Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
piotr3Q

kontrolka 8045

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
piotr3Q    0

przy malych obrotach swieci mi sie kontrolka nad ktora jest narysowany ZOLW od czego ona jest i dlaczego swieci???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotr3Q    0

ale akurat dzwignia jest ustwiona na zajaca. a tak btw to co z tym zrobic jak jest za male cisnienie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Wydaje mi sie ze to jest niezalezne od tego czy masz na zolwiu czy na zajacu. Jesli powyzej bodajze 1200 obr jak sie swieci to prawidlowo bo to od tego jest zeby pokazywalo ze masz za male obroty=za male cisnienie. Takze moim zdaniem jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marcin12145   
Gość marcin12145

a mi z kolei ta kontrolka gaśnie zaraz po odpaleniu ciągnika, nie świeci nawet jeśli ciągnik jest na małych obrotach. O czym to może świadczyć??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marcin12145   
Gość marcin12145

to napewno nie jest kontrolka ładowania ponieważ sprawdzałem gdzie idą przewody i idą do takiego czujniczka nad pól-biegami. tylko niewiem czy to dobrze żę ona nieświeci na małych obrotach-- a chyba powinna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A w którym konkretnie miejscu jest ten czujnik? U mnie kontrolka nie działa a przydaloby sie zeby działała. I iloma kabelkami jest podłączony czujnik zaniku ciśnienia? Bo u mnie są 3 styki i wisi 1 przewod niepodłączony i nie wiem gdzie go podłączyć żeby działało jak należy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcin91    280

W moim 12111 świeci się kontrolka gdy włącze zapłon, a po odpaleniu gaśnie... I jak włączam żółwia to nic się nie dzieje, natomiast gdy przełączam na zająca to raz mignie... I u mnie chyba też nie świeci na małych obrotach...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robertsuw    0

nie ma sie czym martwic kazde podane przez was objawy sa prawidłowym funkcjonowaniem układu .Poprostu jak macie zapalona lampke to nie mozecie uzywac zmacniaza-poniewaz zbyt małe cisnienie nie dociska tarczek załaczajacych wzm. i moze spowodowac ich zniszczenie

-- apropo obrotów w instukcji obsługi jest podane min. obroty przy których powinno zał sie wzm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krystek1992    4

Nie zgodzę sie z @Robertemsuw. Wzmacniacza można używać tylko powyżej 1500 obr/min jeśli chcemu żeby długo nam służył i był niezawodny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cytat z instrukcji obsługi : "W czasie pracy ciągnikiem przy prędkości obrotowej silnika niższej niż 1200 obr/min zabronione jest używanie przekładni wzmacniacza 1:1 (dźwignia do przodu).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcin91    280

1:1 co to oznacza??? Położenie zając czy 1 bieg polowy??? To używanie wzmacniacza jest zabronione na każdym biegu poniżej 1200 obr/min???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomi382    97

a jak jest z napędem u 16145. na początku ciągnie a jak sie olej zagrzeje to lipa. mikropompa może siedzi??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DarekD    56

w ciągnikach produkowanych na rynki zachodnie (ewentualnie skandynawskie) ,dawano na konsolę naklejki informujące między innymi o min. obrotach silnika dla prawidłowej pracy wzmacniacza <<<<< taka mała ,moja , dygresja :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz12145    0

ja powiem ze uzywam wzmacniacza i nic sie nie psuje ponizej 1200obr\min w zetorze 8111 tylko bede musiał wyregulowac przepływ oleju w nim bo na zołwiu zaczyna wyć a na zajca jak dam to idzie ale słaby

moze ktos napisze jak to wyregulowac bo wiem ze opaskami pokrecic

a co do 16145 to nie mozliwe ze nie ciagnie jak sie zagrzeje ja mam 12145 i jak jade to tylko dymek widac pod obciazeniem jak włacze zajca szarpnie i idzie jak burza

a z kontrolka to w kazdym sprawnym ma sie swiecic do 1200obr\min potem gasnie

a czy to ze zołw sie osłabi moze byc spowodowane tym ze ruszam z zajaca czesto tylko prosze o opinie uzytkowników tego sprzetu a nie domusłow bo od domysłów to moge traktor zepsuć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a co do 16145 to nie mozliwe ze nie ciagnie jak sie zagrzeje ja mam 12145 i jak jade to tylko dymek widac pod obciazeniem jak włacze zajca szarpnie i idzie jak burza

 

Chyba kolega wie czy ciągnie czy nie.

 

a z kontrolka to w kazdym sprawnym ma sie swiecic do 1200obr\min potem gasnie

 

Jak pompa słaba to może gasnąć przy wyższych obrotach a układ też będzie sprawny. Ważne jest aby było odpowiednie ciśnienie.

 

 

@tomi382

 

Napęd tak samo ciągnie za zółwiu i zającu. Działanie napędu nie ma nic wspólnego z położeniem dzwigni wzmacniacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nikita_Bennet    100

Z tym że przedni napęd działa tylko jak wrzuci się zająca to ciekawe bo odpowiada za to ta sama pompka o ile się nie mylę - kwestia kto grzebał przy rozdzielaczu :P

Wczoraj widziałem gościa z 1614 który mówił że u niego przedni napęd włącza się dzwignią żółw/zając.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×