Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powiedzcie czy od chwili otrzymania decyzji odnośnie Premii Młodego Rolnika 2016 mogę zrezygnować z tego bez żadnych konsekwencji.

Opublikowano

Ale ja jak do tej pory złożyłem wniosek z biznesplanem w kwietniu a w październiku otrzymałem pozytywną decyzje i od tej pory nic nie zrobiłem. Nie została przepisana mi gospodarka itd.... Czy mogę zrezygnować i nie brać udziału.

Opublikowano

Maszyny lub inne rzeczy z mr musisz trzymać 5 lat od chwili zakupu potem możesz zrobić z nimi co chcesz

hahah super porada 

5 lat od wypłaty kasy jak sie nie wie to sie nie pisze 

Opublikowano

Rozumiem, ja nic jeszcze nie kupiłem to i nie zamierzam nic sprzedać. Ja po prostu pytam czy istnieje taka możliwość bez konsekwencji żeby zrezygnować z dotacji na młodego rolnika i tyle. Bo z tego co się orientuje po otrzymaniu pieniędzy już nie ma odwrotu, ale przed pisaniem wniosku o pierwszą rate mogę jeszcze się z tego wycofać. Dlatego pytam czy jest to możliwe i może ktoś to potwierdzić.

Opublikowano

Rozumiem, ja nic jeszcze nie kupiłem to i nie zamierzam nic sprzedać. Ja po prostu pytam czy istnieje taka możliwość bez konsekwencji żeby zrezygnować z dotacji na młodego rolnika i tyle. Bo z tego co się orientuje po otrzymaniu pieniędzy już nie ma odwrotu, ale przed pisaniem wniosku o pierwszą rate mogę jeszcze się z tego wycofać. Dlatego pytam czy jest to możliwe i może ktoś to potwierdzić.

A że tak zapytam ... to po kiedy ch*ja składałeś ten wniosek ? :huh: Na to miejsce które ty zająłeś mógł by być wybrany inny rolnik który wykorzystał by te pieniądze <_<

Opublikowano

A że tak zapytam ... to po kiedy ch*ja składałeś ten wniosek ? :huh: Na to miejsce które ty zająłeś mógł by być wybrany inny rolnik który wykorzystał by te pieniądze <_<

No. Zwłaszcza, że wszyscy co złożyli poprawnie wypełniony wniosek się załapali :P .

Wracając do tematu, możesz wycofać wniosek lub po prostu nie składaj wniosku o płatność i wtedy z automatu wylecisz poza listę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez VonVegans
      Jakby ktoś coś już wiedział to niech pisze
  • Dodaj nową pozycję...
v