Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a komtrolka gasnie jak puszczas pedła hamulca i tylko mechanicznie naped trzyma czy kontrolka nie gaśnie do 20km/h. Bo tam tez jest cos z ta predkosca ale w blokadzie automatycznej ze powyzej 20 nie dziłą a do 20km/ha jak koła prosto to blokada sie załącza tak mam  w maxumie. ale do przedniego napedy to chyba sie nie tyczy - poczytaj w instrukcji.

Opublikowano

Kontrolka gasnie jak poszcze padal, naped trzyma, jak puszcza przy 18¨'20 km-h i to z hukiem, na sile.

Mam ewidetnie problem z oponami, cisnieniem regulowalem i nic cienkie kola sa wyzsze.

Opublikowano

dokłądnie to wina rozmiaru opon duza róznica predkosci i trzyma. MAm to samo w zetorze gdzie z tyłu mam juz łyse a przód 50% I JAK ROZŁACZY TO MOCNE WALNIECIE MAM. W NH mam przód 13,6 R24 i tył 16,9 R34 to łądnie jest chodz przód ma juz z 50% a tył jak nowy i łądnie rozłacza..

Opublikowano

po pracy z brona talerzową zagrzał się tylny most w moim T5060 (zorientowałem się dopiero przy odczepianiu)

czym możne być to spowodowane?

dodam że obecnie mam już 1070 mth i planowana wymianę oleju w skrzyni

Opublikowano

Panowie czym zalewacie chłodnice w swoich T5060 (zalewacie mieszaninę wody z AMBRĄ AGRIFLU jak jest zalecane czy przeliście na coś innego?) i czy przepłukujecie układ tak jak zalecają w książce roztworem sody?

jaka jest pojemność układu chłodzącego bo w książce nigdzie nie mogę znaleźć

Opublikowano

Ja tam na dolewki czy wymiany używam najtańszych koncentratów lub gotowych na bazie glikolu nie patrze na kolor bo to wszytko jedna chwała czy to kuler, glixol  petrygo itd. patrzecie na  skład wszedzie glikol etylenowego jak dobrze pamietam  nazwe. :) Ostatnie 2 lata kupuje jesienia  koncentrat na allegro zazwyczaj biore 2 banki po 30kg jedna idzie do opryskiwacza druga rozcięczam i mam do ciezarówek i ciagnikow :)   

http://allegro.pl/show_item.php?item=5848669791&snapshot=MjAxNi0xMC0xM1QxNzowOToyM1o7YnV5ZXI7NzI3YjQ4N2ExNjcxOGVjZTI0MTIzNDNkMTYxYjE2MGIxZWIwOTZlZGU1ZTY1ODI0ZmU1NGM3OWZlM2RhMGY0Nw==

Opublikowano (edytowane)

Witam. Koledzy Nh ma 1200 h i dość spory ubytek oleju w silniku poprzez tzw bijak powietrza . Myślicie że zdechła sprężarka ? Jak odpali i stoi w miejscu to pod bijakiem  jest plamka oleju juz po chwili ..

Jedna felga posiada burchle na lakierze , przyczyna??

Edytowane przez vicia1223
Opublikowano

Co wg ciebie jest  dużym ubytkiem oleju ???  U nas  przez  300 h  nie dolewamy nic.  Po wymianie  robię  3/4 stanu  i po  300 godzinach mam  1/4 powyżej minimum.  No chyba że  dostaje  ostro po piz.....  to  wezmie  więcej oleju

Opublikowano

Witam. Kupiłem niedawno NH 5060 i mam problem ponieważ nie podnosi na maksymalna wysokość tylnych ramion (TUZ), na wyświetlaczu pokazuje 78% wysokości gdy pokrętłem mam ustawione  max 99%  
W instrukcji jest cos o ograniczniku wysokości podnoszenia ramion ustawianej śrubą ale ta wersja chyba tego nie ma bo nie mogę się dopatrzeć gdzie ta śruba jest.
Oczekuje jakieś porady z waszej strony i z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

A podnosi   wg  ciebie    odpowiednio wysoko ?? Może  kalibracja podnośnika jest skopana i  źle procenty pokazuje a  w  rzeczywistości   dźwiga ok

Opublikowano (edytowane)

Wysokość podnoszenia jest raczej dobra tylko wyświetlacz źle pokazuje. Na wyświetlaczu pokazuje max 78% poziomu tylnych ramion gdy sa uniesione na maksa a najmniej pokazuje 7 % wysokości tylnych ramion :/ Coś jest skopane? A jak z tą kalibracją idzie to jakoś ustawić?

Edytowane przez krychu1379
Opublikowano

Panowie mam problem

mianowicie w moim NH "głośno" (słychać ją) działa pompa w skrzyni

najbardziej słychać ją tak pomiędzy 10 a 15 tys obr

ostatnio wymieniłem olej i filtry hydrauliki i niestety praca dalej jest "głośna" jak na moje ucho

dodam ze ciśnienie przed zmiana i po zmianie oleju w porządku i wszystko działa normalnie jedynie tylko ten dźwięk mnie martwi

proszę o jakieś opinie i wskazówki

Opublikowano

PONAWIAM

Panowie mam problem

mianowicie w moim NH "głośno" (słychać ją) działa pompa w skrzyni

najbardziej słychać ją tak pomiędzy 10 a 15 tys obr

ostatnio wymieniłem olej i filtry hydrauliki i niestety praca dalej jest "głośna" jak na moje ucho

dodam ze ciśnienie przed zmiana i po zmianie oleju w porządku i wszystko działa normalnie jedynie tylko ten dźwięk mnie martwi

proszę o jakieś opinie i wskazówki

Opublikowano

Panowie ostatnio u mnie by serwis i wymienili mi przy okazji płyn w chłodnicy. Standardowo miałem Ambrę Agrifl a zmieniłem na Petrygo Plus G12+ (mieszalny z płynami w standardzie G11 i G12). Niby do układu chłodzącego w T5060 wchodzi 16 l ale po spuszczeniu płynu (z kabiny też) nowego płynu weszło ok 10,5 l. Czy Serwis coś spartolił? czy nie da się spuścić 100% płynu z układu? Wie ktoś jakiej klasy płynem jest Ambra Agriflu? i czy się nie zgryzie z Petrygo Plus G12+

http://www.orlenoil.pl/PL/NaszaOferta/Produkty/Strony/produkt.aspx?produkt=PETRYGO-PLUS-G12.aspx

Opublikowano

Witam. Koledzy Nh ma 1200 h i dość spory ubytek oleju w silniku poprzez tzw bijak powietrza . Myślicie że zdechła sprężarka ? Jak odpali i stoi w miejscu to pod bijakiem  jest plamka oleju juz po chwili ..

Jedna felga posiada burchle na lakierze , przyczyna??

Mam taki sam problem w swoim NH czy udało Ci się to naprawić jeśli tak to w jaki sposób,  może ktoś miał również to samo więc prosiłbym o pomoc  co należy z tym zrobić? 

Opublikowano

Mam problem z hamulcami w t5060 a mianowicie potrafią ,,zniknąć,, tzn pedał hamulca robi się miękki i ciągnik nie hamuje, a jak już uda się zahamować to hamulec nie puszcza, dopiero po jakimś czasie uda się je odblokować. Ręczny działa normalnie, ciągnik ma 1750mth 

Opublikowano

zdjąłem pasek od sprężarki i problem znikł razem z pneumatyką , mało kiedy używam a olej przynajmniej stoi . Zdechła sprężarka i tyle . Hamulce są także możesz zdjąć pasek i po problemie , może ciut mocniejszy jest teraz :)

Opublikowano

Ma ktoś wąskie koła ? Jeśli tak to jaki rozmiar i ewentualnie jakby mógł napisać jaki jest na takich kołach rozstaw do środka opony . Chcę przestawić w siewniku ścieżki .  Z góry dzięki za pomoc