Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, rolas360 napisał:

Czy to prawda że kwota pieniędzy ma zostać jeszcze zwiększona nawet do 250 tyś? Tylko nie wiadomo czy za rok czy już z nowego PROWu?

Dopiero co zwiekszyli o 50 tyś w tym roku to wątpię żeby za rok było 250

Opublikowano

Czy będę mógł  zmienić maszynę wpisaną we wniosku na inną?

Opublikowano
7 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Jeśli jest zbieżna z założeniem biznesplanu to tak, chociaż bez zgody prowadzącego się nie obędzie.

czekam już na taka odpowiedz 3 miesiące... ktoś wie ile to możne jeszcze potrwać?? oczywiście Poznań 

Opublikowano

Chcę zmienić owijarkę na inną niż mam napisaną we wniosku.

Opublikowano
15 minut temu, rolas360 napisał:

zgodzą się tylko będziesz musiał czekać na odpowiedz nie wiadomo ile ja czekam już 3 miesiące

Opublikowano
1 godzinę temu, rolas360 napisał:

A po jaką cholerę wpisujecie modele sprzętów? Wpisujecie parametry i nie podajecie producenta i modelu.

Taka zmiana powinna przejść bez żadnego ale.

Opublikowano

Mi w odr pani mowila ze jak moge i sie nie spieszy to zeby czekac z skaldaniem wniosku na MR bo jednak pieniadze musza wydac bo unia bedzie gadac mowiac kolokwialnie i ze calkiem mozliwe ze zwieksza do 200tys ale nie wiadomo i ze niby pretekst tez ze najwiecej mlodych rolnikow mamy w calej UE

Opublikowano

Patrząc na galopujace ceny maszyn i wszechobecna inflację to calkiem możliwe że jeśli chapniesz nawet te 200 to kupisz tyle samo co dzisiaj za 150, z tym że będziesz pracować rok czy 2 lata dłużej starym ryplem Chytry 2 razy traci

• Like 2
Opublikowano

a mi przyznano 100tys i się ciesze.lecz mam do urzedasow wiele zastrzezen za mało pracjua i się wyyyyymadrzaja a to nie ich kasa lecz kochanej cudnej organizacji jaka jest unia

Opublikowano

Oczywiście wszytko drożeje,w tym wypadku stwierdzenie chytry 2 razy traci jest chyba przejawem zazdrości. Może jestem chytry,może chęć wykorzystania pomocy skłoniła mnie do wycofania wniosku z 2018 i złożenia w 2019r. skoro mam taką możliwość to korzystam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zalezy kto ma jaka sytuacje w moim przypadku traktor byl mi potrzebny samo ze sam juz sobie bele robilem to juz 7tys mi zostalo ,dorobilem jakies 4tys.to juz jest 11tys na plus, robienie nowego wniosku 2tys ,stanie znowu w kolejkach godzinami, paliwo jezdzic rok czekania i podwyżki cen to te 50tys prawie by sie zniwelowalo, a w traktorze 200mth w klimie na tych upalach bezcenne😃

Edytowane przez Milosz91
Opublikowano

Czy moze ktos mi powiedziec czy moge zmienic maszyne wpisana we wniosku na mr?? We wniosku ktory skladalem w czerwcu wpisalem agregat uprawowo siewny i 4 ha ziemi lecz jednak jest problem z zakupem planowanej ziemi i chcialbym zmienic na prase rolujaca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v