Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć po ile obecnie można dostać za 2 letniego byka o masie 500kg, 50%LM. Masa nieduża, bo byk hodowany był z myślą o rozpłodzie a nie tuczu na sprzedaż.

Opublikowano

Witam na czym ty tego byka karmiłeś jak on w takim wieku taka marna waga o ile dobrze pamiętam to byk na rozród ma dietkę ale po 20 miesiącach a do tego czasu musi rosną i się dobrze rozwijać ale może się mylę.

Pozdro.

Opublikowano

Dostawał sianokiszonkę i kukurydzę. Jak już pisałem nie był specjalnie tuczony może ma więcej, bo szacowany na oko, ale cielęta po nim rodzą się ładne, ale idą na sprzedaż. Na własny chów  staram się inseminować. Mniejsza o to.

Ponawiam pytanie po ile mogą mi dać za niego i drugie pytanie, w jakiej cenie są teraz byczki o masie 300-350kg?

Opublikowano

Byk limousine 650kg wiek 23 ms-c (waga/cena WBC- 358kg/9,40zł)- jak na tak marnego bycia to cena niczego sobie ;) . Szkoda że jak mam dużą partie to zawsze wychodzi na wakacje a wtedy cena spada :D

Opublikowano

U mnie był wczoraj handlarz i oferował po 3 zł za jałówkę, taką około 500/600kg...

Wcale nie rozmawiaj z takim gnojkiem :) . Jeżdżą takie cwaniaki po wsi i szukają frajera ;) . Na pewno w okolicy masz jakiś zakład albo ubojnie. Ja sprzedaje pośrednikowi, nie ma fajerwerków ale z tekimi cenami nie wyskakuje.

Opublikowano

Wiem, że ten handlarz to cwaniak, pewnie zobaczył, że dach się buduje i myślał, że tanio wyciągnie, nic z tego :D

Tym bardziej, że miesiąc temu sprzedaliśmy tylko odrobinę "grubszą" sztukę za 2800.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v