Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bela sianokiszonki waży 500-700kg. Gotową można kupić za 70-100zł. Koszt zrobienia to koszenie+ zgrabianie+ prasowanie+zbieranie beli+ owijanie+ siatka + folia. Nikt nie da więcej niż gotowa bela kosztuje. Zawsze można zrobić wszystko na swój koszt i potem wiosną sprzedać kiszonke.

Edytowane przez damian40000
Opublikowano

Co do obawy o ceny zbóż paszowych,to u nas w okolicy prosięta są wstawiane na maksa,każdy myśli żeby jakoś to zboże zagospodarować i po źniwach może się okazać ze z tego ogromu jęczmienia na rynek trafi tylko kilka %,zwłaszcza że jare tyle nie sypie co zimowe.

Opublikowano

może to mój był jęczmionek konsumpcyjny co mu cena spadała, :) ale już nie ma z czego spadać sprzedane wszystko,

jakby była susza nadal cena by wzrosła a tak jest nadzieja że co się sprzątnie

jakby co mam pszenicę konsumpcyjną z finezją dla gołębi lub działkowców etc. :) po 1,1zł/kg

604166715

Opublikowano (edytowane)

Pany. Mam zasiany owies taki nie planowany, i jak by mi się udało znaleźć chętnego który by zgarnoł taki owies w całości na koszonkę to jaką cenę by tu zaśpiewać ??

taki nieplanowany to tez mam ale gluchy owies.oddam za darmo z korzeniami :rolleyes: Edytowane przez tedizetor56
  • Like 2
Opublikowano

Gdzie w woj łódzkim można jeszcze sprzedać żyto bo okoliczne młyny nie są zainteresowane kupnem . Mam około 15 ton . Proszę może ktoś na forum mi pomorze Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Mieszkam między Łęczycą a Ozokowem

W Szadku kupuje żyto,ale to daleko ciągnikiem jechać,nie mamy dużego samochodu

Nie piszemy posta pod postem , używamy opcji "edytuj" - razor275

Opublikowano

Paszówka w mojej okolicy spadła do 75 zł brutto. Rolnicy czyszczą magazyny przed nowymi zbiorami a panowie w skupach skrzętnie to wykożystują obniżajac cenę z tygodnia na tydzień. Do tego Agrobiznes miesza w głowach rolników mówiąc o spadkach co wzmaga panikę i szybkie pozbywanie się wszystkiego co zostało za wszelką cenę i tak pewnie będzie jeszcze przez kilka miesięcy.

Opublikowano

Na Matifie znowu skok do 234 euro za pszenicę i to co dzisiaj proponują punkty skupu to śmiech na sali ,dzisiaj rozmawiałem z człowiekiem który zna temat zbóż i mówi że we wrześniu zrobi się gorąco,nic więcej nie mogłem z niego wyciągnąć.Widać po cenie ropy że spekulacja przystąpiła do lokowania kasy w produkty rolne.

Opublikowano

Tego nikt nie wie co będzie we wrześniu fakt na giełdach idze w górę ale u nas wzystkie skupy czekają na nowe zbiory i cena pozostanie na tym poziomie jak by nie patrzeć mamy już lipiec.

Opublikowano

dziś sprzedałem do Polskich młynów 15 ton pszenicy ozimej..... jakościowej o parametrach, wilgotność 13,4, zanieczyszczenie 5,6 gęstość 76, opadanie 268, gluten 28, białko 13,4 liczba sedymentacji 44

cena 870 netto + 5% vatu

w skupie spokój była już przerwa na gazowanie itd..... ten kto miał sprzedać już dawno sprzedał w kwietniu- maju teraz odliczanie do żniw

widziałem ofertę na jęczmień zimowy tylko, że u nas chyba każdy wymarzł na 700 netto.....

Opublikowano

Pszenica sprzedana. Cena 1000 zł z groszami brutto :)

Opublikowano

Witam... Z tego co widzę w moich okolicach to ceny specjalnie zbijają ponieważ wszyscy którym pozostało coś zboża opychają przed nowymi zbiorami także jest to specjalne zagranie,a zboża konsumpcyjnego z zbiorów nowych w moich okolicach raczej będzie brakować ponieważ ok 85% było po przesiewanie i zboże konsumpcyjne raczej w dobrej cenie się będzie trzymać,bo wiadomo jaki rok był,a paszówki będzie w opór mam nadzieje bo dużo dokupujemy... :):) woj:opolskie

Opublikowano

A ceny rzepaku juz znacie?Ja dzis dowiedziałem sie ze Agro Efekt ma cene 2300 brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v