Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie zaczerpnołem języka i agencja nie może podobno wysłać przedłużki o 2 miesiące, może 2 razy po miesiącu i sprawa ma być ogarnięta. Tyle z teori w praktyce totalny brak odzewu i zainteresowania. Wiszą z wypłatą młodego i modernizacja. Ciekawa sytuacja..🤔

Opublikowano

Witam... moja zona dostała dofinansowanie na młodego rolnika... teraz trafiła się ziemia do kupienia trochę z tego co dzierżawie (było podane w młodym rolniku) a reszta nie była wcześniej w moich rekach... pytanie jest takie czy mogę ziemie kupic na siebie i na zonę czy musi być tylko na nią czy to będzie w jakimś stopniu przeszkadzać agencji ze nie tylko ona będzie właścicielem... bo podobno sama musi prowadzić gospodarstwo jak wzięła dofinansowanie dla młodych rolników... 

Opublikowano
22 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Rolnik ryczałtowy przy sprzedaży innemu rolnikowi cielakow kilkudniowych może posługiwać się taka faktura? W celu wpisania do rejestru przychodów i rozchodów 

Screenshot_20190325-202827.png

Tak mozesz się tym posługiwać, sam korzystam z takiego tylko troszkę inny wzór ale o to samo chodzi ;)

Opublikowano (edytowane)

Biorąc młodego rolnika, posiadając już decyzję i wysłany wniosek o 1 ratę  (w nim faktura proforma na daną maszyne) jeśli możliwość przejścia na VAT i po dokonanym zakupie i dostaniu prawidłowej faktury odzyskać podatek? 

Czy takie rzeczy jak przejście na VAT i odzyskanie podatku to trzeba robić przed decyzją i wnioskiem o 1 ratę? 

Edytowane przez damianzetor9540
Opublikowano

Mój wniosek o płatnosc narazie w Krakowie nie otwarty ale za tydz mają rozpatrzyć jak wszystko w porządku wysyłają elektronicznie do Warszawy i ok do 3tyg płacą ciekawe ile prawdy

Opublikowano
51 minut temu, Milosz91 napisał:

Mój wniosek o płatnosc narazie w Krakowie nie otwarty ale za tydz mają rozpatrzyć jak wszystko w porządku wysyłają elektronicznie do Warszawy i ok do 3tyg płacą ciekawe ile prawdy

Daj znać jak się ogarną. Ciekaw jestem czy uda im się dotrzymać terminów.

Opublikowano
9 godzin temu, Milosz91 napisał:

Wczoraj miałem telefon że mój też jest rozpatrywany ale brakuje jednego dokumentu. Dziś wiozę i w tym tyg wysyłają do Warszawy. Mówił że tam mają miesiąc na przelew, a koledze mówili w tym samym oddziale że 2 tygodnie. Taka rozbieżność 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Milosz91 napisał:

No bo skoro już płacą 100 ą cisza to znaczy że już nie będzie 150

Brawo tym, którzy wycofali wniosek z nadzieją na 150 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v