Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znaczy ja nie jeździłem ale widziałem ją z bliska i siedziałem w niej jak dla mnie to bym tego nie kupił. ale każdy ma swój góst.:rolleyes:

Opublikowano

Miałem okazje oglądać dzisiaj ciągnik Kubota ME 9000 (94KM) i musze powiedzieć że zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Cena jest niewygórowana, a w standardzie ma rzeczy które inni producenci oferują za dopłatą (e.h. rewers, klima, etc.). Konstrukcja prosta, bez elektroniki, silnik pracuje mięciutko z dużą kulturą, zwykła rzędowa pompa wtryskowa, sam traktor niezbyt duży, zwrotny... Całkiem ciekawa oferta.

Opublikowano

czesc mialem okazje jezdzic me 8200 bo ma znajomy kupil go w tam tym roku w zimie i sam sie zastanawialem nad taka maszyna malo pali mowil ze 6,5 litra na mth bardzo szybka i zwrotna i wyposazenie nie bylo najgorsze klima ruchoma kierownica udzwig podnosnika 4 tony a serwis kosztowal z tego co mi mowil to 1200 zl pozdro

Opublikowano

Na tegorocznej wystawie u mnie byly zaprezentowane dwa ciagniki Kubota jeden ME9000 i facet mowil ze ma 100km a drugi chyba ME57 i mial 62km zainteresowal mnie ten slabszy w kabinie dosyc fajnie elektroniczny rewers, ktorego nie widzialem w innych markach w tym przedziale mocy. Dosc dziwnie chodzily biegi zgrzytalo cos i choc bylo napisane ze ma 4 to wydawalo sie przy zmienianiu ze ma 6 biegow, a to poprostu byl taki luz na 1 i 2 biegu. Cena wydaje mi sie ze nie duza 70000zl. Znajomy chce jakis ciagnik za c-360 z przednim napedem itd. i mysle ze ten idealny, bo szukalem na necie to uzywane JD z tej mocy chodza po 40000zl. to chyba lekka przesada a tu nowy drozszy o 30000zl. i z fajnym wyposazeniem.

Jednym z minosow to to ze malo kto ich uzywa i nie ma jako takiej opini czy warto itd.

Opublikowano

I zależy jeszcze wg jakiej normy podają tą moc :( Choć i tak ciągniki o jednakowej mocy wg tej samej normy mogą mieć różną moc na uciągu (wystarczy popatrzeć na wykresy z hamowni podwoziowych)

Opublikowano

Rok temu na targach mialem przyjemnosc widziec ten traktor, sprawil wrazenie solidnej maszyny :rolleyes:

Bardzo mnie interesuje wasze zdanie co sadzicie o tym ciagniku :lol:

Opublikowano

A co do silnik, to ma bardzo wysoka kulture pracy, jest bardzo cichy- przynajmniej ten ktorego widzialem na targach :lol:

Dla porownania, to Pronar ktory stał z boku tej Kuboty chodzil jak czolg :rolleyes: nie, zebym mial cos przeciw Pronarowi ale jest az taka druzgoczaca roznica :D

PS. Pronary serii P5 bardzo mi sie podobaja ;)

Opublikowano

Mnie przeraża pojemność silnika nieco ponad 3 l. Widziałem jak śmigali kubotami na pokazach, bardzo szybkie są i dynamiczne, ale być może dlatego, że mają małą masę.

Opublikowano
ale za ta cene to sie oplaca ??? ale jeszcze musi sporo lat byc na rynku zeby sie srawdzila i mozna bylo cokolwiek o niej powiedziec

Jest już sporo lat na rynku, a że dopiero zaczeli sprzedawać ją w Polsce to już inna sprawa. Ciągniki są dobre tylko serwis nie jest jeszcze sprawdzony. Za tą cene sie opłaca, zobacz jakie wyposazenie ma w standardzie, dokup to wszystko do Zetora (widziałem cennik dodatków do Forterry :rolleyes: ). A z Pronarem raczej nie widze sensu porównywania, ogromna różnica w jakości wykonania.

Mnie przeraża pojemność silnika nieco ponad 3 l. Widziałem jak śmigali kubotami na pokazach, bardzo szybkie są i dynamiczne, ale być może dlatego, że mają małą masę.

A np. DF Agroplus 95 jaką ma pojemność? 3.2 i 94KM :lol: wiec tym bym sie nie przerażał. I właśnie takie ciągniki lubie, dynamiczne z jadem, nie znosze takich mułów jak Zetor, Ursus czy Pronar w dodatku o gabarytach stodoły ;)

Opublikowano

KUBOTA

Zalozona w 1890 roku, specjalizowala sie w produkcji sprzetu rolniczego. Po drugiej Wojnie Swiatowej rozpoczela produkcje ciagnikow rolniczych malych mocy, glownie pod potrzeby japonskiego rolnictwa. Z czasem zaczela eksportowac male ciagniki do zastosowan ogrodniczych i komunalnych, zdobywajac znaczacy udzial w swiatowym rynku. W latach siedemdziesiatych firma rozszerzyla oferte o ciagniki srednie i ciezkie. aktualnie produkuje ciagniki o mocy do 100KM i prowadzi prace nad rozszerzeniem swojej oferty o wieksze moce.