Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi sie wydaje ze

pierwsze klamstwo to jest takie ze ten co kupil traktor to niepoda prawdziwej ceny,

drugie to ze kupiony od pierwszego wlasciciela,

a trzecie to ze silnik igla.

Niewiem czy o to chodzi w pytaniu.

Opublikowano

Pytam się kolesia ile mu plug zabiera na korpus, mówi ze 35 cm, ale mówi mi ze na 80 cm da sie ustawić jeden korpus, to się go pytam a jaki masz lemiesz, on mówi ze 40 cm, to jak jest możliwe żeby korpus brał 80 cm i to nie da się żadnego pługa tak ustawić ;)

Jeszcze jeden mi mówi jak on to wracał z cukrowni i jechał zetorem 7340 i mów ze znajomemu pospuł się tir a jechał z wysłotkami i mówi ze podczepił do zetora tego tira i te jego przyczepy i jechał 5 na pełnym gazie i nawet nie czuł tego jego zetor :D

Gość Profil usunięty
Opublikowano
mi sie wydaje ze

pierwsze klamstwo to jest takie ze ten co kupil traktor to niepoda prawdziwej ceny,

drugie to ze kupiony od pierwszego wlasciciela,

a trzecie to ze silnik igla.

Niewiem czy o to chodzi w pytaniu.

Mój sąsiad właśnie tak robi nigdy nie powie prawdy.

Chyba mu to sprawia przyjemność jak zawyży cene jakiejś maszyny. ;)

Opublikowano

od rolnika właściciela ciągnika możnajeszcze zorientować się czy coś bajerzy czy raczej jest najbliższy prawdy, ale największe cuda wychodzą jak ktoś opowiada o czyjejś maszynie, a jeszcze lepsze jak skądeś wraca przez znajomych przy piwku w przypływie szczerości pewna plotka o własnych maszynach co ludzie wygadują to można trupem pasć ze śmiechu

Opublikowano

Nie wiem czy to tu pasuje ale okoliczny "rolnik" pojechał z rana w lato jak tylko rosa puściła kosić żyto (Bizon Z056) i trochę mu się zasiedziało po drodze w sklepie i jak już sobie dobrze wyduł to wrócił do koszenia i podczas zbioru "lekko" zahaczył o ziemię, a że obok był las to i karpa się na polu znalazła i urwał heder. Nie wiem jak to wyglądało ale wiele osób jak i sam wyczynowiec mi to osobiście potwierdził ;)

Opublikowano

niedawno pracownik CNH w Płocku kłócił sie z jakimś facetem że produkują hedery o szerokości tylko 16 metrów......

Opublikowano

sie niesmiej bo to wydajny kombajn ;) miałem akurat internationala 321 i raz miałem okazje młócić zyto na 3biegu........... fakt że plon to był moze z tone z hektara. :D

Opublikowano
Ale w porównaniu do New Hollanda TC 54 Bizon to on nie zdąży połowy tej powierzchni skosić ;)

no napewno mu sie nieuda ale pomarzyć zawsze można :D

Opublikowano (edytowane)

Kumpel mi w mawiał ze 30 jest mocniejsza od 60 ;/

Znajomy tez mówił ze produkowali BMW z napedem na przód ale sie smiałem haha

Popraw ortografię bo robisz tragiczne błędy!

Edytowane przez krolikNH
Ortografia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Przez Myszek
      Witam na złom na którym pracuje przyjechał jakiś czas temu rozbity dostawczak z zabudowana zwyzka bumar pmb 12E . Dziś w pracy był luz więc sprawdziłem zwyzke podpiąłem aku ja pompowałem ręczna pompka kolega sterował zwyzka i o dziwo działa. Ogólnie to myślę ja kupić ale nie całą tylko górę tj od łożyska obrotu w górę bez dołu. Zwyzke chciał bym zawieszać na tylny tuz do zetor 3011. Ciągnik jest po modernizacji tzn tylne koła przednia oś oraz obciazniki są od 360 stary typ silnik jak się niemyle jest od zetora 5211 . Na necie piszą że zetor 3011 ma udzwig tuz 750 kg ale widziałem już kilka info ze ma 1000kg udźwigu. Panowie jak Wy widzicie montaż zwyzki do tego ciągnika? Da radę czy lepiej odpuścić temat ? Na tablicy znamionowej na zwyzce pisze masa własna 2750 kg ale to tyczy się cyba całości z autem bo wątpię żeby sama zabudowa ważyła prawie 2.8 Tony myślę że sama góra czyli od obrotu do góry będzie ważyć max 1tone . Jak Wy to widzicie ? . Przepraszam za ew błędy ale niewyspanie i zmeczenie robi swoje .
    • Przez CezaryKlimczyk
      Opinie.pl to polska strona internetowa, która istnieje od 2009 roku.
      Umożliwia ona zarabianie pieniędzy poprzez wypełnianie ankiet.
      Aby się zarejestrować wystarczy kliknąć tutaj:
      https://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76826221
      Wybieramy swoją płeć i datę urodzenia. Po chwili już jesteśmy
      użytkownikiem serwisu.
      Na nasz adres e-mail będą teraz przychodzić ankiety za które
      dostaniemy wynagrodzenie.
      Najczęściej jest to kwota 4-5 zł czyli 800-1000 punktów za wzięcie
      udziału w krótkim badaniu.
      Na stronie mogą zarejestrować się osoby w wieku od 15 do 75 lat.
      Zdobyte punkty możemy w łatwy sposób wymienić na nagrody:
      – Doładowanie telefonu od 4000 pkt
      – Zalando 25 zł od 5000 pkt
      – Fundacja od 5000 pkt
      – Bidon od 8000 pkt
      – Kubek termiczny od 9000 pkt
      – Zalando 50 zł od 10000 pkt
      – Przelew bankowy 50 zł 0d 10000 pkt

• Dodaj nową pozycję...
v