Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja odstawiałem do Trzemeszna, cena za jednostkę 1,10zł. Skrobia 21,4% a plon dość dobry około 40 ton. Odmiana Dawid ziemniaki małe ale jest ich bardzo dużo. B)

to Trzemeszno kiepsko płaci w Pepeesie przy tej skrobi płacą 1,3zł za jednostkę plus dopłata za transport,Też kopie Davida na razie na sadzeniak ,ale u nas w tym roku ziemniaki są słabe plon około 30 ton z ha i praktycznie sam sadzeniak, od połowy lipca nie popadało tak konkretnie

Opublikowano

kolega nie napisał że w trzemesznie mamy srodki ochrony za pół ceny z płatnościa po odstawie i dopłate do sadzeniaków i transportu.no i u was lepiej kropia na zanieczyszczeniach podobno.

Opublikowano

kolega nie napisał że w trzemesznie mamy srodki ochrony za pół ceny z płatnościa po odstawie i dopłate do sadzeniaków i transportu.no i u was lepiej kropia na zanieczyszczeniach podobno.

a w Pepeesie cena na tą chwilę to 1,56 zł za jednostkę,w umowie miałem 1,30 zł ,wczoraj dzwonie do swojej koordynator, a ona mówi ,że cenę podnieśli o 20%, ,na razie ta cena jest do 16 września, ale ze skupem cienko to pewnie zostanie na dłużej.Jeżeli chodzi o potrącenia to już historia Prezes mafię rozbił na próbobiorni

Opublikowano

Vitasem bedziesz sprzedawal sadzeniaka Davida ? Jestem z twoich stron, Pepees ma jakas minimalna ilosc ton lub ha od jakiej podpisuja umowe ? Jesli to nie tajemnica ile dorzucaja Ci do transportu?

Opublikowano

sadzeniakiem na handel się nie zajmuje,sortujemy tylko pod własne potrzeby,jeżeli chodzi o dopłatę do transportu to przy odległości 140 km w tym roku jest 27,60 zł to tony netto,

Opublikowano

Fakt, na przemysłowych najwyżej nie zarobisz a przy jadalnym nadźwigasz się jak osioł i możesz do interesu dołożyć. Październik 2011 - żółty po 150zł tona, biały 300zł tona, październik 2012 - żółty 270zł tona, biały 350-400zł tona.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
  • Dodaj nową pozycję...
v