Skocz do zawartości

Opinie na temat ciągników Case

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bardzo proste solidne ciągniki jest to sprawdzona konstrukcja . Tylko musisz uwazac zebys nie kupil kota w worku bo duzo juz tych ciągników swoje przeszło...

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Witam przymieżam się do zakupu nowego cvx 140 Czy ktoś może mi napisać jak ten ciągnik się sprawuje jakie są wady i jak z awariami bezstopniówki ,miekiego przodu , elektryki itp. i czy warto przepłacić za tłustego cvx-a ( mięka oś i kabina, HCM elektro-zawory 5-par. tuz itp.)50 tyś zł w poruwnaniu z x-lajnem 140 golasem, lub 20tyś zł. mniej za gołą pume. I czy to prawda że nowe case to już nie case z seri mx

Opublikowano

Witam.Ja mam case 4230 i jestem bardzo zadowolony z tej maszyny. Ciągam nim agregat 3,70 unii i daje radę i plug kvernelanda 4x35.za traktor zapłaciłem 58000 tyś ale mój jest z turkiem. za 40000 do 50000 spokojnie można kupić takiego z 96 roku

Opublikowano

Witam moim zdaniem case to solidny sprzęt,lecz drogi on trochę jest sam posiadam case 856xl 92r i jestem na razie z niego zadowolony.Pozdrawiam wszystkich fanów case!!!

Opublikowano

Witam przymieżam się do zakupu nowego cvx 140 Czy ktoś może mi napisać jak ten ciągnik się sprawuje jakie są wady i jak z awariami bezstopniówki ,miekiego przodu , elektryki itp. i czy warto przepłacić za tłustego cvx-a ( mięka oś i kabina, HCM elektro-zawory 5-par. tuz itp.)50 tyś zł w poruwnaniu z x-lajnem 140 golasem, lub 20tyś zł. mniej za gołą pume. I czy to prawda że nowe case to już nie case z seri mx

hmm, kolego miękka oś to podstawa bo inaczej będziesz jeździł jak starą 60 a to denerwuje jak podskakuje Ci przód w takim ciągniku za tyle kasy,co do bezstopniówki to nie koniecznie,co do HCM to wygodne ale u mnie w JD po 3 latach 2 nie działa,nasz znajopmy z zagranicy ma cvx-y tyle,że mocniejsze to chwalił sobie ,że wytrzymałe są ale to tylko jego opinia.

Czy nowe case to to samo co stare MX ,hmm ,troche NH tam jest i nie wiem jak to chodzi czas pokarze.My mamy 2 MX-y a na wiosnę będzie ,może trzeci, te ciągniki są nie do zdarcia

Opublikowano

Witam. to prawda że case nie są tanie. czekam właśnie na odbiór jxu 105 gr.602 full opcja i w 200tyś brutto się nie zmieścił. za tą kwotę miałbym dwa belarusy 105 KM, ale pocieszam się tym że ten case chyba dłużej wytrzyma niż dwa belarusy (nie wspominając już o komforcie jazdy. jak myślicie?

Opublikowano

dłużej to raczej nie, ale myslę że będziesz zadowolony biggrin.gif .Ja przesiadłem się z mtz 82 do maxxuma , a to naprawdę wielka różnica . Lepszy komfort, wszystko działa lekko, nie męczysz się podczas wielo godzinnej pracy w polu.

Opublikowano

witam :blink: jestem nowy. dzis zakupilem case 845xl z '92r :huh: mam takie pytanie....gdzie jest to cale miejsce z bezpiecznikami? bo drogą padły mi światla. mam tylko postojówki i halogeny w dachu. mysle ze to wina bezpiecznika tylko nie wiem jak sie do niego dostac? a jesli nie to, to co moze byc przyczyna tego? prosze o odp na gg 13403456

Opublikowano

Bezpieczniki masz przy przedniej szybie. Jest taka część z przodu deski rodzielczej która się zdejmuje. Wystarczy po lewej i po prawej stronie opuszkami palców wcisnąć, przekręcić i puścić taki guziczek (aż wyskoczy z obudowa, ale nie bój sie nie wypadnie)- dalej to juz napewno znajdziesz :blink:

P.S nie zauważyłem roczniak może być inaczej ale najprawdopodobniej tak jak pisałem

Opublikowano

o nowego chodzi konkretnie explorer 3 85 i case jxu.Diler mówił mi ze same jest lepszy jakościowo bo przedtem sprzedawał case a teraz same i inne i wie co mówi nie wiem czy to prawda co wy o tym sądzicie ? :unsure:

Opublikowano

po mojemu każdy chwali to co sprzedaje :unsure: to typowe podejscie sprzedajacych ;) Jesli myslisz o tym akurat modelu same to popytaj uzytkowników DF agrofarma raczej :P bo same jest mniej popularne a DF z tej seri jest juz sporo na rynku. A jesli chcesz opinie JXU to pytaj ludzi którzy maja NH TL - bo to starsza wersja tego samego ciagnika. z tego co wiem jedne jak i drugie ciesza sie dobra opinia takze wybór to tylko kwestia przeanalizowania ceny do wyposazenia i parametry danej maszyny.

Opublikowano

Witam ... Właśnie zamierzam kupić case ih mxm 140 ...

Może mi ktoś podpowie czy dobrze robię ? Zależy mi na waszej opinii bo nie miałem styczności z tymi ciągnikami

Opublikowano (edytowane)

Ja sie dołączam do pytania kolegi, jestem w identycznej sytuacji. Chodi o maxum x-line

i jeszcze pytanko , czym sie rozni maxum od mxm? oprocz roznicy mocy oczywiscie. Gdzies natknolem sie tez na mxm 140KM, wiec moze ten model bylby lepszy?

Nie pisz posta pod postem - używaj opcji EDIT

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

ktora skrzynia w case 5140 jest lepsza z PowerShift czy zwykla mechaniczna i ktory ciagnik byscie mi doradzili.

mam jeszcze do wyboru ciagniki massey ferguson 3070,3080,3095,3125 czy pozostac jednak przy case5140 prosze o jak najszybsza odpowiedz