Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widac ze dostawał w dupe bo miał zakąłdane podójne opony z tyłu a bez powodu ich sie nei zakłada do ciagnika nawet widac ze miał dospawywane uchwyty na te koła bo w polkich wersiach nie były nigdy czegos takiego

Opublikowano (edytowane)

ostatnio widziałem ursusa bison 610 bodajze jeśli dobrze spokrzałem. zawalał od lubartowa ja na swiatłach to jak go zobaczyłem to kopara mi opadła kumpel który ssie wogóle nie zna na cagnikach tez mówi k**** to ten nasz polski ja mówie tak a on przecież w zyciu polskiego ciagnika takiego nie widziałem. i powiem ze z predkośći to leciał spoko ze 45 na godz oponki miał okropnie szerokie takie jakie powinny być naprawde wysokie tez na maxa ledwo pod błotniki sie mieściły. ciagnik naprawde fajnie wyglądał powinny takie seryjnie wychodzić

Edytowane przez quercus
Cenzura...
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mam małe pytanie. Trwa jeszcze produkcja Ursusa Bisona?

Opublikowano

Ostatni Bizon zjechał z taśmy produkcyjnej płockiej fabryki w 2004r. Widnieje jeszcze co prawda na kombajnach New Holland TC 5040/5050 napis Bizon, ale to bardziej ze względu na to, że zajął fabrykę w Płocku.:) A Ursusy są produkowane dalej...:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Szkoda, że ich już nie produkują. Najbardziej podobała mi sie seria 418. Fajne foty Ursusa x18 są na fotofarm.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dawid18, jak Ci sie sprawuje ten bisonek i jaka to seria? Acha, jakie maszyny masz do niego?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez oMajsteRo
      Witam, mam problem z Ursusem 1204.
      Na ciepłym silniku powyżej 1500 obr. coś stuka w silniku.
      Silnik jest po remoncie.
      Zawory są dobrze ustawione.
      W załączniku film z pracy silnika.
      2222.mp4
    • Przez tomaszmab
      Witam wszystkich, kupiłem ciągnik rok temu . Poprzedni właściciel oszukał mnie i nie powiedział że ciągnik ma pęknięty tylny most przy okienku na napęd . Pęknięcie na dole , most pospawany , zaszpachlowany , sączy się olej bardzo powoli. Zbiłem szpachle jak szukałem wycieku to trafiłem na to. Wcześniej myślałem że to na łączeniu między skrzynia a mostem że  gdzieś uszczelka się podwinęła przy zakładaniu itp. A tu takie kwiatki wyszły . Ciągnik z turem. Tak ukrył wadę że wogle tego nie było widać , zaszpachlowane luks . W chłodne dni jak teraz to praktycznie nic nie leci . Co można z tym zrobić ? Wymianiac most ? Czy zakleić , zasmarować dwuskładnikiem i liczyć że nie będzie pękało dalej? Pęknięcie na 15 cm .. 

• Przez rolnikgospodarny95
      Mam stara deskę rozdzielcza i chcę założyć gnizdo zapalniczki w jakim miejscu usytuować żeby nie zawadzała?
    • Przez Adam20000
      Dzień dobry 
      Planuję pomalować swojego ursusa 1201.Jaką polecacie farbę na blachy kolor żółty. Chciałbym aby malowanie pasowało jak najbardziej do oryginału. Ursus  jest z roku 1981.
    • Przez derxyyy
      1.Dzień dorby mam pytanie zna ktoś na internecie lub wie jakie siedzenie polecić do 1000zł do ursusa 914 mogą być linki? 2. Oraz mam pytanie podesłał by ktoś na je zamocować jak zrobić całe mocowanie lub gdzie można także kupić z góry za odpowiedzi będę wdzięczny. 3. Wie ktoś gdzie można kupić Płyte/Podstawę siedzenia do ursusa 914 z pasującym siedzeniem ?

• Dodaj nową pozycję...
v