Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko zależy jakie prace będziesz nią wykonywał ale ja jestem za załozeniem kabiny...

a ma ona być nowa czy używana???

jak nowa to polecam kabine od Naglaka, jest ona dobrze wykonana i wygląd też niczego sobie...

Opublikowano

moj wujek ma kabinke z Naglaka i gdy w pierwszym roku chciał kosic kukurydze sieczkarnią Krone jednorzędową to nie było sterowania z kabiny tylko musiał jeździć znajomy i sterować. Ja mam osobiście w C-355 starego blaszaka i jestem zadowolony, fakt chroni tylko przed deszczem ale zawsze to jakiś parasol;p

Opublikowano

Napisz jaką kabinę chcesz założyć bo ja ogólnie jestem za założeniem kabiny ale jeśli masz zamiar założyć tego starego blaszaka tylko że pomalowanego to ja odradzam pod względem wyglądu ale jednak byle jaka kabina zawsze w deszczu się przyda :D

Opublikowano

właśnie zależy jakie prace będzie wykonywał tym ciągnikiem i przy jakiej pogodzie bo to wszystko zależy...

jak na zniwa to nie opłaca się bo to wtedy pracujesz jak jest pogoda ale na jesień lub wiosnę to radzę załozyć bo co z tego że deszcz nie będzie padał tylko nieraz wiatr jest zdradliwy, a w kabinie zawsze cieplej :D

Opublikowano

Tyle jak byś kupił przypuszczając kabinę naglaka to co w lato?? W lato otworzysz sobie 2 drzwi i okno a o szyberdachu już nic nie mówię i też nie będzie ci aż tak gorąco. a blaszaka nie ma co nie wiadomo co może nas spotkać i przy wywrotce blaszak jak taką "klatką śmierci" ci jak nie zdążysz wyjść się złoży i koniec. Więc ja bym byl za tym naglakiem i jak ktoś tu wspomniał więcej jest + niż - posiadania kabiny w ciągniku :) :)

O i jeszcze w lato w blaszaku będziesz miał tak gorąco że nic nie mówię a w zimę też cię nie obroni przed zimnem tylko jedynie przed wiatrem i to też nie w pełni :D

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej pisali najlepiej kup sobie nową kabinę i będzie problem rozwiązany :D . Bo tego blaszaka to nie opłaca się zakładać bo prędzej czy później i tak dojdziesz do wniosku, że trzeba kupić nową kabinę :)

Opublikowano

My may nówke kabine w swojej 4011 od zeszłego roku po kapitalnym remoncie jaki przeszła. Ja tam żadnych - nie widze. W kabinie zimą ciepło, latem możesz sobie podnieść dach i fajnie powiewa, w środku dużo miejsca, a i możesz sobie oświetlenie robocze zamontować, u nas zamocowaliśmy 4 halogeny i sprawują się bardzo dobrze przydały się już nie raz kiedy siało się jesienią wieczorem czy woziło kiszonkę do 23 :D

Opublikowano

@gorzupiak a jaką kabinę założyłeś do swojego ciągnika ??

Przypominam, że w wyposażeniu dodatkowym kabiny Naglaka jak sztywna zabudowa tylnej ściany (podobno bardzo dobrze się spisuje) i halogeny na dachu z przodu i z tyłu. O i jeszcze jeden atut to plastikowe błotniki które na pewno nie zgniją ci tak jak zwykłe blaszaki bo przecież to plastik co najwyżej można je połamać ale to już nie wiem jak trzeba by było jeździć :rolleyes:

Opublikowano

Mój znajomy ma kabine od Naglata i nie ma sztywnej zabudowy tylnej ściany...

ale jeżeli teraz tak produkują to są inne kabiny podobne do tych od Naglaka

http://allegro.pl/item1004667346_kabina_kabiny_ursus_c_360_z_maska_zapraszam.html tutaj masz cały zestaw z maską i błotnikami a jak chcesz to mogą ci założyć nagrzewnicę, uchylane szyby i siłowniki gazowe i cena chyba też jest rozsądna jak za taki zestaw

Opublikowano

ja mam dwa ciagniki 40i 60 w 40 była blaszanka ale zdemontowałem była stara i ciasna chroniła tylko przed deszczem a w 60 mam poszerzoną kabine i powiem tak ze gdybym nie miał 60 to założył bym z powrotem ta bude bo zawsze cos było dlatego radze ci założyc blaszaka albo poszukaj używanej cos około 1 tys troche roboty i bedziesz zadawolony