Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, pablo266 napisał:

Milosz91 nie ma nigdzie w rozporządzeniu że chcą dać beneficjentom z naboru 2018. Czytaj ze zrozumieniem. 

Ale dzisiaj pisze że chcą nowe rozporządzenie żeby z 2018 nie rezygnowali i też im dac

Opublikowano (edytowane)

Mam pozytywną decyzję, wysyłać wniosek o 1 ratę czy lepiej poczekać? Średnio mi się chce wierzyć że dadzą tymi z 2018 po 150 tys zamiast 100 jak to było w momencie składania

Takim tokiem to i tym z 2017 też by trzeba coś dołożyć itd

Edytowane przez damianzetor9540
  • Like 1
Opublikowano

Ale mamy biznesplany na 100tys wiec nam tak po prostu nie dadza 50tys od tak dodatkowego bo bysmy mogli sobie kupic byle co, wiec była jedynie znowu biurokracja z naszej strony nowe bizneplany i wgl

Opublikowano
2 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

Mam pozytywną decyzję, wysyłać wniosek o 1 ratę czy lepiej poczekać? Średnio mi się chce wierzyć że dadzą tymi z 2018 po 150 tys zamiast 100 jak to było w momencie składania

Takim tokiem to i tym z 2017 też by trzeba coś dołożyć itd

Wcześniej był o 70tys i musieli w którymś roku zrobić przeskok a teraz sami zawalili bo zmienili w trakcie naboru 2018 kasy nie wykorzystają chętnych mało kombinują żeby nie było kar od uni 

2 minuty temu, misiekbz2 napisał:

Ale mamy biznesplany na 100tys wiec nam tak po prostu nie dadza 50tys od tak dodatkowego bo bysmy mogli sobie kupic byle co, wiec była jedynie znowu biurokracja z naszej strony nowe bizneplany i wgl

Ja mam umowę w biznes planów na 160tys

Opublikowano

Być może będą chcieli w drugiej racie dołożyć ale raczej to zbyt piękne a czkolwiek  sami od siebie by nie wychodzili z taka propozycja widocznie będzie im lepiej niż mają rezygnować i wszystko od nowa

Opublikowano
1 minutę temu, damianzetor9540 napisał:

Dokładnie. U mnie biznesplan 2x większy niż kwota pomocy 

@Bartek933 Jak będzie to się publicznie pochwalę.  A dla ciekawych to prywatnie wiedzą gdzie mnie szukać 

I o tym właśnie piszą ceny maszyn są wysokie te 100 może 10 lat temu miał o wartość teraz to pół ciągnika i to małej mocy 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mohyl napisał:

Sądzę że nie dołożą i wielu złoży powtórnie ci co piszą rozporządzenia nigdy logicznie do sprawy nie podchodzili 

Raczej podchodzili bo jednak 150tyś na 2019 zrobili tak ze może też tu logicznie podchodzą jak wiedzą że tyle roboty pójdzie na marne

Opublikowano
1 minutę temu, misiekbz2 napisał:

Ja rowniez mam biznesplan na ponad 160tys ale duzo hest ludzi co maja te 70-80 tys a reszte srodki obrotowe

Raczej Ci co mają 70 tyś to tylko dlatego że nie stać ich dołożyć ze swoich i np brać kredytów fabrycznych ze nie wydola splacac

Opublikowano
15 minut temu, Milosz91 napisał:

Raczej podchodzili bo jednak 150tyś na 2019 zrobili tak ze może też tu logicznie podchodzą jak wiedzą że tyle roboty pójdzie na marne

Pożyjemy zobaczymy ale ja bym nie dzielił skóry na niedźwiedziu 

Opublikowano
Dnia 5.03.2019 o 19:57, adam131 napisał:

Odmowna? Z jakiego powodu?

Dostałem 7,46pkt. Tak mi firma co robiła wniosek  punkty wyliczyła miałobyc 13 pkt a wyszło co innego. Trudno będę próbował jeszcze raz. Ile czasu można być na krusie przed złożeniem wniosku? 

Dnia 5.03.2019 o 20:01, Elvis1090 napisał:

Jakie województwo??

Lubuskie

Opublikowano

Panowie nawet nie macie co się łudzić, że ktoś z naboru 2018 i wcześniejszego dostanie jakiekolwiek większe pieniądze niż 100k. Prawo nie działa wstecz. A podejrzewam, że w najbliższym naborze będzie bum na MR i ci którzy się łapią minimalnym progiem pewnie się nie załapią. Ja mam decyzje pozytywną, na razie walcze z biurokracją i wtedy będę składał wniosek na 1 ratę chociaż też dlugo myslalem nad uchyleniem decyzji. 

Opublikowano
10 godzin temu, misiekbz2 napisał:

A ile jest takich co kombinuja moga wziac MR i kupia sprzet wstawia do garazu i za 5 lat na sprzedaz..

A co do ma do rzeczy? 

Jeżeli dostaną decyzję pozytywną to mogą sobie trzymać to i sprzedać ich wola. Patrz swojego nosa, nie sąsiadowi przez płot do portfela 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v