każdym niemal miesiącu 2-3 niema wyników tłuszczu i białka, chcem policzyć bo ciekawi mnie czy te dni w których niema wyników są ujęte do wypłaty, czy mleczarnia coś kręci na tym dla siebie?

Opublikowano (edytowane)

Mi już nie potrącają na udziały w mlekpolu bo mam całość zgromadzoną mówię o styczniu bo grudzień i listopad to premie i były potrącenia. A skąd kolega wie ile razy robili somatyczne bo wtedy jest robiony skład (białko i tłuszcz)?

jednostki liczysz 500x3,28 = 1640 jednostek białka  gdzie te 3.28 to srednia z kilku wyników

Edytowane przez kosacki
Opublikowano

Czesio nie wszystkie, kto bardziej przytomny podaje bez udziałów do ręki @rolstudent @danielfarmer. A niektórzy podają z udziałami
U mnie też od sierpnia nie odciągali, listopad 5gr grudzień 10gr wzięli na nadpłatę. Kosacki jesteś pewien? Ja wiem, ze w styczniu już nowe udziały naliczają

Opublikowano (edytowane)

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Ogólnie 5 groszy mniej, które poszły na udział, ale na wypłatę dostaniesz tyle samo.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v