Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na targach w Kielcach ciągnik który mi się najbrdziej podobał to był właśnie Axos. Najlepszy komfort w kabinie wg mojej subiektywnej oceny. Po sąsiedzku stał Zetor (bodajże Forterra) i przypatrując się z bliska zobaczyłem że oba ciągniki mają ten sam most w przedniej osi! A jak róznica w cenie! Ale gdybym miał nieograniczoną ilość kasy moim wyborem byłby właśnie Axos. Niestety opłacalność w rolnictwie każdy wie jaka jest i "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" ;) Nawet na fundusze ten ciągnik jest bardzo drogi. Ale to jest "Mercedes" wśród ciągników. :P A i tak kazdy ciągnik idzie w błoto. :)

Opublikowano

Ja wlasnie mam zamiar kupic Axos'a. Ale wersje 330. Odrazu ladowacz zakladam i tyle. Mam sie czegos dowiedziec bo w poniedzialek jade do Korbankow do Tarnowa Podgornego odbierac prase Claas Rollant 350RC i zalatwic papiery na tego Axos'a wiec moze komus cos sie zapytac? Jesli tak to prosze o kontak na PW.

Opublikowano

witam

ma ktoś jakieś nowości na temat Axosa?

słyszałem, że na Węgrzech zaprezentowano Axosa z 4 biegami pod obciążeniem, wprowadzili coś jeszcze?

pozdrawiam

Opublikowano

Na Węgrzech zaprezentowali Ariona 400 CIS i Cebis 90, 100 i 110 koni.

Genialna maszyna, super skrzynia, znana z Ariona 500, 600 i MF'a, z nową funkcją - automatu (jak w aucie)

Ustawiasz sobie tylko przy ilu obrotach ma zmieniać półbiegi, zakresy i pedał w podłogę. Świetne w transporcie. Zakochałem sie w skrzyni, kiedy jadąc z podorywką przerzuciłem z B4 na C1, oczywiście bez sprzęgła i maszyna zmieniając zakres się prawie zatrzymała, ale nie zadusiła się i pojechałem dalej. Cholernie mocna i elastyczna skrzynia. Axos tego nie ma i dość łatwo go zadławić.

Opublikowano

Użytkuje ktoś może AXOS-a 330 lub 320 na AF?

Mógłby coś o nim powiedzieć, do jakiego ciągnika go porównać z innych marek, jak się spisuje, czy była jakaś awaria, czego nie ma a co mogło by być lub na odwrót, i czy coś byś zmienił w budowie.

Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Użytkuje ktoś może AXOS-a 330 lub 320 na AF?

Mógłby coś o nim powiedzieć, do jakiego ciągnika go porównać z innych marek, jak się spisuje, czy była jakaś awaria, czego nie ma a co mogło by być lub na odwrót, i czy coś byś zmienił w budowie.

Z góry dzięki za odp.

Ja użytkować nie użytkuję ale za to mój wujek to tak. Ma go z turem Stolla. Porównał bym go do nowych MF 3xxx i 4xxx z mechaniczną skrzynią. Spisuje mu się wzorowo. Przepracował nim ok. 500 mth.

Nie było żadnych awarii. Tylko akumuator się w te duże mrozy rozładował że aż szron z niego wyłaził. Wposażenie według mnie i mojego wujka jest odpowiednie do jego klasy. I mógł by być trochę niższy bo mu do jednej obory z krowami nie wchodzi za to do obory gdzie byki trzyma to tak.

Według mnie ciągnik wart uwagi.

Opublikowano

Mi też taki chodzi po głowie a raczej 330CX na 50 ha ale jakoś ostatnio jestem zainteresowany tymi nowymi ursusami co to się mają pojawić na wystawie w bednarach i tak sobie czekam, a ogólnie to claas prezentuje się dość konkretnie wygląda mi na dość zwartą konstrukcje tylko jaka cena mi mówili że ten 330cx to około 150 tyś brutto a ty się już gdzieś pytałeś o ceny?