Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą kolego "deer" w Polsce jest eszcze za dobrze najlepiej niech płacą po 2 zł może wtedy się ruszą i zaczną coś działac rolnicy a nie tylko nieliczna grupa! Zakłady miesne DUDA ciągną pułtusze z niemiec z magazynów wojskowych ponieważ kończy im się termin przydatnosci a nasze kto by się Tym przejmował!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Gdyby rolnicy tak sie zjednali jak piszecie to mielibysmy swojego prezydenta i swoj rzad!!! Ale na wsi nigdy nie było jednosci i nie bedzie. Moj okreg wyborczy to 4 wsie i zgadnijcie kto wygrał wybory?POpaprancy!!!

Opublikowano

Deer ty masz racje jakby wszyscy tak to by cos sie zdziałało a tak to nic nie osiągniemy, ale powiem ci wprost byłem wśród tych co blokowali rądo na głównej trasie przejazdowej jeżdziliśmy po radzie ciągnikami ze swinami i powiem ci wprost jakbym tam tak do dzis jeżdzil to chyba razem z tymi swinami zdech bo nikt sie tym niezainteresował tylko sie smerfy pojawiły i wjechali na rądo aby nas odcholować ztamtąd a potem jeżdzili zanami po radzie w tej procesji tak ze 15 minut i wysłuchiwaliśmy ze mamy sie wynieść zato że chcieliśmy smerfów posłuchać jak nas wkoncu zatrzymali to dostaliśmy po mandacie i natym sie skończyło. WNIOSEK taki ze protest był udany tylko smerfów.

Opublikowano

po raz kolejny się nie zgodzę demokracja z definicji opiera się na wyborze, a chciałbym zauważyć, iż rolników reprezentują izby rolnicze (wszystkich rolników) mające do dyspozycji stosunkowo duże środki, a to Wy nie bierzecie udziału w wyborach tłumacząc swą absencję złą sytuacją w sektorze ale niestety koło się zamyka i oby ktoś pokazał rolnikom jak się zabrać za siebie a później za utrudnianie życia innym (Andrzej Lepper niestety uczynił przeciwnie)

Opublikowano

mój ojciec podczas wyborów do Izb Rolniczych był w radzie. Frekfencja podczas wyborów wynosiła 3% ;) . Zeby coś zdziałać musimy być zjednoczeni mieć jedno zdanie i te same cele !! ale jak to szukać porozumienia jak kazdy by drugiumy chetnie noge podłożył! taki jest polska mentalnośc. potrzebujemy silnych i mądrych ludzi w izbach rolniczych którzy bedą natyle mocni ze dają rade coś zdziałać !! no ale jak to zrobić jak frekfencja wynosi 3%??????. A w izbach siedzą ciule co nić nie robią .kiedyś ktoś mądry powiedział odnośnie wyborów " kto niegłosował ten nie ma prawa narzekać".Blokowanie dróg nic nie da (moim zdaniem).każdy narzeka i natym sie kończy jego zaangarzowanie. pozdro

poprawcie mnie jesli sie myle.

Opublikowano
mylisz się podobnie jak pozostali ale tylko w wąskim obszarze "ciule" w izbach nie są przyczyną niskiej frekwencji lecz niska frekwencja skutkuje "ciulową" reprezentacją rolników

pisałem ze frekfencja wynosiła 3%! i widac jak rolników obchodzi ich własna ;) (to jest takie głupie ze aż śmieszne). :) .ale wrućmy do tematu... do izb trafiają ludzie którzy niepowinno sie odrywać od pługa!. nie mówi ze wszyscy to ciule ale trafia ich tam nie mało!. i sam sposób głosowania ojciec muwi ze ludzie tak sobie strzelali na kogo zagłosować :) .dziwne to troche a napewno nie tylko w moim okregu tak było...... do izb powinni isć ludzie z wykształceniem którzy znają sie na gospodarce ( nie mylić z gospodarzem).i bedą wiedzieli ze np . nie da rady zeby swinie było odrazu po 5zł.

Opublikowano

ja to mam dość tego oszołoma- moim zdaniem on nie myśli o rolnikach a chce jedynie znów dopchać się do korytka :angry:

miał szansę się wykazać i jak ocenili jego pracę wyborcy wszyscy wiemy...

Opublikowano

Ja szczerze wierzyłem kiedyś w te jego "marzenia" o zdrowej Polskiej wsi.... Ale po jego akcji kiedy miał się wykazać to byłem w szoku.... on nie maił prawie żadnego konkretnego pomysłu jak to prowadzić....

Po prostu szkoda słów.... nie wiem kto by był najlepszym ministrem rolnictwa może P. Los ??

Opublikowano
Ja szczerze wierzyłem kiedyś w te jego "marzenia" o zdrowej Polskiej wsi.... Ale po jego akcji kiedy miał się wykazać to byłem w szoku.... on nie maił prawie żadnego konkretnego pomysłu jak to prowadzić....

Po prostu szkoda słów.... nie wiem kto by był najlepszym ministrem rolnictwa może P. Los ??

Zgadam sie z toba Lepper dał ciała na całej lini... :) . mówcie co chcecie ale ja mam zaufanie do rządów PO z PSLi mam nadzieje ze jakoś sie nam poprawi. ;)

Opublikowano

Mowcie co chcecie ale Leper nie był taki zły! Moim zdaniem lepbszy niz ten Sawicki! Bynajmniej było go widac w mediach a obecnego bardzo mało,i jak na razie cały rzad prawie nic nie zrobił!!!Po co był ten gabinet cieni bo ja nie wiem a mieli miec tyle ustaw gotowych a tu nic. Nawet senat przestał pracowac bo nie maja nad czym!!!

Opublikowano
Aaa to Ty wolisz takiego co go dużo t TV a nic nie działa ??

No to teraz powiedz mi w czym jest lepszy Sawicki od Lepera?!

A wiesz czemu PROW nie idzie? Pomysl!!! Jak sie nie domyslisz to ci powiem,a wiem od wysoko postawionego pracownika ARiMR.

Opublikowano

PROW - wielka kpina od złożenia wniosków nawet nie kiwnięto palcem- po co to było stawiać w stan gotowości całą armię ludzi - nie wspominając o rolnikach - na JEDEN dzień - chyba teraz czekają jak wszystko znów zdrożeje o jakieś 12-15 % i zaczną dopiero coś robić - aby ROLNIK znowu dostał po D...

Opublikowano

Po co jechać na Warszawkę ?

Zeby powiedzieli w tv że rolnicy łamią prawo bo drogi blokują ? Dopłaty dostają i jeszcze im źle ? I tym podobne komentarzy by były w prasie i tv.

Powtórzę jeszcze raz w obecnej sytuacji, wg. mnie najlepszym sposobem jest pospolite ruszenie rolników i od umówionego dnia nie sprzedanie ani jednej świni do ubojni , ale pod warunkiem że dostosuje sie 100% rolników.

I nikt nam nie zarzuci nie prawnych działań, no bo przecież można nie sprzedawać świń, nikt nam tego nie zabroni. Jestem pewien że po 2 - 3 tygodniach wszystkie ubojnie zmiękną i to rolnicy będą dyktować ceny świń.

A najważniejsze że rolnicy zyskaliby szacunek, że potrafią się zjednoczyć, a którego w chwili obecnej nie mamy nawet sami dla siebie nawzajem.

Opublikowano
No to teraz powiedz mi w czym jest lepszy Sawicki od Lepera?!

A wiesz czemu PROW nie idzie? Pomysl!!! Jak sie nie domyslisz to ci powiem,a wiem od wysoko postawionego pracownika ARiMR.

No jeśli chodzi o różnice to w TV niebo a ziemia. Ale jeśli chodzi o działanie w kierunku rozwoju wsi i rolnictwa to samo....