Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

freetaxi  a nie ma wyjścia z sytuacji co opisywała lid29 że miała numer przed składaniem wniosku na młodego

tam nie ma zapisu że można sie ubiegać jeżeli  prowadzi sie gospodarstwo poniżej 24 mc

Edytowane przez matek89121
Opublikowano

Panowie jest poruszany temat kupna ziemi za premię od rodziców, a jak to jest z kupnem od dalszej rodziny czy obcej osoby ? Oraz czy nie posiadając wymaganych 70 % areału własnego mogę dokupić brakującą ziemię za premię ? 

Opublikowano (edytowane)

4 kontrole dzisiaj telefon z 8,15 pkt zeszli na 7,14 (WNIOSEK ODER) nie kwalifikuje się do młodego rolnika brak terminu poprawy ponieważ minął termin 150 dni to jest POLSKA

Edytowane przez onxxx
Opublikowano

Koledzy powiedzcie mi czy ktoś się orientuje czy mogę teraz zrobić zmianę w biznesplanie jeszcze nie ma decyzji jestem z naboru 2018r. Mianowicie mam zadeklarowaną że kupię ciągnik ale trafia mi się pole i akurat za pole wydal bym ok 90tys A powiem, że pole bardziej mi pasuje niż ciągnik

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, freetaxi napisał:

Możesz zrobić zmiany na zakup gruntów.

JEZELI ULECIALO 150 DNI OD ZŁOŻENIA WNIOSKU TO NIC NIE MOŻESZ ZROBIĆ

Edytowane przez onxxx
Opublikowano
19 minut temu, onxxx napisał:

4 kontrole dzisiaj telefon z 8,15 pkt zeszli na 7,14 (WNIOSEK ODER) nie kwalifikuje się do młodego rolnika brak terminu poprawy ponieważ minął termin 150 dni to jest 

20 minut temu, onxxx napisał:

4 kontrole dzisiaj telefon z 8,15 pkt zeszli na 7,14 (WNIOSEK ODER) nie kwalifikuje się do młodego rolnika brak terminu poprawy ponieważ minął termin 150 dni to jest POLSKA

Ile zapłaciłes im za wniosek?teraz  jedynie do nich po kasę w co wątpię że odzyskasz

Opublikowano
36 minut temu, onxxx napisał:

Na czym ucięli Tobie punkty?

Gość waskipolska
Opublikowano (edytowane)

1

Edytowane przez waskipolska
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v