Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

toż przecież ja na luzie cały czas tak dobrze już dawno się nie bawiłem czytając takie bajki :lol::lol::lol:

A z Mariuszem jak się spotkam następnym razem to się go dopytam, między innymi o to czy pozwolił na przetwarzanie swoich danych osobowych ;)

Cuda cuda i jeszcze raz cuda :D:D:D

A jak tak bardzo chcesz wiedzieć to my wykonujemy innym badania pasz zarówno objętościowych jak i treściwych ;)

Także piszcie dalej o cudownych przyrostach to przynajmniej pośmiać się można ( na pełnym luzie) a później się dziwcie że hodowcy trzody przestawiają się na bydło które rośnie po 1,5 kg na dzień a jak sprzeda 800 kg sztukę to weźmie kilka tyś na utrzymanie na parę zł bo niektórzy na forum to za cały nic utrzymają sztuki. :blink:

Także kiler to ty jesteś bo zabijasz śmiechem.

A jakbym miał więcej lat niż mam i robił takie błędy to za nic bym się do swojego wieku nie przyznał :blink: :lol:

Śmiech to zdrowie

Opublikowano (edytowane)

ja sie nie wpier***** w wasza dyskusje na temat przyrostów bo sam wiesz ze większość tu chce "zaistnieć" i później masz takie sytuacje... zresztą poczytałeś tu już "kilka" postów i sam dobrze o tym wiesz... może my zakończmy ta dyskusje bo to nie ten dział a ja trochę ostrzeżeń mam ;p a tak co do ceny... jak będzie na wczesna jesień z cenami?

Edytowane przez milanreal1
orty i literówki
Opublikowano (edytowane)

skoro nalegasz ;) ale jak wiemy śmiech to zdrowie i czasami dobrze jest się pośmiać :lol:

co do cen na jesień to czysta niewiadoma :P

ale biorąc pod uwagę Mój odnośnik tą stronę, to można spekulować że jak co roku trochę wzrośnie.

We Włoszech ceny skupu bydła mięsnego mają pozytywny dla rolnika obrót sprawy :) a jak Francji i Włochy chcą wołowiny to i u nas wzrośnie

PS wolę być dwudziestoczteroletnim gówniarzem niż dorosłym analfabetą nie potrafiącym się poprawną polszczyzną posługiwać :P

Edytowane przez Lukasz1987
Gość Profil usunięty
Opublikowano
A jak tak bardzo chcesz wiedzieć to my wykonujemy innym badania pasz zarówno objętościowych jak i treściwych

Chodzi Ci o tą skrzynkę co była droższa niż mój samochód :mellow: :lol:

Opublikowano

nie nalegam ale wole uniknac zbednych proc w pasku ostrzezen choc chyba od razu by nas tak nie potraktowali... 24 lata ... prawie cwierc wieku to ty samiec w wieku rozpłodowym gotowy na "wydanie" troche wzrosnie ale przez posredniokow sprzedajac nie zobacze zbyt duzych zmian w cenie

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Arek nasze rodziny się przyjaźnią od dawna i jedno Ci powiem, jeszcze nie widziałem aby oni coś w Polsce sprzedali ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

On orientuje się w cenach w kraju ale bardziej trendy cenowe zna z Włoch i jak Mnie pamięć nie myli Francji i Litwy :P

Opublikowano (edytowane)

dobre i to, chociaz moim zdaniem przecietny polski producent odstaje od francuskiego czy wloskiego chociaz moge sie mylic bo nigdy nie widzialem co zza granica hoduja

Edytowane przez arek676
Opublikowano

nie tak odstaje, są obory w RP które znacząco przewyższają starą UE i na odwrót ;) Ogólnie to Litwa już dawno nie aktualna

JJ ona taka droga nie była :P 20 k € ale Ojciec powiedział Ci cenę w € jak było po prawie 5 zł a kupowane było przy cenie blisko 3 zł, szalony przełom 2008/2009 :P, treściwa to ma dopiero cenę :blink:

My (Ojciec, Stryj, Brat) produkujemy zgodnie z prawem UE oraz z kryteriami przedstawionymi nam przez naszego odbiorcę, do którego idzie około 95% opasów, pozostałe 5% najczęściej sprzedajemy do innych odbiorców ze starej UE. Mamy kontrakt ale nie na oddane sztuki tylko na kg wołowiny. Braki są obłożone karami a górki płacone po cenie rynkowe, do tego są oczywiście odpowiednie widełki, bo jak można zaplanować produkcję nawet z dokładnością do 10 kg, czy też 40. Ogólnie mamy płacone poza ceną rynkową, dodatek za czystorasowego Limousina, a także dodatek kontraktacyjny i stażowe które w naszym wypadku wynosi jakby nie patrzeć 20 lat B) .

Ogólnie to wymogi naszego odbiorcy są ostrzejsze odnośnie trzymania oraz żywienia bydła, jednak płaci odpowiednio do wymogów, stawiając na mięso wysokiej jakości.

Nikt Ci nie karze sprzedawać pośrednikowi. Nas jest obecnie 5 w Polsce poza naszą rodziną jeszcze 4 się tym zajmują, po bydło przyjeżdżają regularnie i to jest sposób na dobry wynik ekonomiczny, grupa producencka dzięki której możemy wynegocjować wyższe ceny sprzedaży a także dogodniejsze dla nas terminy odbioru.

Opublikowano (edytowane)

tak w polsce wiele sie dzieje szczegolnie przez ostatnie lata... mozna powiedziec ze coraz wiecej ludzie decyduja sie na ukierunkowanie sie na 1 produkcje i zajmowanie sie nia dobrze... tak ale zeby sprzedac to w swiat musiałbym zaczac od nowa... tzw kupic krowy czysto rasowe do tego budynek w ktorym wpuscil bym luzem oraz wysokiej jakosci pasza i wtedy moglbym sie zajac taka hodowla i wysylac swoich podopiecznych na transfery zagraniczne... ty masz duze doswiadczenie bo juz 2 dekady to robisz ale na pewno trudno było by ci zaczac od nowa bez tej wiedzy... jednak ksiazka ci nie powie to co doswiadczenie... jednak troszke pieniędzy na start potrzeba no i oczywiscie miejste... na razie wystarcza mi co mam ;) (czyt 1 krowa ) :D:D

 

 

Lukasz ty sprzedajesz w wadze 300 kilo czy dorosłe ? jak to wyglada?

Edytowane przez arek676
Opublikowano

w płd-zach. Wielkopolsce brak bydła chyba bo handlarze jak i ubojnie walczą o towar w poniedziałek sprzedałem byki po 6,50 netto za HO i RW a dzisiaj chcieli jeszcze resztę wziąć po 6,70 netto kierowca mówił, że nie mogą kupić bydła na ubój

Opublikowano

Mam namiary na pana x, co kupuje od okolicznych rolników cielaki do 100 kg różnej maści hf i krzyżówki on nimi handluje ja od niego kupiłem 2 jałówki wszystko ok czasami ma na samochodzie sporo sztuk jest, z czego wybierać.

 

Jak ktoś chce namiary to się odzywać?

 

 

Opublikowano

toż przecież ja na luzie cały czas tak dobrze już dawno się nie bawiłem czytając takie bajki :lol::lol::lol:

A z Mariuszem jak się spotkam następnym razem to się go dopytam, między innymi o to czy pozwolił na przetwarzanie swoich danych osobowych ;)

Cuda cuda i jeszcze raz cuda :D:D:D

A jak tak bardzo chcesz wiedzieć to my wykonujemy innym badania pasz zarówno objętościowych jak i treściwych ;)

Także piszcie dalej o cudownych przyrostach to przynajmniej pośmiać się można ( na pełnym luzie) a później się dziwcie że hodowcy trzody przestawiają się na bydło które rośnie po 1,5 kg na dzień a jak sprzeda 800 kg sztukę to weźmie kilka tyś na utrzymanie na parę zł bo niektórzy na forum to za cały nic utrzymają sztuki. :blink:

Także kiler to ty jesteś bo zabijasz śmiechem.

A jakbym miał więcej lat niż mam i robił takie błędy to za nic bym się do swojego wieku nie przyznał :blink: :lol:

Śmiech to zdrowie

 

 

Żal mi cie ale mów jak chcesz mam to w d....... bez obrazy innych forumowiczów Lepiej zabijać śmiechem niż żałością ja temat kończę i myślę że nikogo więcej nie uraziłem

Opublikowano (edytowane)

Żałosny to ty jesteś, wpadasz na forum i myślisz że zrobisz furorę cudownymi przyrostami, nie potrafiąc nawet pisać poprawnie po polsku, twierdzisz że jesteś starszy od Mnie a wypowiedzi masz na poziomie gimnazjum, nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytanie i strugasz cwaniaka z miodem w uszach :lol: Ogarnij się koleś bo tutaj szybko cię zjadą na takie bajki ;)

Ostatnie doniesienia z burzliwej Italii:

Włochy : ceny w € WBC klasa O {kg}

Mediolan: 3,92

Wenecja: 3 83

Turyn: 3,8

Werona: 3,84

dopłata do:

Piemontese: 0,1€, Limousine 0,05€, Charolaise 0,04

ile dostają na kontraktach to już tajemnica zawodowa

Jak kogoś interesuje R i U to mogę podać

Bydła brakuje na zachodzie i ceny mają jeszcze iść w górę, do tego dobry kurs € i można zastanawiać się nad sprzedażą 20-25 szt. Także "chopy zbierajta sie w grupy" i sprzedawać po lepszych cenach :)

Edytowane przez Lukasz1987
Opublikowano

Brak słów dla ciebie Paniczu znajdz sobie innego chłopca i się pobaw jeśli ktoś ma coś innego do powiedzenia nie po twojej myśli to gość jest frajerem odpuść ja temat z tobą kończę ceny jakie są znam jestem na bieżąco.W grupy nie trzeba się zbierać wystarczy mieć dobrego zootechnika i gość wszystko dopnie na ostatni guzik.

A co do sprzedaży ja się wstrzymuje bo cena wzrośnie w mieś. Paz-Lis

Proszę kolege Lukasz1987 by nie odpowiadał na moją odpowiedz a buzki zostaw w spokoju to dla dzieci proszę i dziękuje

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zootechnik gówno zrobi jak genetyka na więcej nie pozwoli

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Skoro sztucznie wyhodowana rasa ma problem z osiągnięciem w renomowanych ośrodkach przyrostów średnich rzędu 1,6 kg gdzie siedzi sztab tęgich głów to też nie wierze w bajki, że ktoś na starej rasie średniego kalibru ma takie przyrosty.

A jak taki pewny siebie jesteś to wstaw skan fakturki gdzie będzie uwidoczniony taki przyrost wtedy ludzie ci uwierzą

Opublikowano

jest to cena u rzeźnika z okolic Bełchatowa, ale wynegocjowana za czyste lm-y. Za hf-y płaci około 6 zł netto.

możesz podać namiary na tego rzeżnika bo też jestem z okolic Bełchatowa :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

      Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v