Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, kuba24051 napisał:

a jak agencja przyjedzie mierzyc dzialki a ja nie mam granic ani slupkow bo dzialki sa jedna obok drugiej to nie beda sie czepiac? i jak oni to niby pomierza ?

oni w swoim urzadzeniu gps maja pkazane która to Twoja działka , jaki ma kształt i powierzchnię  . 

Opublikowano
5 minut temu, kuba24051 napisał:

czyli w przypadku mierzenia dzialek nie bedzie zadnego problemu ?

Nie będzie problemu. Tez mam takie pola. Zlikwidowalem miedze żeby połączyć pola s jedno duże a nie bawić się z każdym. 

Opublikowano
31 minut temu, pawelus napisał:

a co by kolega chciał zmienić ? zawsze można próbować , najwyzej nie wyraża na to zgody . 

chciał bym usunąć jedno z założeń co zadeklarowałem oczywiście bym nie spadł poniżej 12pkt. Wiem że moge teraz zrobić zmiany ale wolał bym już nie marnować czasu tylko zacząć już ale wszystko jeszcze do przemyślenia :P 

Opublikowano
8 minut temu, Caryx321 napisał:

chciał bym usunąć jedno z założeń co zadeklarowałem oczywiście bym nie spadł poniżej 12pkt. Wiem że moge teraz zrobić zmiany ale wolał bym już nie marnować czasu tylko zacząć już ale wszystko jeszcze do przemyślenia :P 

Zawsze można zmniejszyć o 30% procent nie zgłaszając tego.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, tomi382 napisał:

ja zakupiłem co innego a  deklarowalem co innego. Bede robił zmianę przed wnioskiem o 2 rate

Czemu kolega kupił cóż innego nic napisał we wniosku?

nie lepiej wcześniej przemyśleć zakup przed zlozeniem wniosku?

Edytowane przez pawelus
Opublikowano
10 minut temu, tomi382 napisał:

miała być proxima 96KM a jest 86KM.

różnica kosmetyczna wiec nie będzie problemu

Jeżeli kosztował podobnie to myślę że przejdzie.

Opublikowano

Pisałem wniosek o wypłatę II raty 15 listopada ale z przyczyn osobistych nie mogłem złożyć go w roku 2017 i moje pytanie brzmi czy jeśli dane się nie zmieniły mogę złożyć go teraz? 

Opublikowano

W moim przypadku były tak we biznes planie że miałem bronę aktywną a kupiłem agregat uprawowy , siewnik różni się tylko szerokością z 2.50 na 2,70 ,opryskiwacz z 600 l na 400l co do firm takie same oprócz tej brony i agregatu-uprawowego

Opublikowano
1 minutę temu, Miodzio1671 napisał:

W moim przypadku były tak we biznes planie że miałem bronę aktywną a kupiłem agregat uprawowy , siewnik różni się tylko szerokością z 2.50 na 2,70 ,opryskiwacz z 600 l na 400l co do firm takie same oprócz tej brony i agregatu-uprawowego

Rozliczane się juz. ?

Opublikowano
5 godzin temu, Damian1994rolnik napisał:

Większe pół dnia sprawdzali bilans nawozowy i wyliczali czy nie bylo przenawozenia na działkach +ich mierzenia 3 juz raz . Wykazy działań agrotechnicznych,  przychody i rozchody od zlozenia wniosku +po 5 faktur sprzedaży jak i kupna materiałów siewnych dla każdego roku. Wykształcenie szkolenia akty notarialne umowy dzierżaw no wszystko dosłownie 

Kiedy kolega składał wniosek o nabór na młodego rolnika?

Opublikowano
4 godziny temu, Miodzio1671 napisał:

Właśnie jak to jest jak ma się już kupione maszyny ale nie takie jak bp chyba można zmienić nie ?

3 godziny temu, Miodzio1671 napisał:

własnie ja juz kupiłem i nie wiem czy nie bede miał problemów

2 godziny temu, Caryx321 napisał:

ponawiam pytanie :D 

Jak można kupić coś za nie swoje pieniądze nie mając na to zgody? Załóżmy ze agencja zgodzi się na zmianę, ale jak wyjaśnicie datę zakupu która znajduje się na fakturze, a jest wcześniejsza niż data ewentualnego pozwolenia z agencji. 

56 minut temu, pawelus napisał:

Jeżeli ktoś dostał w pierwszej racie100 tys zlotych to ciekawe czy dostanie druga ratę. ? 

A co kolega chciałby dostać w drugiej racie? Premia wynosi 100 tys. więc jak ktoś dostał, to czego więcej oczekiwać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v