Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok dzięki. I jeszcze jedno pytanie. Wywalam jedną działkę z biznesplanu ze względu na właściciela tej działki i zastępuje ją dwiema działkami o łącznej powierzchni większej  od tej wyrzuconej. Uwzględniam je tylko w tabeli 5 w roku docelowym . Tylko na tę działkę miałem badania i plan nawozowy i tu moje pytanie na tych dwóch działkach robie próby glebowe i sporządzam na nie plan nawozowy?

Opublikowano
11 godzin temu, LTZ55a napisał:

Nie czepiali się, tylko dostarczyłem umowę użyczenia budynków. I powiedzcie mi teraz czy będą się czepiać, że faktury tylko na ojca przychodzą?

A trzymasz z ojcem w tym samym budynku czy w innych?

Opublikowano
1 godzinę temu, freetaxi napisał:

@jarekvip99 umowa ustna nie będzie liczyć się do wielkości ekonomicznej. 

a sami sie o ta dzialke beda pytali jak beda widzieli ja we wniosku o doplaty??? bo nie widzi mi sie znowu robic zmian jak dzialki moze do roku docelowego juz nie bede mial, kto wie

Opublikowano

Sprawa jest taka ze dzialka nalezy do goscia ale uprawia ja ktos inny bo nie maja uporzadkowanych spraw majątkowych i on  umywa rece. A na tej umowie mam dwie dzialki jedna ktora uprawiam nadal i jedna ktora uprawialem do tej pory. Ogolnie dziwna sprawa. Dlatego chce ja zastapic

Opublikowano
41 minut temu, audia424 napisał:

Dostal juz ktos przelew z arimr MR  chodzi o nabor 2017 ?

Póki co chyba jeszcze nikt nie dostał. Ciekawe jak tam Małopolska, oni pierwsi składali wnioski o płatność i pewnie niektórym zacznie niebawem mijać te 90dni.

Opublikowano
3 godziny temu, oregano napisał:

Póki co chyba jeszcze nikt nie dostał. Ciekawe jak tam Małopolska, oni pierwsi składali wnioski o płatność i pewnie niektórym zacznie niebawem mijać te 90dni.

mi minęło 190 dni. nie nie pomyliłem się. sto dziewięćdziesiąt :)

Opublikowano
8 minut temu, sumek666 napisał:

mi minęło 190 dni. nie nie pomyliłem się. sto dziewięćdziesiąt :)

I co cisza nikt nic nie przysyła nawet pisma  jakiegoś ????

Opublikowano

nie no pisma są. ja mam siedem dni na wyjaśnienia a miesiąc  na odpowiedź. ja jestem z 2016 roku MR ale wniosek o 1 ratę składałem w lipcu dopiero. 

i moje ulubione tłumaczenie: skomplikowany charakter sprawy :P

Opublikowano

Nie wiem czego. Np adresu się  czepiali i musiałem faktury przypisywać. Adres nie w takiej formie jak oni mają zapisane/wymyślone. Powierzchnia w doplatach a realnie. Po ich kontroli gosp urosło i ja miałem się tłumaczyć dlaczego. Po prostu pierdoly. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v