Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi jest bardzo cieżko sie przyzwyczaic , bo w poprzednim traktorku miałem odwrotnie, ruchem do tyłu chyba powinien sie podnosić , i to jest chyba prawidłowe , pewnie mi odwrotnie podłączyli , mozna łatwo gafe zrobićhuh.gif Czy ktoś wie , czy da sie w prosty sposób to zamienić gdy podłączenie jest pod magistrale olejową , a nie pod gniazda z tyłu?

Opublikowano

Jak dla mnie wygodniej jest podnosic do przodu bo wtedy pochylam sie do przodu i moge tez lepiej obserwowac ładowacz jak wysoko podnosze. A jesli chcesz przełozyc to nie ma tu żadnej filozofi. Wystrczy zaminic 2 przewody juz za rozdzielaczem ładowacza.

Opublikowano

Dzieki za radesmile.gif masz racje przecież to prostesmile.gif ja mam dach wysokiej widoczności to nie trzeba sie wychylac , a i tak sie wychylam bo wczesniej nie miałem i sie przyzwyczaiłem he hetongue.gif

Opublikowano

Panowie mam ogromną prośbe możecie podać mi jaka bedzie aktualna cena brutto badz netto ładowacza Trac Lift 220 do zetora 8441i ospryt do niego lyzka krokodyl i chwytak y gry dziekuje

post-20595-126268641666_thumb.jpg

Opublikowano

Trac Lift 220 może być za duży do 8441, gdzieś tak pisali na forum.

Jego cena to 21 390 brutto czyli 17 532 i 79 groszy netto. Co ciekawe Trac Lift 260 w tej samej cenie.

Łyżki gładkie są w cenie od 2390 zł do 2890zł brutto, łyżki z zębami w cenie od 2750 do 4090 zł. Chwytak do bel 4650 zł, ale musisz dokupić do ładowacza trzecią sekcje co kosztuje 1310 zł, krokodyl 10850 zł.

Opublikowano

cena 220 i 260 jest taka sama bo sa to praktycznie takie same ładowacze rózniace sie tylko szerokoscia. A co do tego czy bedzie dobry czuy nie to rózne sa opinie ja mam 200 przy 7341 i jest oki a to to samo. 100 czy 120 bedzie duzo krutszy a co za tym idize nizej podnosi i blizej ciagnika ma łyżke co by mi przeszkadzło np przy załadunku wysokich przyczep i zdejmowaniu bel z przyczep chwytakiem bo przy swoim to musze do samiurtkiej przyczepy podjechac zeby zdkjac 2 warstwe i w 2 rzedzie..

Co do osprzetu nie warto tyle płacic za zetorowski bo jest strasznie drogi lepiej kupic po0lski a firm jest do wyboru do kolory i za połowe tej kasy co zetor.

Opublikowano

Sorki że nie dokładnie w temacie ale skoro o tym wspominacie, to już kilka razy znalazłem w postach że z chwytakiem niżej tur podnosi i że do chwytaka należało by się duży tur ząłożyć żeby wyżej podnosił, no to mam pytanko czy do ukłądania stert słomy lepiej sprawdzą się widły, tzn tak ze 4 poziomy ułożyć? Czy układać bele w stodole to wyżej podniosę widłami?

Opublikowano

w sterte ukłądałem widłami specjalnymi do bel ( nasówki na ramke paleciaka) w stodole tez. 4 warstwy spokojnie daje rade 200 z 7341 pluste tego rozwiazania taki że brałęm po 2 belki i szybko szło. Ukłądam tez chwytakiem jak ustawiam belki na stojaco i kłade 5 bel do góry.

Opublikowano

Nic lepszego nie trzeba jakby chciał go odczepic od ciagnika to długo nie mysl. Oczywiscie sprawdz luzy na sworzniach i wycieki z siłowników. To jest idelny tur do twojego ciagnika. jest podobny wielkoscia do TLK 200 czy 220. Jedyny ból to to mocowanie ze nie euro ale teraz kazdy sprzedajacy oprzyrzadownie dorabiaja mocowanie jakie sie chce.

te primy to to samo co ND5-032 tylko pod nazwa PRIMA tu masz w miare tani 95r

http://www.allegro.p..._7211_7341.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1387995

Opublikowano

przy zakupie tura używanego aby obyło się bez problemów proponuje kupić tura z tego samego ciągnika i modelu hehehe (ciężka sprawa ale możliwa), od innych owszem będzie wszystko grało i pasowało ale trzeba będzie trochę pokombinować i poprzerabiać czasami (nie zawsze oczywiście)

Opublikowano

koledzy a co powiecie na temat tura TRIMA 340 chcę go kupić do zetora 7341

czy orientujecie się o parametrach tego tura i jego jakości

proszę o wasze opinie o tej marce ładowacza

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item906657217_ladowacz_tur_do_zetora_seria_41_zetor_proxima.html z tego co słyszałem warte uwagi, sami poszukujemy czegoś podobnego zdjętego z Classica.

http://www.agrofoto.pl/forum/user/10331-damian131091/ kumpel z AF chwali tego tura.

Witam kolego ,dziękuję Ci za odpowiedz .

Jak myślisz czy ten podany przez Ciebie ładowacz jest warty uwagi i czy cena jest odpowiednia do jakości tego ładowacza.