Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, bo na fakturze jest taka cena. Też się zdziwiłem bo nie było kartki żadnej. Zadzwoniłem do mleczarni i powiedzieli, że dołożyli 1 grosz za każde 10 miesięcy czy coś takiego. jak tam było, tak tam było, ważne że cena 10 groszy w górę. Cena 1,73 brutto.
Opublikowano

A Mlekowita dziś rozwoziła dla swoich dostawców PREZENTY.... (które kosztowały 100zł) a w paczce było coś wręcz producent mleka potrzebuje tj butelka białego 3.2% MLEKA. Nie wiem kto wpadł na ten pomysł żeby mleko tam wsadzić ale wręcz gratuluję pomysłowości. Pozostałe towary jeszcze jakoś bym przeżył. Na szczęście  paczka dobrowolna

Opublikowano

Trochę się pomyliłem z ceną. Mlekovita Baranowo, niecałe 10 tyś tł. 4,39 bi.3,66 1,57 netto czyli 1,65 zł brutto dla vatowca. W cenie jest 10 groszy premii za listopad. Super cena jak na takiego molocha co sobie reklamę zakładu w telewizji robi. 

Jak cena w mlekpolu wychodzi za podobny przedział?

Opublikowano

Pewnie +/- koło 1.85 - 1.9 zł brutto wyjdzie w mlekpolu za listopad. Nie wysłali jeszcze faktur, zazwyczaj koło 10 wysyłają więc po weekendzie będzie wiadomo 

Opublikowano
u Ciebie to cena za listopad? u mnie przy parametrach 4.79 tłuszcz i 3.43 białko w przedziale 9-15tys wyszło na fakturze 1.69netto a po potraceniach 1.63+5%VAT na czysto za październik. za listopad za kilka dni fv przyjdzie
Opublikowano (edytowane)

Mi podobnie wyszło za paździenik przy słabszych parametrach ale wyższym progu ilościowym. Za listopad +15 groszy więc koło 1,85 brutto - 6 groszy  to niecałe 1,8 zł . Zapomniałem o tym udziale we wcześniejszym poście 

Edytowane przez mk9422
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Ale macie dylemat... Piszcie co na fakturach jest a nie tu jakieś podwyżki premie udziały i inne bzdety. Już się pogubilam w tej Waszej cenie. ;):):P

Opublikowano (edytowane)

mlekpol grajewo   przedzial 15<30tys litrow   bialko 3.3 tluszcz 4.2 cena na fakturze 1.79 na ryczałcie. fakt chyba z 8 gr na udzialy ale jak ktos ma wyplacone to ma pelna cene. ja przez 2 lata wyplacilem jakies 10-12% udzialow

to rozlicznie wyplaty za listopad.

za grudzien 30gr do przodu ale z tego polowa na udzialy.

Edytowane przez wojtazz
sprecyzowanie
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Xawier napisał:

A Mlekowita dziś rozwoziła dla swoich dostawców PREZENTY.... (które kosztowały 100zł) a w paczce było coś wręcz producent mleka potrzebuje tj butelka białego 3.2% MLEKA. Nie wiem kto wpadł na ten pomysł żeby mleko tam wsadzić ale wręcz gratuluję pomysłowości. Pozostałe towary jeszcze jakoś bym przeżył. Na szczęście  paczka dobrowolna

Czy nawsadzali znowu tych cudów ich, typu energetyczne drinki i wędzonych serów z jakimiś dziwnymi dodatkami? 

Edytowane przez PATr
Opublikowano

Zosia za dużo tego wszystkiego i niektórzy się gubią :P

Wojtaz 6gr na udział. Teraz chyba nikt nie ma splaconych bo podnieśli sporo w lipcu wartość jednego udziału. Ilość ta sama, a kwota wzrosła 

Opublikowano

k**wa dali by sobie spokój już z tymi paczkami tak na prawdę i tak nikt ich nie chce , lepiej niech wezmą tą stówę z wypłaty i dadzą talon do mlekowitki i kupię co chcę 

Opublikowano

W Baranowie jeszcze nigdy paczek z Mlekovity nie było. Pakują tak ze 20 różnych produktów, żeby każdy sprawdził, posmakował. 

Opublikowano
Dziś tel. z Mlekowity czy mogą nas wpisać na listę na paczkę świąteczną. Odnośnie telefonu do mlekowitki proponuję koniec języka za przewodnika. U nas jeździ fajna babka piszesz smsa czy dzwonisz i wiesz kiedy o której będzie, ewentualnie podjedzie przy okazji jak chcesz więcej razy jak reszta.
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano (edytowane)

Spomlek za listopad,

4.61 tłuszcz, 3.75 białko, 2.95 kazeina, ilośc 46 tys cena 1.95 brutto dla vatowca,

w tym jednorazowa premia 15 gr,

od ceny minus 7 gr na fundusz.

Spomlek za grudzień bez premii.

Edytowane przez ZosiaSamosia
Opublikowano

Czytając komentarz mlekpol Grajewo co ktoś pisał to wychodzi wam taka sama cena jak w mlekovicie oddział Działdowo bo ja w przedziale 10 tyś na fakturze będzie bo już wiem 1.74 zl a brednie i paczkach ze przymusowe i napewno nikt nie potraca jak jej nie weźmiesz ale ktoś tu powiedział 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v