Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, M1999 napisał:

Mam pytanie a pieniądze z premi muszą być wykorzystane w 100% czy wystarczy 70% ? 

Nie no pewnie, a te 30 % to możesz wykorzystać na wódkę i zakąskę do wesela....

Oczywiście, że musisz mieć udokumentowane 100 % wydanej kwoty, jak jest to np. 1 maszyna to masz mniej formalności, jak 2 to już trochę więcej,

ale środki musisz przeznaczyć na to co wcześniej wstawiłeś do wniosku.

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, king12 napisał:

Decyzja przyszła około 20 grudnia nie pamiętam dokładnie 

U mnie naradzie cisza nawet żadnej poprawki nie miałam

Jestem z powiatu janowskiego

Opublikowano
21 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

warmińsko mazurskie też nic, oddział Olsztyn.

To niesprawiedliwe że jedni maja juz od dawna decyzję a my czekamy a ceny maszyny idą w górę ja mam zadatkowane a jak nie dostanę to kasa przepada

Opublikowano

Wyraźnie pisali w warunkach ze jeżeli z przyczyn losowych czyli tak jak ja w drodze spadku po smierci okca i był o się ubezpieczonym powyżej 24mies trzeba udokumentować ze się nie pobierało dopłat i nie miało nr stada to będzie uwzględniony dzień nr gospodarstwa dziś Pani z Krakowa mi mówi że muszę przedstawić umowę o pracę do dnia tych 24mies a w tym było a nie było warunki udokumentowania ze się pracuje na budowie i ze od dwóch osób zależy czy mi to przejdzie.czyli mam rozumieć jak komuus się spodoba to mi dadzą a jak trafię na huji to mi nie dadza

Mają nie dopracowana ta zmianę na ten rok z tymi spadkobiercami jak w ODR pytałem to powiedziała że przejdzie bo dzwoniła do Krakowa i dopytywala no to wniosek napisałem kasę zapłaciłem a teraz nie dostanę 

Opublikowano
37 minut temu, Milosz91 napisał:

Wyraźnie pisali w warunkach ze jeżeli z przyczyn losowych czyli tak jak ja w drodze spadku po smierci okca i był o się ubezpieczonym powyżej 24mies trzeba udokumentować ze się nie pobierało dopłat i nie miało nr stada to będzie uwzględniony dzień nr gospodarstwa dziś Pani z Krakowa mi mówi że muszę przedstawić umowę o pracę do dnia tych 24mies a w tym było a nie było warunki udokumentowania ze się pracuje na budowie i ze od dwóch osób zależy czy mi to przejdzie.czyli mam rozumieć jak komuus się spodoba to mi dadzą a jak trafię na huji to mi nie dadza

Mają nie dopracowana ta zmianę na ten rok z tymi spadkobiercami jak w ODR pytałem to powiedziała że przejdzie bo dzwoniła do Krakowa i dopytywala no to wniosek napisałem kasę zapłaciłem a teraz nie dostanę 

jak nie brałeś dopłat nie miałeś zwierząt na siebie to powinni dać ci dofinansowanie 

45 minut temu, Milosz91 napisał:

jak nie brałeś dopłat nie miałeś zwierząt na siebie to powinni dać ci dofinansowanie 

https://www.agrofoto.pl/articles/prawo/prow-harmonogram-naboru-wnioskow-w-2019-r/?fbclid=IwAR0MpJ40-snRC0-9aeUjirH3MRgclKWEW4wMWOR_gs46cFI557ux_YN0Sps

Opublikowano
14 minut temu, Mohyl napisał:

https://www.agrofoto.pl/articles/prawo/prow-harmonogram-naboru-wnioskow-w-2019-r/?fbclid=IwAR0MpJ40-snRC0-9aeUjirH3MRgclKWEW4wMWOR_gs46cFI557ux_YN0Sps

Nie brałem i nawet nie byłem właścicielem tej działki bo to spadek i wszyscy byliśmy wspolwlascicielami Ale mama była głównym prowadzącym.nawet jak wniosek pisałem ze musze mieć 1ha na siebie dzień przed złożeniem wniosku to pisałem umowe dzierżawy bo ten hektar co miałem w papierach tak jak mówię współwłasność a nie wlasnosc

Opublikowano
11 minut temu, Milosz91 napisał:

Nie brałem i nawet nie byłem właścicielem tej działki bo to spadek i wszyscy byliśmy wspolwlascicielami Ale mama była głównym prowadzącym.nawet jak wniosek pisałem ze musze mieć 1ha na siebie dzień przed złożeniem wniosku to pisałem umowe dzierżawy bo ten hektar co miałem w papierach tak jak mówię współwłasność a nie wlasnosc

to masz tak jak ja bądźmy dobrej myśli 

Opublikowano
1 minutę temu, freetaxi napisał:

@Milosz91 co Ty masz konkretnie w wezwaniu?

Tel mi mówiła.poprostu ze mam mieć umowy ze zusu ze pracowałem na budowie to jej tłumacze ze umowy mam od 2010 do 2012 a muszę mieć umowy do 2016 bo wtedy 24mies.to mówię że wtedy jako bezrobotny Ale nie mogłem się w biurze pracy zgłosić bo musiałem krus płacić bo po spadku byłem na musowym.

To był już postanowione sadawnie w 1991r po smierci taty to wytłumacz mi jaką tu moja wina raczej ich chorych wymogów i polskich przepisow

Wtedy się urodziłem czyli nie była to moja decyzja ze miałem ta współwłasność w spadku

Opublikowano
39 minut temu, Milosz91 napisał:

17 minut temu, Milosz91 napisał:

Tel mi mówiła.poprostu ze mam mieć umowy ze zusu ze pracowałem na budowie to jej tłumacze ze umowy mam od 2010 do 2012 a muszę mieć umowy do 2016 bo wtedy 24mies.to mówię że wtedy jako bezrobotny Ale nie mogłem się w biurze pracy zgłosić bo musiałem krus płacić bo po spadku byłem na musowym.

To był już postanowione sadawnie w 1991r po smierci taty to wytłumacz mi jaką tu moja wina raczej ich chorych wymogów i polskich przepisow

Wtedy się urodziłem czyli nie była to moja decyzja ze miałem ta współwłasność w spadku

ja kiedys pytałem sie o krus to można było byc jako domownik a jak sie płaciło na siebie jako właściciel to oni liczyli od tego momentu gdy sie płaciło krus nie wiem jak w tym naboze beda to rozpatrywać zalezy na kogo trafisz 

Opublikowano
5 minut temu, Mohyl napisał:

ja kiedys pytałem sie o krus to można było byc jako domownik a jak sie płaciło na siebie jako właściciel to oni liczyli od tego momentu gdy sie płaciło krus nie wiem jak w tym naboze beda to rozpatrywać zalezy na kogo trafisz 

Tak płaciłem jako rolnik Ale tak jak mówię musowo bo jak przechodziłem na krus to musiałem nawet placic urlopy bezpłatne ze zusu 

Podam Ci przykład jeżeli jak skończyłem szkole w 2010r i nie poszedł bym się ubezpieczyć do krus bo np w 2018roku chciał bym wziąść młodego rolnika czyli w 2018 idę do krus mówię że chce się ubezpieczyć to by mi policzyli 8lat za które musiał bym zapłacić żeby mnie przyjeli

16 minut temu, Mohyl napisał:

A tak jak mówisz w tym naborze właśnie dla takich przypadków jak mój mieli brać pod uwagę przejęcie gospodarstwa bo tamta sytuacja była losowa on też mi powiedziała że dwie osoby będą to sprawdzać czy mi dadzą czy nie jak trafie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v